Įkraunama...
Įkraunama...

SKYRYBOS...

QUOTE(Kali @ 2011 01 19, 14:02)
laba,
nors skyrybų mintis kol kas tik teorinė, norėčiau pasidomėti:
turim būsto paskolą mano vardu, imant paskolą vyras neteko darbo, ir per visą tą laiką (5 metus) dirbo tik epizodais, šiuo metu vėl bedarbis. Yra vaikų. Nuo ko reikėtų pradėt, kokį balsą skyrybose turėtų bankas?  g.gif ar įmanoma, pvz, man atsisakyti alimentų mainais į viso buto perrašymą mano vardu?  g.gif

alimentu atsisakyti negalite 4u.gif tevas PRIVALU padet islaikyti vaikus
Atsakyti
Išlaikymas gali buti priteistas turtu, t.y. tevui priklausanti buto dalis gali buti "perrašyta" vaiko vardu. Bet teismai vengia taikyti tokį išlaikymo būdą, nes labai reikia atsižvelgti į motinos pajamas - ar ji galės vien tik iš savo atlyginimo išlaikyti vaiką. o KALI situacijoje, kaip suprantu ji dar ir paskolą banke turi, taigi, dalis jos pajamų skiriama kreditui grąžinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 20 sausio 2011 - 11:13
QUOTE(diana34 @ 2011 01 19, 20:36)
alimentu atsisakyti negalite  4u.gif  tevas PRIVALU padet islaikyti vaikus

4u.gif

QUOTE(saulute85 @ 2011 01 20, 12:12)
Išlaikymas gali buti priteistas turtu, t.y. tevui priklausanti buto dalis gali buti "perrašyta" vaiko vardu. Bet teismai vengia taikyti tokį išlaikymo būdą, nes labai reikia atsižvelgti į motinos pajamas - ar ji galės vien tik iš savo atlyginimo išlaikyti vaiką. o KALI situacijoje, kaip suprantu ji dar ir paskolą banke turi, taigi, dalis jos pajamų skiriama kreditui grąžinti.

Bet mes ir šiaip gyvenm tik iš mano gaujamų pajamų, vyras per metus vos po kelis mėnesius teišdirba, tai matyti ir Sodros mokesčiuose.... o atlyginimas mano nėra toks labai ir mažas - viršijame tas minimalias ribas, kuoemt šeima būtų laikoma socialiai remtina.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kali @ 2011 01 20, 21:41)
4u.gif
Bet mes ir šiaip gyvenm tik iš mano gaujamų pajamų, vyras per metus vos po kelis mėnesius teišdirba, tai matyti ir Sodros mokesčiuose.... o atlyginimas mano nėra toks labai ir mažas - viršijame tas minimalias ribas, kuoemt šeima būtų laikoma socialiai remtina....  g.gif

apie socialiai remtinas šeimas net nekalbu. Išlaikymo (alimentu) paskirtis yra patenkinti vaiko kasdienius poreikius, t.y. kiekviena dienu tureti už ką valgyti , mokytis, taip pat pageidautina ir dalyvauti visuomeninėje veikloje (būreliuose, kultūros renginiuose). Dėl to alimentai dazniausiai yra konkreti pinigų suma, kurią teikia tėvas (ir motina). Priteisus alimentus turtu (t.y. užrašius vaiko vardu dalį tėvui priklausančio turto), visus šiuos kasdienius poreikius iki pat pilnametystės turės tenkinti tik motina iš savo pajamų. Į tėvą kreiptis paramos ji praktiškai jau nebegalės, nebent labai žymiai pasikeis vaiko poreikiai (paprastai tai siejama su vaiko liga). Taigi, motinos pajamos turi būti toli gražu ne minimalios ir net ne vidutinės, kad teismas neabejodamas priimtų tokį sprendimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 21 sausio 2011 - 13:46
Skyrybos ir pas mus. Didelis butas - bendras, didelė pakola - bendra. Vienaip ar kitaip, bankas nenorėtų palikti paskolos vienam žmogui, todėl ji po skyrybų bus padalinta per pusę abiems. Butas - taip pat, nors mes su vaiku jame negyvensime. Kokios grėsmės iškyla po skyrybų viską dalinant per pusę?
Atsakyti
Grėsmė tokia, kad Jūs liksite turto bendrasavininkais ir iš to gali kilti įvairių problemų/nesutarimų (pradedant nuo komunalinių mokesčių mokėjimo, baigiant galimybe naudotis tam tikra buto dalimi, įkeldintais nuomininkais, įvairių klausimų sprendimu namo gyventojų susirinkimuose ir pan). Buto bendroji nuosavybė tikrai nėra puikus dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 25 sausio 2011 - 10:37
o butina advokatui rodyt sutartis lizingu ir kreditu?jie imti mano vardu ir as sutinku juos moket,tai gal galiu apie juos net neuzsimint?
Atsakyti
QUOTE(tiskute @ 2011 01 25, 21:23)
o butina advokatui rodyt sutartis lizingu ir kreditu?jie imti mano vardu ir as sutinku juos moket,tai gal galiu apie juos net neuzsimint?

Jeigu lizingai ir kreditai imti santuokos metu, tai reikia informuoti ne tik advokatą, bet ir kredito/lizingo istaigas apie skyrybas. Nes kol esi santuokoj jie gali nukreipti išieškojimą ne tik į pagrindinio skolininko, bet ir i jo sutuoktinio lešas (pvz atlyginimą). Po santuokos nutraukimo nebe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 26 sausio 2011 - 08:49
tai tipo jei vyras kol mes neissiskire nesumokes kreditu,tai gali is manes isskaiciuot? g.gif
kiek suprantu jei mano butas isigytas pries santuoka tai vyras i ji nepretenduoja,masina santuokoj isigyta,tai tipo ir man dalis priklauso.... ot dar daug manes laukia kol sugebesiu issiskirt
Atsakyti
QUOTE(tiskute @ 2011 01 26, 19:38)
tai tipo jei vyras kol mes neissiskire nesumokes kreditu,tai gali is manes isskaiciuot? g.gif
kiek suprantu jei mano butas isigytas pries santuoka tai vyras i ji nepretenduoja,masina santuokoj isigyta,tai tipo ir man dalis priklauso.... ot dar daug manes laukia kol sugebesiu issiskirt

ne tik, kad gali, bet ir esant reikalui, taip ir padarys, tuo net neabejokit biggrin.gif bet ta darys ne kreditoriai tiesiogiai, o anstoliai 4u.gif
jei vyras neinvestavo i jusu buta pinigu, tai turetu nepretenduoti smile.gif masinos dalis kaip ir priklausytu, ziurint, kaip susitarsit, kaip kita turta dalinsites g.gif
Atsakyti
Turiu klausymuka, jai paskola paimta santuokos metu, eme vyras ir zmona kaip garantas pasirase.Dabar jie jau negyvena kartu daugiau nei metus, vyras jau senai nebemoka paskolos, bankai grasina, dave paskutini menesi ir tada jau paduos i anstuolius.Ji labai pergyvena nes vyras jai visiskai finansiskai nepadeda, yra du vaikuciai , gauna dekretines, kurios tuoj baigsis.Ar skirybos su vyru nuimtu nuo jos atsakomybe uz paskola?
Atsakyti
gal kas galite rekomenduot gera advokata Klaipedoje siuo klausimu, bet kad nebutu brangininkas 4u.gif
Atsakyti