Įkraunama...
Įkraunama...

Antikiniai/mitologiniai vardai

QUOTE(Dios @ 2008 09 02, 15:33)
Hadas -- požemių karalystės ir išminties dievas. nepainiokit su mirties.

Požeminis pasaulis ar karalystė įvairiose religijose ir mitologijoje esanti pasaulėvaizdžio dalis dažniausiai esanti po žeme, apatinėje pasaulio plano dalyje. Tai visose kultūrose ir mitologijose esantis motyvas, anapus mirtingųjų pasaulio esanti vieta.

Atsakyti
Hermis gražu smile.gif
Atsakyti
Pažinojau vaikystej Artemidę, bet mes ją visada visada Arta trumpindavom... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 08 26, 06:15)
medėja gražus thumbup.gif

Man irgi sis vardas visai neblogas,pasakiau vyrui,o jis -cia vardas ar veiksmas? gal geriau Gelezeja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maybe24: 06 rugsėjo 2008 - 17:46
Nu nežinau g.gif žinau vieną Medėją, kuri broliuką Enėją turi doh.gif Keistokai skamba sakyčiau doh.gif
Kažkaip nevienetiniai vardai gaunasi unsure.gif
O be to, Tu tik šiaip vardus renkiesi, ar konkrečiai žinai berniuko ar mergaitės reikėtų? Nes jei renki vardą, o apie vaikelį net negalvoji, tai dar 10000000 kartų viskas keisis. Kaip sakoma sugalvojo vardą, gimė, o visai tas vardas tam vaikeliui prie veiduko netinka schmoll.gif Čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(Drontukas @ 2008 09 06, 18:25)
Nu nežinau  g.gif  žinau vieną Medėją, kuri broliuką Enėją turi  doh.gif  Keistokai skamba sakyčiau  doh.gif
Kažkaip nevienetiniai vardai gaunasi unsure.gif
O be to, Tu tik šiaip vardus renkiesi, ar konkrečiai žinai berniuko ar mergaitės reikėtų? Nes jei renki vardą, o apie vaikelį net negalvoji, tai dar 10000000 kartų viskas keisis. Kaip sakoma sugalvojo vardą, gimė, o visai tas vardas tam vaikeliui prie veiduko netinka schmoll.gif Čia tik mano nuomonė.

Nerenku as,tik seip idomus pasirode,tai ir pasakiau vyrui.Jei gims mergaite,reikes galvot,bet gerokai veliau,o jei sunus bus,jau seniai zinau,kokiu vardu pavadinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2008 09 06, 19:50)
Nerenku as,tik seip idomus pasirode,tai ir pasakiau vyrui.Jei gims mergaite,reikes galvot,bet gerokai veliau,o jei sunus bus,jau seniai zinau,kokiu vardu pavadinsiu smile.gif

Aš berniuką irgi žinau kaip vadinsiu, bet pirma palauksiu kol gims wub.gif gal visai netiks jam cool.gif O va su mergaite doh.gif
Atsakyti
man atrodo, kad tie antikiniai/mitologiniai vardai ateityje gali skambėti komiškai, jei vaikas užaugęs jų nepateisins. storas ir akiniuotas Apolonas, distrofikas Achilas, turgaus bobelė Atėnė unsure.gif ar neskambės kaip pasityčiojimas?
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 10, 20:32)
man atrodo, kad tie antikiniai/mitologiniai vardai ateityje gali skambėti komiškai, jei vaikas užaugęs jų nepateisins. storas ir akiniuotas Apolonas, distrofikas Achilas, turgaus bobelė Atėnė  unsure.gif ar neskambės kaip pasityčiojimas?

Man kažkaip irgi panašiai atrodo ax.gif ir ne tik apie antikinius vardus šnekant... gimsta vaikiukas į akutes pasižiūri ir kartais kažkaip sugalvotas vardas visiškai netinka schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 10, 21:32)
turgaus bobelė Atėnė

A tai geriau iškart vadinti kokia Antose, kad turgui tiktų, kad primintų kokią žinomą savo apylinkės turgelio bobulę blink.gif
Keistas noras neišeiti iš savo kiemo, nematyti toliau ir plačiau. Ir vardus galvoti visiems vienodus.
maybe24, Medėja - antikinės mitologijos personažas, nieko bendra su medžiu neturi, tad tavo siūloma Geležėja mažų mažiausiai ne į temą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ožiaragė @ 2008 09 11, 17:28)
A tai geriau iškart vadinti kokia Antose, kad turgui tiktų, kad primintų kokią žinomą savo apylinkės turgelio bobulę  blink.gif
Keistas noras neišeiti iš savo kiemo, nematyti toliau ir plačiau. Ir vardus galvoti visiems vienodus.
maybe24, Medėja - antikinės mitologijos personažas, nieko bendra su medžiu neturi, tad tavo siūloma Geležėja mažų mažiausiai ne į temą  doh.gif

jei gerai paskaitytum mano post'a ,tai suprastum,kad nieko nesiulau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ožiaragė @ 2008 09 11, 19:28)
A tai geriau iškart vadinti kokia Antose, kad turgui tiktų, kad primintų kokią žinomą savo apylinkės turgelio bobulę  blink.gif

atsiprašau, tai tik mano nuomonė. esu už žemiškus, įprastus, žinomus vardus. o tarp jų irgi nemažai mitologinių ir senoviškų.
šiaip ką gali žinot, koks tavo vaikas bus užaugęs. nu tarkim liks Afroditė senmergė, arba dirbs tikybos mokytoja -- toks vardas trikdys. vardų rinkimas nėra ta sritis, kur tėvai turėtų demonstruoti savo kiemo platumą. o jei kūrybiškumas ir fantazija liejasi per kraštus, gal tegu būna tie vardai knygų herojams?
Atsakyti