Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis ir mėsa

Mamos, as dar noriu paklausti:
1. Kiek laiko vaikui davet vien tik darzoviene, iki ivedant i raciona mesyte????
2. Kokias darzoves jau buvo vaikutis ragaves iki gaunant mesyte????

kadangi as savo vaikuti dar vis maitinu savo pienu, tai darzovienes pradejau duoti nuo kazkur 5 men. (jeigu vaikutis valgo misinukus, tai geriau pradeti nuo 4 men.). Pradeti reikia nuo vienos darzoves, pvz. bulves, po sauksteli i diena ir taip didinti doze 5-7 d. Geriau pradeti ne nuo raudonu darzoviu, nes vaikuti gali isberti. Tada po 5-7 dienu prideti kita darzove ir taip pratinti kelias dienas. Tada prideti trecia ir t. t. Taciau mano vaikutis nuo pat pradziu mano pagamintos bulvienes nevalge, tai jam pirkau HIPP'o darzoviu tyre bulve-moliugas. Tai labai ja mego. Paskui bandziau kitokias tyres, tai vienas valgydavo, kitu is vis i burna neimdavo. Darzoviene maitindavau viena karta i diena po puse mazo indelio (na daviau kiek pats norejo), paskui jau suvalgydavo visa, o po kiek laiko ir du indelius is karto. Taip maitinau iki 6-7 menesiu.
Ivedus mesyte, pabandziau pati pagaminti (versiena, bulve, morka, kopusto lapas, laseliai alyvuogiu aliejaus). Ir zinok valge. Taip maitinu pietums iki siol. Tik maziau bulves siek tiek dedu, nes kazkaip apstojo man valgyti darzovienes su mesa.
Kai ziema labai kazko neprigaminsi. Kiek skaiciau kitos saldytas darzoves dar naudoja.
Atsakyti
QUOTE (Juku @ 2004 02 27, 22:01)
Mes valgom tik kalakutiena. Neskubejau labai su mesa, nes ir as nelabai ant jos puolu, daug naudingesniu produktu yra, va galvoju, zuvyte reik ivesti. O raudona mesa galvoju kuo veliau. Kai pamperso "turto"kvapas po mesytes pakito blink.gif , tai supranti, zmogau koki sh... valgai doh.gif ...bet cia mano asmenine nuomone:)

