as duodu kiekviena diena darzoviene su mesa, nes kosiu visai nevalgo.
as duodu kasdien. manau, kad nekiekviena diena duodant, reiketu kazkokiu vitaminu ar kito maisto papildomai

Man atrodo,kad mesa butina kudikio racione.Is kur gi dar jis gaus gyvulines kilmes baltymu?
As duodu mesos kasdien,o kad butu ivairiau,viena diena versienos,kita kalakutienos ar vistienos ir t.t. Gydytoja leido nuo 10 men. duoti jau zuvi.Bus dar vienas naujas skonis.

vaikas būtinai kas dien turi gauti mėsos, nors tėvai gali būti vegetarai arba retai ją valgyti, nes kūdikiui nuo šešių mėn. pradeda trūkti geležies, kurios nemažai yra triušienoje,jautienoje, veršienoje. Man atrodo, kad rekomenduojama po 50 g mėsos per dieną.
buvau nusiteikus mesa ivest tik nuo 8 menesio, bet gydytoja patare duot jau nuo 6.5 men (nes nuo 6 menesio ima mazet gelezies atsargos), tad dabar jau senokai mesyte kremtam kasdien (versiena, jautiena, vistiena, kiauliena).

QUOTE(mamukas @ 2004 02 27, 16:51)
Mamytes, papasakokit kokia mesyte verdas? kaip ja ruosiat? Kuo smulkinat, malat??
Mesytę savo suneliui pradėjau duoti nuo 7mėn.Dabar jis kiekvieną dieną gauna 30gr.Valgo kalakutieną,veršieną arba paukštieną.
QUOTE(Vilusa @ 2005 11 27, 21:26)
O kokią mėsą duodi? Gal ją pertrumpai verdi, todėl ji kieta ir nesusimala ir vaikui nepatinka?
Del gelezies profilaktikos bandziau virti maltos jautienos kukulius, verdu apie valanda. Gal galetum man ka nors patarti, buciau labai dekinga

QUOTE(persefone @ 2005 11 28, 21:48)
Del gelezies profilaktikos bandziau virti maltos jautienos kukulius, verdu apie valanda. Gal galetum man ka nors patarti, buciau labai dekinga 

Kažkuriame žurnale, gaila, dabar neturiu, daviau paskaityti draugei

Jokiu būdu neapsiribok viena mėsos rūšim - mėsą reikia kaitalioti. Ir aš nemanau, kad virti kukuliukus tavo atveju tinka - kukuliukai gerai, kai vaikas jau įpratęs valgyti gabaliukais, tada virtą kukuliuką tik sutrini šakute ir duodi. Jei taip nevalgo - virk gabaliukais (būtent jautieną gali virtiri pusantros valandos, veršieną, kiaulieną galima trumpiau, kalakutieną taip pat, bet nepatartina virti trumpiau nei valandą net mažų gabalikų), nes nėra prasmės malti žalią mėsą, kai ją dar reikės malti išvirusią, tik papildomai suirs gerųjų medžiagų.
QUOTE(persefone @ 2005 11 29, 20:59)
Ta zurnala as turiu, tai Mazylis. O galima kudikiui duot liezuvio virto? Gal jis geriau susimals, gal jis minkstesnis?
O kukulius as dariau tam kad paskiau juos lengviau su smulkintuvu susmulkint
O kukulius as dariau tam kad paskiau juos lengviau su smulkintuvu susmulkint

Žinoma, kad galima - liežuvis tokia pati mėsa kaip ir pvz. kumpis (negeriai riebi mėsa, kiti subproduktai - dėl jų nevertingumo, nors kai kurie dietologai sako, kad liežuvis taip pat subroduktas

Dėl susimalimo - taip- liežuvis daug minkštesnis.
Tiesa, jei vaikiukui jau vienuolika mėnesių, tai būtinai duok mėsą kiekvieną dieną, ir būtinai kaitaliok

Laba,
Mes jau greit pradėsim valgyt mėsytę, tik vat paskaičiau A.Vingro knygelėj kad jautieną ir vištieną reik virt 3 val.
Psidalinkint patirtim, kiek jūs verdat?
Mes jau greit pradėsim valgyt mėsytę, tik vat paskaičiau A.Vingro knygelėj kad jautieną ir vištieną reik virt 3 val.