Ar šaldytos, ar šviežios - be skirtumo.Ir iš visų uogų vienodai verdama, galima ir iš sulčių.Taigi, uogas nuplauk, nes brudo visad būna, užpilk vandeniu ir pavirk.Kuo daugiau vandens, tuo mažiau rūgštumo.Spanguolės virdamos sproginėja, kai skūrytė trūksta, tai pridengt reikia, kad neapsiplėmuotum.Tada pilk į skylėtą samtį(?) na tą kaip bliūdas su ilga rankena, geriau su tinkliuku apačioj, ne su skylėm ( tada šabarkštynų nepratrinsi) ir trink su šaukštu, įstačius vandenin, kuriame virė, kol tik šiošiai iš uogų liks.Tuos išmesk, o tą raudoną vandenį pasaldink kiek nori ir pastatyk ant ugnies. Puodely ar kokiam kitam indely įsipilk šalto (!) vandens kiek (na pusę, trečdalį), į jį įdėk krakmolo ir išmaišyk.Krakmolas netirpsta, tai nustojus maišyt vėl nusėda.Todėl išmaišiusi tuoj supilk į verdantį skystį, ir ten tuoj maišyk, kad kleckais nesušoktų.Kai matysi, kad per visą puodą verda - viskas, išjunk.Dėl krakmolo kiekio nusistatyk pati.Geriausiai pabandyk pirma į verdantį vandenį, kad sulčių negadintum tai žinosi, kokiam tirštumui kiek reikia, grubiai imant - litrui vandens šaukštas krakmo.Sėkmės eksperimentuojant!
[/quote]
as lygiai taip pat darau, ti spanguoliu visada turiu saldytuve trintu, tai per jokius sietelius netrinu