Na mergaites jus mane gal ne visos teisingai supratote, as esu kategoriska kai imasi svetimi aukleti pakeltu balsu ir fiziniu smurtu.
Pati zinau, kad vaikas puikiai reaguoja ir i paprasta pasakyma, tik deje dar savo gyvenime nesutikau nei vieno, kuris geranoriskai sudrausmintu vaika siekdamas ji pamokinti o ne noredamas nubausti. Bausme as netikiu, ji nieko naudingo neismokina, tik vieno dalyko, kad kita kart kai prasizengines, darys tai taip kad niekas nepamatytu... Smurtas vaikuose augina bejegiskumo jausma, is kurio gimsta pyktis ir agresija, noras atsirevansuoti ir ta energija jie vistiek islieja kazkur.
Pati, jei matau, kad vaikas negerai daro, pirma stengiuosi jam paprastai paaiskinti kaip reiketu daryti ir kodel tai ka jis daro yra negerai, jei vaikas mazas stengiuosi nuzaisti taip kad vaikas pakeistu savo veikla. Svarbu tai kokiu tikslu mes drausminame tuos vaikus, gaila, kad dazniausiai tam, kad islietume savo pagieza ir isiuti ant silpnesniu, ant tu kurie yra taip lengvai pazedziami.
Gal ir esu per daug jautri ir kategoriska sioje srityje, bet manau, kad jei suauges imsis "aukleti" (turiu galvoje tuo nepriimtinu budu) mano dukriuka jam po to teks susidurti su manimi, bent jau svorio kategorijos bus panasios

Jei sutiksit mamyte, kuri musasi su suaugusiais "per nagus", zinokite cia as "Fasolkos mama"