Įkraunama...
Įkraunama...

Ką Dievas sujungė...

QUOTE(Karbynė @ 2008 11 25, 18:38)
Tai man ir įdomu - kokiu būdu jai buvo tas sakramentas suteiktas be esminės santuokos sakramento "detalės" - sutuoktinio?
Atvirai? Panašu į kažkieno improvizaciją...

Nu va, ir man idomu pasidare... butinai pasiaiskinsiu, kad zinociau ir neklaidinciau kitu, jei kas klaustu.
Tik labai butu keista, kad taip visai is lempos butu kunigas prisiimprovizaves g.gif - ir koks tikslas? Viskas vyko eiliniu vakaro misiu metu, bet jokiu pachazuchu ir zurnalistu (na cia as jau ironiskai, prisiminiau Rinkeviciaus santuokos laiminima g.gif ziniasklaidai)...
Papildyta:
Tuoj turesime Blondino komentara hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 25, 17:45)
Tuoj turesime Blondino komentara hihihi.gif

nebūk tikra, ans man apie skarutes nieko nepasako va jau kiek laiko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 11 25, 18:46)
nebūk tikra, ans man apie skarutes nieko nepasako va jau kiek laiko  verysad.gif

Nu rimtas - dingo be pedsaku g.gif. Matyt per aukstos materijos jam cia apie tas santuokas hihihi.gif
Gerai, dabar ir as jau t i k r a i dingstu, atia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 25 lapkričio 2008 - 17:49
QUOTE(Karbynė @ 2008 11 25, 17:42)
na tai matyt pati parapija su ana susisiekus išsiaiškino ir tiek kaip te su tuo laisvu stoviu...nieko čia sudėtingo

kaip galėjo parapija, kurioje gyvena Dagilis, kuri išrašė laisvo stovio liudijimą, žinoti kurioje bažnyčioje krikštyjo Dagilį, kad susisiekti ir išsiaiškinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 11 25, 20:32)
kaip galėjo parapija, kurioje gyvena Dagilis, kuri išrašė laisvo stovio liudijimą, žinoti kurioje bažnyčioje krikštyjo Dagilį, kad susisiekti ir išsiaiškinti g.gif

Manau, kad nesusisieke tikrai. Tik cia suo pakastas gal kitur - kitas tos parapijos kunigas mane gerai pazista ir zino, ka nebuvau istekejusi, tai gali buti, kad del to ir pasitikejo ir tas konkretus kunigas, kuris man ta pazyma ta diena israse. Pasaulis mazas, o jei lankaisi Baznycioje aktyviau, tai visi visus bent jau is matymo yra mate ir zino.
Tik vis tiek pats principas, kad laisvo stovio pazyma turetu isduoti kriksto parapija, nes butent joje turetu buti visi duomenys apie laisva ar nelaisva stovi, cia nesuveike...
Man dabar paciai keista, kodel tos pazymos ejome i parapija, o ne i kriksto parapija? Kriksto parapija labai toli, kriksto pazyma man iseme giminaite, gyvenanti ten, net nevaziavome i ja.
O va vyrui tai tvarkingai pazyma israse butent kriksto parapija thumbup.gif

Vienu zodziu, manau tai visai ne esme - juk visi esame laisvi ir pries Dieva meluoti tai... kaip rusai sako - blogiau jau nebuna... O kas nores apgauti kuniga, tai vis tiek ras buda, kaip sufalsifikuoti duomenis, bet nesuprantu, kam taip zmones daro??? Bet daug ko nesuprantu - kaip vagia is Baznyciu, kaip vaikus negimusius zudo ir taip toliau...
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 25, 19:53)
O kas nores apgauti kuniga, tai vis tiek ras buda, kaip sufalsifikuoti duomenis, bet nesuprantu, kam taip zmones daro??? Bet daug ko nesuprantu - kaip vagia is Baznyciu, kaip vaikus negimusius zudo ir taip toliau...

aš irgi šito ir daugybės kitų dalykų nesuprantu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 25, 19:53)
Manau, kad nesusisieke tikrai.

Gal suveikė, kad pažįstamas žmogus, gal dar kas... Bet bendras principas yra tas, kokį ir minėjau - šiuo klausimu kreipiamasi į krikšto vietą, ne gyvenamą. O dėl kokių priežasčių čia nesuveikė negaliu pasakyti. Mūsų santuoką laiminęs kunigas mus abu labai gerai pažinojo ir tikrai žinojo, kad nesusituokę, bet pažymas iš savo gimtųjų parapijų pristatyti vis tiek turėjome. Nors net mano gimtosios parapijos kleboną taip pat labai gerai pažinojo. Ir vyro parapijos "chebrą", kuri n kartų būtų žodžiu patvirtinus, kad jis nevedęs irgi.

