Įkraunama...
Įkraunama...

Kisielius

O aš iš savo kambariokės išmokau, kad pirktinio kisieliaus nebūtina virti 4u.gif Įsidedi kiek tau reikia į puodelį ir užpili verdančiu vandeniu iš arbatinuko, o tada greit maišai maišai.... Gaunasi tas pats, kas ir puode, tik mažiau darbo ir nereikia to puodo dar plauti.... Nes baisiai nemėgstu to daryti... ax.gif
Atsakyti
as kaip tik domejausi obuoliuku kompotu bet gal sakau ir kisieliu is svieziu obuoliu galima issivirt?pametekit receptuka jei darot toki.dekui
Atsakyti
iš savo močiutės išmokau vieną gudrybę, kaip išvirti skanų skystą, be gumulėlių kisielių (aš tik tokį mėgstu): į užvirusias sultis ištirpdytą krakmolą pilti labai plona srovele ir gerai maišyti (kaip manų košę), o išvirto kisieliaus neuždengti - tada jis nesutirštėja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Oresta3 @ 2007 06 04, 13:40)
Labai paprastai: paimu puoda su vandeniu, ipilu uogienes , kokios noisi arba kokios turiu, ir laukiu kol uzvirs, tuo metu puodelyje saltame vandenyje istirpinu krakmola ir kai uzverda nuolat maisydama supilu i puode, va  ir  viskas tongue.gif

As irgi taip darau, dar kartais is naturaliu spanguoliu, jas apverdu, paskui pertrinu per sieteli ir supylus atgal verdu kaip ir su betkokia kita uogiene, tik dar cukraus dedu, nes spanguoles gana rugscios mirksiukas.gif .
Atsakyti
Per naujus dariau vyšnių kisielių, vaikas gėrė kaip niekada lotuliukas.gif
Atsakyti
O man skaniausi ir geriausiai pavyksta pirktiniai kisielių mišiniai, ypač Klingai... va ir šiandien spanguolinio išviriau, tai mažieji vis apsisukdami gurkšnojo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Oresta3 @ 2007 06 04, 13:40)
Labai paprastai: paimu puoda su vandeniu, ipilu uogienes , kokios noisi arba kokios turiu, ir laukiu kol uzvirs, tuo metu puodelyje saltame vandenyje istirpinu krakmola ir kai uzverda nuolat maisydama supilu i puode, va  ir  viskas tongue.gif

as ir taip darau viens prie vieno kaip jus 4u.gif
Atsakyti
Aš taip pat kisielių dažniausiai darau iš pakelių blush2.gif ax.gif greita ir paprasta. Labiausiai patinka "office line" kisieliai iš pakelio, skirti vienam puodeliui. Jų yra penkių skonių su įvairias grūdais ir dribsniais. Labai skanu ir gana sotu wub.gif ax.gif
Atsakyti
niekada neverdu kisieliaus is pokeliu - turiu savo darza tai visa vasara ten sviezios uogos, o ziema saldiklis pilnas saldytu, tai visuomet verdu tik is savu tokiais paciais kaip jau rasyta receptais.
Atsakyti
Siūlau SLYVŲ KISIELIŲ:
1litras slyvų
1stiklinė(200g.)cukraus
4šaukštai krakmolo
4stiklinės vandens.
Slyvas nuplauti,išimti kaulus-jei jos didelės supj,2kart per pusę.Jei slyvos vasarinės virti10min.,rudenines15min.Dėti cukrų,užvirinti ir pilti maišant vandenyje išleistą krakmolą.Virti,kol užvirs.(kas mėgsta be gabaliukų,siūlau virtas slyvas pertrinti per sietelį).

Atsakyti
verdu kisieliu pagal mociutes recepta as pirmiausia vandeny istirpinu cukru ir ji paverdu tuomet sultyse istirpinu krakmola..Parduotuves kisieliu verdu retai. 4u.gif
Atsakyti
Va, as cia radau irgi kisieliu receptu idomesniu. smile.gif

Obuoliu kisielius

3 stiklines vandens, 4 obuoliai, 1 stikline cukraus, 2 saukstai bulviu krakmolo.

Supjaustyti skiltelemis obuoliai uzpilami karstu vandeniu ir verdami, kol suminkstes. Istrinti pro sieteli ir sumaisyti su skystimu, pasaldinti vel uzvirinami. Supilamas truputyje vandens isleistas krakmolas. Uzvirinama, atausinama.
Skanaus!!

Va, radau labai skanu (pati jau spejau isbandyti) spanguoliu kisieliu, kiek kitoks, nei iprastas.

Spanguoliu kisielius

3 stiklines vandens, 1 stikline spanguoliu, 4 saukstai cukraus, 2 saukstai bulviu krakmolo, pagal skoni cinamono, gvazdikeliu, apelsino zieveles.

Spanguoles su gvazdikeliu ir apelsino zievele uzpilamos saltu vandeniu ir verdamos, kol spanguoles susprogineja. Tada istrinamos pro sieteli. Dalis skyscio su tirsciais ir prieskoniais paverdama, iskosiama (tirsciai ismetami). I kaitinama skysti supilamas kitoje skyscio dalyje isleistas krakmolas. Uzvirus sudedamos pertrintos spanguolesir idedama cinamono.
Skanaus!!!
Atsakyti