O aš iš savo kambariokės išmokau, kad pirktinio kisieliaus nebūtina virti
Įsidedi kiek tau reikia į puodelį ir užpili verdančiu vandeniu iš arbatinuko, o tada greit maišai maišai.... Gaunasi tas pats, kas ir puode, tik mažiau darbo ir nereikia to puodo dar plauti.... Nes baisiai nemėgstu to daryti...
as kaip tik domejausi obuoliuku kompotu bet gal sakau ir kisieliu is svieziu obuoliu galima issivirt?pametekit receptuka jei darot toki.dekui
iš savo močiutės išmokau vieną gudrybę, kaip išvirti skanų skystą, be gumulėlių kisielių (aš tik tokį mėgstu): į užvirusias sultis ištirpdytą krakmolą pilti labai plona srovele ir gerai maišyti (kaip manų košę), o išvirto kisieliaus neuždengti - tada jis nesutirštėja
QUOTE(Oresta3 @ 2007 06 04, 13:40)
Labai paprastai: paimu puoda su vandeniu, ipilu uogienes , kokios noisi arba kokios turiu, ir laukiu kol uzvirs, tuo metu puodelyje saltame vandenyje istirpinu krakmola ir kai uzverda nuolat maisydama supilu i puode, va ir viskas 
As irgi taip darau, dar kartais is naturaliu spanguoliu, jas apverdu, paskui pertrinu per sieteli ir supylus atgal verdu kaip ir su betkokia kita uogiene, tik dar cukraus dedu, nes spanguoles gana rugscios
Per naujus dariau vyšnių kisielių, vaikas gėrė kaip niekada
O man skaniausi ir geriausiai pavyksta pirktiniai kisielių mišiniai, ypač Klingai... va ir šiandien spanguolinio išviriau, tai mažieji vis apsisukdami gurkšnojo
QUOTE(Oresta3 @ 2007 06 04, 13:40)
Labai paprastai: paimu puoda su vandeniu, ipilu uogienes , kokios noisi arba kokios turiu, ir laukiu kol uzvirs, tuo metu puodelyje saltame vandenyje istirpinu krakmola ir kai uzverda nuolat maisydama supilu i puode, va ir viskas 
as ir taip darau viens prie vieno kaip jus
Aš taip pat kisielių dažniausiai darau iš pakelių
greita ir paprasta. Labiausiai patinka "office line" kisieliai iš pakelio, skirti vienam puodeliui. Jų yra penkių skonių su įvairias grūdais ir dribsniais. Labai skanu ir gana sotu
Siūlau SLYVŲ KISIELIŲ:
1litras slyvų
1stiklinė(200g.)cukraus
4šaukštai krakmolo
4stiklinės vandens.
Slyvas nuplauti,išimti kaulus-jei jos didelės supj,2kart per pusę.Jei slyvos vasarinės virti10min.,rudenines15min.Dėti cukrų,užvirinti ir pilti maišant vandenyje išleistą krakmolą.Virti,kol užvirs.(kas mėgsta be gabaliukų,siūlau virtas slyvas pertrinti per sietelį).
1litras slyvų
1stiklinė(200g.)cukraus
4šaukštai krakmolo
4stiklinės vandens.
Slyvas nuplauti,išimti kaulus-jei jos didelės supj,2kart per pusę.Jei slyvos vasarinės virti10min.,rudenines15min.Dėti cukrų,užvirinti ir pilti maišant vandenyje išleistą krakmolą.Virti,kol užvirs.(kas mėgsta be gabaliukų,siūlau virtas slyvas pertrinti per sietelį).
verdu kisieliu pagal mociutes recepta as pirmiausia vandeny istirpinu cukru ir ji paverdu tuomet sultyse istirpinu krakmola..Parduotuves kisieliu verdu retai.
Va, as cia radau irgi kisieliu receptu idomesniu.
Obuoliu kisielius
3 stiklines vandens, 4 obuoliai, 1 stikline cukraus, 2 saukstai bulviu krakmolo.
Supjaustyti skiltelemis obuoliai uzpilami karstu vandeniu ir verdami, kol suminkstes. Istrinti pro sieteli ir sumaisyti su skystimu, pasaldinti vel uzvirinami. Supilamas truputyje vandens isleistas krakmolas. Uzvirinama, atausinama.
Skanaus!!
Va, radau labai skanu (pati jau spejau isbandyti) spanguoliu kisieliu, kiek kitoks, nei iprastas.
Spanguoliu kisielius
3 stiklines vandens, 1 stikline spanguoliu, 4 saukstai cukraus, 2 saukstai bulviu krakmolo, pagal skoni cinamono, gvazdikeliu, apelsino zieveles.
Spanguoles su gvazdikeliu ir apelsino zievele uzpilamos saltu vandeniu ir verdamos, kol spanguoles susprogineja. Tada istrinamos pro sieteli. Dalis skyscio su tirsciais ir prieskoniais paverdama, iskosiama (tirsciai ismetami). I kaitinama skysti supilamas kitoje skyscio dalyje isleistas krakmolas. Uzvirus sudedamos pertrintos spanguolesir idedama cinamono.
Skanaus!!!
Obuoliu kisielius
3 stiklines vandens, 4 obuoliai, 1 stikline cukraus, 2 saukstai bulviu krakmolo.
Supjaustyti skiltelemis obuoliai uzpilami karstu vandeniu ir verdami, kol suminkstes. Istrinti pro sieteli ir sumaisyti su skystimu, pasaldinti vel uzvirinami. Supilamas truputyje vandens isleistas krakmolas. Uzvirinama, atausinama.
Skanaus!!
Va, radau labai skanu (pati jau spejau isbandyti) spanguoliu kisieliu, kiek kitoks, nei iprastas.
Spanguoliu kisielius
3 stiklines vandens, 1 stikline spanguoliu, 4 saukstai cukraus, 2 saukstai bulviu krakmolo, pagal skoni cinamono, gvazdikeliu, apelsino zieveles.
Spanguoles su gvazdikeliu ir apelsino zievele uzpilamos saltu vandeniu ir verdamos, kol spanguoles susprogineja. Tada istrinamos pro sieteli. Dalis skyscio su tirsciais ir prieskoniais paverdama, iskosiama (tirsciai ismetami). I kaitinama skysti supilamas kitoje skyscio dalyje isleistas krakmolas. Uzvirus sudedamos pertrintos spanguolesir idedama cinamono.
Skanaus!!!