man tokia pati mintis kilo del sauskelniu kvapo ivedus mesyte thumbup.gif dabar paaiskejo zmogaus fiziologijos sandara biggrin.gif gal zmogus visdelto ne mesaedis g.gif
gal mesa mus nuodija sad.gif pamastykim g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
As primaitinti dukryte pradejau nuo 4,5 mėnesio, nes pati nemaitinau. Ji su mielu noru valgo įvairių kruopų košes. Nuo 5.5. mėn. pradėjau duoti daržoves. Mano virtų iš kart atsisakė, nes bandžiau paruošti pagal visas rekomendacijas be druskos ir t.t. Hipp daržovių tyreles kirto net ausytes linko, bet maždaug nuo 6.5 mėnesio kažkas pasikeitė ir susižavėjimas daržovėmis mažėjo mažėjo , o dabar visai išnyko. Išbandžiau daugybę variantų ir viskas baigėsi tuo, kad ji bijodama kad netyčia aš jos neabgaučiau vietoj jos skanesto-saldžios košės, paduosiu šaukšteli daržovių košės iš vis nebesižioja. Pirmiausia turiu ant lūpos užtepti košelės, po to ji apsilaižo ir tik tada pradeda valgyti. Apie mėsytę irgi negaliu galvoti, nes jos ji irgi nevalgo. Belieka tikėtis, kad atsivalgys tų košelių kada nors. O gal be reikalo tikiuosi.
Atsakyti
Na va ir mane tai neviltin varo sad.gif Nevalgo, neprisileidžia jokių daržovių ir jokių mėsų. Tik tas grūdines ir tekapoja g.gif Iki kokio 8,5 mėn tupėjo realiai vien tik ant pieno ir kartkartėmis gaudavo obuoliuko. O iš vis bandžiau kaip pridera pradėt primaitinimą nuo daržovių ar nesaldžių košelių. Jokių neįkišau, žiaukčioja vaikas ir spjauna viską lauk. Apie parduotuvines daržovienes išvis šnekos nėr. Tai va taip ir gyvenam, rytoj jam metai, o valgymo įgūdžiai niekaip nesikeičia doh.gif Tai vis laukiu ir tikiuosi...
Atsakyti
Taip Laiva- vienas vargas. Bet as bijau kad nepritruktų kokių nors vitaminų.
Atsakyti
Nu mano irgi panasiai buvo, bet paskui pradejau sudyti darzoves ir mesyte, idedavau ir grietines, ir prieskoniu, tada geriau valgydavo, kartais kaisuinio tryni imaisydavau, nesakau - neeme megti tokiu kosiu nerealiai, bet nors po truputi valgo, tas pat su zuvimi. Meginkite pasudyti tiek, kad pacioms skanu butu.
Atsakyti
Trūkus kantrybei ir aš druskytes įdejau. Košyte skani, o mano mažyte tik kyšt liežuviuką, lyžta acha-nesaldu ir užsičiaupia.
Atsakyti
dar vienas variantas - gerokai palaikyti nevalgiusia, as isbandziau su savauoju, net vyras juokesi, kad pasaulis apsivers, nes mazius sukapojo visa bliudeli darzovienes su mesa ir dar paprase... Bet mums taip naturaliai atsitiko - buvome isvaziave ir ilgiau uztrukom, nei planavom, tai va grizo vyrukas pasirodo alkanas.
Atsakyti
As jau galvojau, kad maniskis vienas toks visame pasaulyje biggrin.gif Pasirodo ne wink.gif Nevalgom nei darzoviu, nei mesos, kazkaip ir koseles atsisako, tik varskes desertu megaujasi ir vaisiu tyrelem.Sekmingai papuka lapnoja ir kas menesi po kilograma vis dar priauga, nors 10 men. jau.Sveriam kaip 3 metu vaikai, 13 kg.Pergyvenu, kad gelezies jam netruktu, nes as linkusi i mazakraujyste ir visa gimine is mano puses "mazakraujai".
Atsakyti
QUOTE (pavasarele @ 2004 04 30, 09:28)
Taip Laiva- vienas vargas. Bet as bijau kad nepritruktų kokių nors vitaminų.

Tu taip iškart nebijok, o su gydytoja pasikonsultuok biggrin.gif Mums tyrimus darė va prieš porą savaičių, tai viskas liuks, hemoglobinas ir tas ne tragiškas, 117 - beveik norma biggrin.gif , o mėsos juk nė pro kur. Kruopų košės irgi yra praturtintos visom reikalingom medžiagom ir vitaminais.
Sūdyt bandėm, daug visko bandėm, net mėsą bandėm stumt su obuoliuku jam blink.gif , nes obuoliukus valgo, bet ir tai mums neišdegė huh.gif Davėm bulvių košės iš savos lėkštės, tos jau normalios, skanios, išspjaudė viską lauk, o veido išraiška buvo tokia, kad net aš suabejojau, kaip čia tokią šlykštynę galiu valgyt biggrin.gif Ech, o ką daryt, laukiam toliau....
Atsakyti
QUOTE (SoniaSonia @ 2004 05 07, 14:58)
dar vienas variantas - gerokai palaikyti nevalgiusia, as isbandziau su savauoju, net vyras juokesi, kad pasaulis apsivers, nes mazius sukapojo visa bliudeli darzovienes su mesa ir dar paprase... Bet mums taip naturaliai atsitiko - buvome isvaziave ir ilgiau uztrukom, nei planavom, tai va grizo vyrukas pasirodo alkanas.

mums nepadejo sitas variantas.Manes nebuvo 8val. ir dukra vistiek nevalge. blink.gif
Atsakyti
Mano dukrytei 9,5 mėn, bet ji jokių košių nevalgo. Jau ir nebeverdu, gaila darbo unsure.gif Duodu mūsų sriubas, tai kartais suvalgo kokius 3-5 šaukštus, bet tik skystimo. Dar valgo jogurtus ir varškės kremukus. Tyrelių, ir tų nemėgsta sad.gif Praktiškai gyva tik papuku unsure.gif O priauga po 200 gr į mėnesį. Kartais tas nevalgymas mane varo į neviltį sad.gif

Kuo labiau išalkus, tuo garsiau rėkia, nieko į burną išvis neįmanoma įdėti - kategoriškai reikalauja papuko huh.gif
Atsakyti