Įkraunama...
Įkraunama...

Netikusios dovanos

QUOTE(Savani @ 2010 01 30, 18:37)
Susimąsčiau. Man dovanos pinigais ir čekiais- tai ,,atstūmimas" kuo lengviau. Neapsikraunu ir tiek žinių..
Tušas -gal... Knygą jau turi? Vaje.. Bet kažkas įsidėmėjo, kad skaitai knygas ir net kokias mėgsti.. Aišku, nekas, jei nežino visos TAvo bibliotekos...

AŠ mėgstu labiau žiurėti į dovanojusiojo pastangas, nei i pati dovanojamąjį objektą. Velnias, aš net vaikystėj gavau 2 vienodus meškiukus ir buvau patenkinta, nes turėjau ,,dvynukus" Kiekvienam savo... Seniai nediskutavau, bet  ,,užvežė" vartotojiškas požiūris... Turbūt  krizė savo daro... Įdomu, ką šis žmogus pakomentuotų, jei parašyčiau eilėraštį gimtadienio proga? Turbūt apgailestautų, kad ne ant minkšto tualetinio popieriaus ...

ir aš pritariu. jokių dovanų čekių nemėgstu gauti ir pati dovanoju tik savo sesei (nes jai tai mieliausia dovana). esu gavus ir knygų, kurių man nereikia ir kosmetikos ir papuošalų, bet kiekviena dovana, jei tik matos, kad dovanota iš širdies, randa kažkur savo vietą. gal aš gyvenime ir neperskaitysiu tos knygos, bet į ją pažiūrėjus, galvosiu apie tą, kuris dovanojo. o ką čekis? nuėjau, pati išsirinkau. niekada man tokia dovana su dovanuojančiu nebus susijusi.
Atsakyti
Aš netikusias dovanas sudedu kur nors į dėžę, kol jos pasens ir tada arba išdalinu, arba išmetu. Bet, kas mane gerai pažįsta, visokių nesąmonių nedovanoja. blush2.gif
Nebent iš pareigos... Bet tokių dovanų aš ir nepriimu kaip dovanų, o tik kaip pareigą. blush2.gif
Atsakyti
Neradau tokios temos, o šis klausimas ėmė kirbinti...

Kaip elgtis kai seneliai, giminaičiai ir pan. vaikams dovanoja įvairius šklamštukus, žaislus, su kuriais nenorite kad vaikas žaistų. Jie yra nesaugūs, netinkami, ne pagal amžių ir t.t. Na pas mus į namus po biški iš aplinkinių pradeda keliauti visokie žaisliukai, kurių ir iki šiol kalnas buvo, barškalai, visokie plastmasiukai ir panašiai.

Na mum tų žaislų visai nereik, mes patys įsigijam ko vaikui reikia, o dar reikia nedaug. O iš senelių norisi, kad jie patys dažniau pažaistų užuot dovanoję menkaverčius neapgalvotus žaisliukus.

Kaip tvarkotės tokiais atvejais? Senelių įžeistm nsinori, ji taip dėmesį rodo. Bet dalies žaislų tikrai neduosiu vaikui žaist.. Kol vaikas mažas ir dar nesupranta, tai kaip ir nesvarbu, nukišai ir viskas. O kai paaugs tvarkyti bus sunkiau...

O jei sakom, kad mum nieko nereik nes visko turim ir pan, tai galvoja, kad mes kuklinamės doh.gif
Atsakyti
Savo mamai be problemu pasakau ( ir daznai gan grieztai, nes jau buvo atveju kai pasimokeme su didesniais ir brangesniais daiktais nei zaislai kudikiui). Jeigu nesutinka su ta nuomone, tai zaislas paliekams jos namuose ir vaikai su juo zaidzia tada, kai buna tenais.
O siaip periodiskai darau vaiku zaislu revizija ir nepatinkancius kokybes prasme ar apluzusius be jokio gailescio meciu lauk.