QUOTE(zuzla @ 2008 11 25, 19:32)

Kad ir iš krikšto pažymėjimo pvz. Arba iš paties žmogaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 25 lapkričio 2008 - 22:52
[quote=zuzla,2008 08 22, 12:56]
visi eina i baznycia su ketinimu visada buti kartu, bet juk atsitinka kitaip unsure.gif

as ir nesakau, kad reikia tuoktis CMB, turejau omeny ta pazyma

mano yra klausimas tas, kad jei jau einam i baznycia (butent i baznycia), kad Dievas sujungtu, tai kodel negalima ateit ten, kad Dievas isskirtu? ar kazkur skelbiama, kad tai neimanoma, ar kaip?

Patarimas paskaityti Naująjį testamentą. Ten aiškiai parašyta , kad jokios skyrybos Dievo požiūriu negalimos. Galimas atsiskyrimas abipusiu sutarimu, bet tai ne skyrybos. Atsiskyrimas , tai toks laiko tarpas, kada sutuoktiniai gyvena skyriumi, bet jokiu būdu ne su kažkuo kitu, nes tai jau būtų ištvirkavimas.
Atsakyti
QUOTE(rosenka @ 2008 11 27, 10:38)
Patarimas paskaityti Naująjį testamentą. Ten aiškiai parašyta , kad jokios skyrybos Dievo požiūriu negalimos. Galimas atsiskyrimas abipusiu sutarimu, bet tai ne skyrybos. Atsiskyrimas , tai toks laiko tarpas, kada sutuoktiniai gyvena skyriumi, bet jokiu būdu ne su kažkuo kitu, nes tai jau būtų ištvirkavimas.

jus netaip supratot klausimą..
Atsakyti
O su pažymomis tai čia mandriai supasakojot blink.gif , kaip gali išduodi laisvo stovio pažymą ne krikšto parapija blink.gif blink.gif Mes su vyru pasirinkom bažnytinę santuoką, o CMB tik nuvežėm pažymą ir ten išrašė dokumentus. Bet pažymų tai prisilakstėm po visą Lietuvą. Vyras gimęs , užaugęs Klaipėdoje, krikštytas Palangoje.Aš iš Jurbarko rajono,o gyvenam Elektrėnuose. Tai lėkėm ir krikšto pažymų ir laisvo stovio pažymų.
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2008 11 27, 12:04)
jus netaip supratot klausimą..

hmmm, persiprašau tada blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rosenka @ 2008 11 27, 11:07)
hmmm, persiprašau tada blush2.gif

gal ta mano citata neatspindi temos klausimo, o gal minčių aš nemoku formuluoti blush2.gif bet turėjau omeny, kodėl reikia eiti į bažnyčią, kad Dievas sujungtų g.gif mus su MB Dievas sujungė daug anksčiau, nei mes nuėjom į bažnyčią smile.gif o nuėjom todėl, kad MB tai buvo svarbu, o man tik formalumas, t.y. man nereikia kunigo, kad pažadėti savo vyrui, kad mylėsiu jį visą gyvenimą ir t.t wub.gif o dėl skyrybų tai jau viską išsiaiškinom, ačiū mergaitėms 4u.gif

taigi aiškinames ir toliau kas yra bažnytinė santuoka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 11 27, 12:27)
gal ta mano citata neatspindi temos klausimo, o gal minčių aš nemoku formuluoti blush2.gif bet turėjau omeny, kodėl reikia eiti į bažnyčią, kad Dievas sujungtų g.gif mus su MB Dievas sujungė daug anksčiau, nei mes nuėjom į bažnyčią smile.gif o nuėjom todėl, kad MB tai buvo svarbu, o man tik formalumas, t.y. man nereikia kunigo, kad pažadėti savo vyrui, kad mylėsiu jį visą gyvenimą ir t.t wub.gif o dėl skyrybų tai jau viską išsiaiškinom, ačiū mergaitėms 4u.gif

taigi aiškinames ir toliau kas yra bažnytinė santuoka 4u.gif

Zuzla, kuo remiesi, sakydama, kad Dievas tave sujunge daug anksciau, nei nuejai tuoktis i Baznycia?
Manau tarp pazado vyrui, 'kad mylesi ji visa gyvenima' ir Santuokuos sakramento yra skirtumas....
Pazadeti zmogiskai gali bet kada ir bet kur (ir bet kam smile.gif), bet tai dar nereiskia, kad tai galima pavadinti 'Dievas sujunge'...
Juk net civilinei santuokai galioja tam tikros taisykles, tai ka jau bekalbeti apie Santuokos sakramenta...
Na tiek minciu siai dienai 4u.gif
Atsakyti