QUOTE(lolanta @ 2011 12 23, 22:34)
kaip išvirti kūčioms kisielių iš šaldytų spanguolių? Turiu 400g maišelį kiek imti vandens ir kiek maždaug krakmolo?
Jolanta
Visų pirma spanguoles reikia atitirpinti.palaikyti kambario temperatūroje.
Spanguoles užpilame vandenuku,ir pakaitiname,po to jas persunkiame per merliuką,tam galima naudoti ir tinklelį,kiaurasmtį.
Inde kur virsime kisielių užverdame cukrų su vandenuku,supilame sultis,luobeles užpilame atskirame indelyje ir paverdame,persunkiame,atvėsiname ir jame išsukame krakmolą.
Aš spanguolių kisielių verdu savaip.
Išverdu cukrų,spanguoles pakaitinu atskirame puode,pertrinu,skystį supilu į vandens ir cukraus skystį.
Okrakmolą aš visad išmaišau turėdama spanguolių sulčių.
Ir supilu į puodą.
Kas liečia krakmolo koiekį ,priklauso kokio tu norėsi kisieliaus ,jeigu skystesnio dėsi mažiau,jeigu tirštesnio dėsi daugiau .
KIEKIS PRIKLAUSO kokia indo talpa kur virsi kisielių.