Įkraunama...
Įkraunama...

Kisielius

Kad kisieliuje būtų daugiau vitaminų, reikia dalį uogų sunkos pasilikti, nevirti, o paskui sumaišyti su viralu.
Aš per marlę išsunkiu šviežias (arba šaldytas ir atšilusias) uogas, minkštimus su visu užrištu marlės maišeliu verdu, pavirus marlę išimu ir nugręžiu kiek įmanoma (taip nelieka jokių tirštimėlių). Kai jau įdėtas krakmolas ir užvirta, nukėlusi nuo plytos labai pamažu supilu šviežią sunką ir gerai išmaišau.
Gaunasi skystokas, šakute nepavalgysi smile.gif , bet man ir sūnui toks ir patinka.
O vyrui tyčia darau su "snargliais", nes jam toks skaniausiais doh.gif
Atsakyti
o ar kas darėte giros kisielių? radau čia tokį receptą. įdomu, ar skanus gaunasi kisielius smile.gif giros kisieliaus receptas
Atsakyti
kaip išvirti kūčioms kisielių iš šaldytų spanguolių? Turiu 400g maišelį kiek imti vandens ir kiek maždaug krakmolo?
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2011 12 23, 22:34)
kaip išvirti kūčioms kisielių iš šaldytų spanguolių? Turiu 400g maišelį kiek imti vandens ir kiek maždaug krakmolo?

Jolanta 4u.gif

Visų pirma spanguoles reikia atitirpinti.palaikyti kambario temperatūroje.

Spanguoles užpilame vandenuku,ir pakaitiname,po to jas persunkiame per merliuką,tam galima naudoti ir tinklelį,kiaurasmtį.
Inde kur virsime kisielių užverdame cukrų su vandenuku,supilame sultis,luobeles užpilame atskirame indelyje ir paverdame,persunkiame,atvėsiname ir jame išsukame krakmolą.

Aš spanguolių kisielių verdu savaip.
Išverdu cukrų,spanguoles pakaitinu atskirame puode,pertrinu,skystį supilu į vandens ir cukraus skystį.
Okrakmolą aš visad išmaišau turėdama spanguolių sulčių.
Ir supilu į puodą.

Kas liečia krakmolo koiekį ,priklauso kokio tu norėsi kisieliaus ,jeigu skystesnio dėsi mažiau,jeigu tirštesnio dėsi daugiau .
KIEKIS PRIKLAUSO kokia indo talpa kur virsi kisielių.

Atsakyti
O nesvarbu, kokį krakmolą dėti? Pamenu, močiutė naudodavo bulvių krakmolą, o galima dėti kukurūzų (tik tokį dabar teturiu)?
Atsakyti
QUOTE(Eighteen @ 2012 02 10, 19:04)
O nesvarbu, kokį krakmolą dėti? Pamenu, močiutė naudodavo bulvių krakmolą, o galima dėti kukurūzų (tik tokį dabar teturiu)?

Eighteen,

taip,taip mociutes naudojo bulviu,tai skaniausias,galima naudoti ir kukuruzu,bet skonis skiriasi,kai diena ir naktis,man tai neeskanu biggrin.gif
Atsakyti
Pamenu, per prtaeina. Beatos laidu sezona rode jos viriama spanguoliu kisieliu, bet niekur nerandu recepto, gal kas gali nukreipti?
Atsakyti
as nezinau kaip virti kiosieliu is pakuotes padekit blink.gif g.gif PADEKITE SUPERMAMOS supermama.gif
Papildyta:
QUOTE(Ziwiliux @ 2011 10 22, 10:15)
Kad kisieliuje būtų daugiau vitaminų, reikia dalį uogų sunkos pasilikti, nevirti, o paskui sumaišyti su viralu.
Aš per marlę išsunkiu šviežias (arba šaldytas ir atšilusias) uogas, minkštimus su visu užrištu marlės maišeliu verdu, pavirus marlę išimu ir nugręžiu kiek įmanoma (taip nelieka jokių tirštimėlių). Kai jau įdėtas krakmolas ir užvirta, nukėlusi nuo plytos labai pamažu supilu šviežią sunką ir gerai išmaišau.
Gaunasi skystokas, šakute nepavalgysi  smile.gif , bet man ir sūnui toks ir patinka.
O vyrui tyčia darau su "snargliais", nes jam toks skaniausiais  doh.gif

pritariu tavo vyrui nes man mociute virdavo toki ir as dievinu ji wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emimoka: 05 vasario 2014 - 20:00
Na tai ant pakuotės ir būna parašyta, kaip jį vartoti...

Aš tai net ir į spanguolių kisielių visko pridedu - džiovintų vaisių, šaldytų uogų, uogienės. O spanguoles netrinu per merliuką (nusišaut doh.gif tiek trinti blink.gif ) o blenderiu sutrinu. Žinoma, per merliuką - sveikiau rolleyes.gif
Atsakyti
skaniausias aišku spanguolinis kisielius
aš jį virdama dedu ne tik žalias uogas, bet dalį ir džiovintų
džiovintas sudedu prie baigiant virti
Atsakyti
norejau paklausti, ar tik man vienai taip, kad kiek pastaraji laika naudoju krakmola , na netistina jis tu kisieliu. vakar 2/3 pakelio istirpinau-dalimis, tai is pradziu lygtais tirsteja-ir vels skystas. tikrai kisieliu verdu ne pirmus metus-ir niekad nebuvo tokiu problemu, 2-3 valg. sausktu pakakdavo

perku maximoje nepermatomame maiselyje poipieriniame.
Atsakyti