p.s.galiu "pradziuginti" su laiku zinok sita problema nei kiek nemazeja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 01 birželio 2010 - 13:45
Na, kažkaip man niekad tokios problemos dėl vaiko žaislų nekilo ax.gif . Mes visada prieš kokią šventę pagalvojam ko mažajam reikėtų, ar jis pats norėtų ir jei kas paklausia visada pasakom tiesiai smile.gif 4u.gif O paklausia visada smile.gif Tad nelieka jokios problemos, nes gaunam žaislus tik tokius, kokie patinka vaikui ir tinka mums bigsmile.gif Tiesa buvo kartą toks atvejis, kai mano vyras vaikui nupirko dovaną Kalėdoms į darželį, nepatikėjau savo akim, kai atnešė didžiulį šautuvą - atomatą ar kažką ten panašaus doh.gif Paskui aš jam pačiam su tuo šautuvu vožtelt užsinorėjau blush2.gif doh.gif cool.gif
Atsakyti
O kaip paaiškinate vaikui? unsure.gif Na ten kad nebutų ašarų, pykčių ir t.t.
Atsakyti
na, dažniausiai aš iš anksto pasakau, ką atnešti dovanų arba koks periodas šiuo metu pas mano vaiką. Yra dalykų, kurie niekad nebus mažai, pvz knygos arba mašinėlės doh.gif sakau ir draugam, ir seneliam, ir kitiem giminaičiams. kitas klausimas ar paklauso... Juk kartais būna, akd "mes žinom geriau" hihihi.gif bet nemanau, akd to įmanoma išvengti. Šiaip tai tiesiai šviesiai sakau, akd sutokiais ar kitokiais žaislais mano vaikas nežaidžia, jie vaiko nedomina ir tai būtų tik pinigai į balą (žinoma visa ši tirada ne jau atnešus dovaną).
Atsakyti
Tai kad mum neša be progos, tai nespėji ir pasakyt ką unsure.gif
Atsakyti
tai po eilinio atnešimo papsakokit, kad jūsų vaikas dabar domisi tuo ir anuo, akd labai nori to ir ano, kad renka, kolekcionuoja, kad visi draugau turi ir jūsų vaikas nori ir t.t. ir pan. Gal suveiks?
Atsakyti
mums jei tenka gauti,to ko nereikia-priimu,bet kai dukra iseina i darzely-zaislas yra okupuojamas...ir per zaislu gausa ji net nepastebi biggrin.gif
o seip meginu vis pasakyti ko vaikui reikia,kad nenestu seneliai be reikalo dovaneliu 4u.gif
Atsakyti
Kaskart prie progos seneliams pasakoju kuom vaikai mėgsta užsiimti, kaip dukra dievina knygas ir kiek mėgsta skaityti. o sunus labai idomiai žaidžia su mažytėm mašinytėm o ne dideliom, dar primetu kad jis labai mėgsta išmontuot padangas ir t.t. tad kai perku žiūriu kokybe. bet tie pasakojimai nebuna tik prieš šventes, arba kaip pamokslas, visa tai aš pasakoju šiaip prie progos, prie kavos puodelio. Ir aišku pasinaudoju proga kai manes paklausia kaip vaikai? kuom užsiima? ir t.t.
Kažkaip jau susitvarkė reikalai, dukrai jau nebedovanoja kruvom barbiu ir ju drabužėliu ( pagaliau suprato kad ji jau neva užaugo. O šiaip ji tikrai nebežaidžia su lėlėm ) o sunui daugmaž pritaiko, arba tiesiog skambina iš pardės ir vardina ka nori nupirkt kad patarčiau ar žais su tais žaislais ar ne.
O va kiti seneliai aplamai nusprendė galvos dėl to nesukti, jie lauktuviu drabužėliu veža doh.gif O su tuo reikalu jau sunku, nes dauguma vežami būna keletai metu i prieki doh.gif tipo paaugs. O spinta tai mano neguminė, aš jau kiek negražiai elgiuosi ax.gif atrenku ir dovanoju draugiu vaikams.
Atsakyti
as seneliams is karto pasakiau - geriau jau jokiu zaislu negu bet kokie, bile kad dovanot. tai is anksto pasiklausia, ar ko reiktu, ka padovanot ir pan. bet kazkaip mums mazai kas ka dovanoja, tai kol kas tokios problemos nera, o jeigu bus, tai irgi is anksto pasakysiu, ko mes nenaudojam. pvz gimtadienio proga is karto pasakiau sveciams (bet ir patys jie to klause), kad jeigu nes dovanele, geriau koks kokybiskas medinukas, negu didelis plastmasinis zaislas, bile kad dideles ir dovana gera atrodo. nors buvo ir tokiu, kas atnese gigantiskas plastamsines masinas vienu emtu vaikui doh.gif ai, nu ka darysi...
Atsakyti