dera dar svelni geltona ir oranzine

QUOTE(Ismene @ 2009 11 29, 15:17)
Is tiesu gelsvas atspalvis turetu tikti prie tamsiu grindu, bet, kad jis butu siltas. Visiskai baltos geriau nesirinkti, reikia truputi tonuoti. Idomumo delei, galima kokia siena nudazyti tamsiau ar dekoratyviai nutinkuoti+nudazyti

QUOTE(limpopooo @ 2009 12 07, 19:24)
Is tiesu gelsvas atspalvis turetu tikti prie tamsiu grindu, bet, kad jis butu siltas. Visiskai baltos geriau nesirinkti, reikia truputi tonuoti. Idomumo delei, galima kokia siena nudazyti tamsiau ar dekoratyviai nutinkuoti+nudazyti 

o nebandei nueiti i vivacolor puslapi ten galima parsisiusti tokia programele kur galima pasirinkti spalvas pacioj apacioj puslapio toks langelis bus spalvu simuliatorius

QUOTE(Spyglienė @ 2009 11 30, 11:39)
Geltoną ryškią aš kitaip įsivaizduoju
Man atrodo, kaip tik iš tos baimės ryškios spalvos bandoma neaiškius nedrąsius atspalvius dėt, todėl ir rezultatas blankus.

Man atrodo, kaip tik iš tos baimės ryškios spalvos bandoma neaiškius nedrąsius atspalvius dėt, todėl ir rezultatas blankus.
Geriau ne idealiai tinkanti neryski, negu vos vos neitaikyta ryski spalvos.. Ta, kaip jus issireisket, baime, yra geras dalykas-ji yra stabdis,apsaugantis nuo bereikalingu stresu negavus gero rezultato, kuri zaidziant ryskiomis spalvomis labai nelengva isgaut megejui, neturinciam nemazai spalvu derinimo teorijos ziniu..
Papildyta:
QUOTE(Ismene @ 2009 11 29, 17:17)
Labukas
Norėčiau patarimo. Niekaip nepataikom išsirinkti svetainės dažus. Iš pradžių buvo per daug geltona. Pagal palete išsirinkom spalvas - nudažėm. Dabar per violetinė spalva gavosi, nros pagal paletę spalva visai kitaip atrodo. Šiandien kai apžiūrėjau, bloga pasidarė. Pasiryžau dažyt dar kartą. Tikiuosi trečias kartas neapgaus
Tai norėčiau jūsų patarimo, kokia spalva tiktų
Grindys bus tokios:

Kol kas jokių baldų dar neturim. Kadangi virtuvė sujungta kartu su svetaine, tai reikia dar sienų spalvą derinti prie virtuvės baldų. Juos jau užsisakėm, tai spalvos bus venge tamsi ir venge sviesi.
Kol kas manau, kad labiausiai gal tiktų kavos su pienu spalva, šviesesnė tokia, neutrali, kad tiktų visos kitos spalvos, nereikėtų labai sukt galvos dėl baldų derinimo.
Nelabai kas matosi, bet dabar ta violetinė spalva atrodo taip:

Žodžiu, help

Norėčiau patarimo. Niekaip nepataikom išsirinkti svetainės dažus. Iš pradžių buvo per daug geltona. Pagal palete išsirinkom spalvas - nudažėm. Dabar per violetinė spalva gavosi, nros pagal paletę spalva visai kitaip atrodo. Šiandien kai apžiūrėjau, bloga pasidarė. Pasiryžau dažyt dar kartą. Tikiuosi trečias kartas neapgaus

Grindys bus tokios:

Kol kas jokių baldų dar neturim. Kadangi virtuvė sujungta kartu su svetaine, tai reikia dar sienų spalvą derinti prie virtuvės baldų. Juos jau užsisakėm, tai spalvos bus venge tamsi ir venge sviesi.
Kol kas manau, kad labiausiai gal tiktų kavos su pienu spalva, šviesesnė tokia, neutrali, kad tiktų visos kitos spalvos, nereikėtų labai sukt galvos dėl baldų derinimo.
Nelabai kas matosi, bet dabar ta violetinė spalva atrodo taip:

Žodžiu, help

Issirinkot labai stiprias (spalvos prasme) grindis. Sienas siulyciau-kaip ne viena rase-neutralios spalvos -nes jei ir grindys,ir sienos ryskios-erzins.. (galit aplinka daryt labai harmoninga-tada pasiziurekit atidziai i grindu spalva, kokia ten yra sviesiausia-ir ja dar issviesinkit.. Galit megint kontrasta-jusu sodriai oranzinems grindims kontrastuotu melyna spalva..melynas galima tik kazkokias detales daryt.) Beja, tokios margos, gyvos grindys prasosi ramiu baldu. As daryciau juos sviesius, ir net be jokio rasto.
Oi tik ne mėlyną mūsų klimatui. Jau ir taip saulės nematom mėnesiais, o dar šalta mėlyna......Lygiai kaip ir pilki tonai
Ismene, as tavo vietoje sienoms rinkciausi silta pieno baltumo ar neutralu kremini atspalvi, nes tikrai tavo grindys ir taip spalvos atzvilgiu demesi atkreipia i save. Va pvz. kaip cia:

arba (bent jau mano skoniui) labai grazu kai prie tokio interjero dar atsiranda sodri raudona spalva
:

arba (bent jau mano skoniui) labai grazu kai prie tokio interjero dar atsiranda sodri raudona spalva

QUOTE(elva @ 2009 12 10, 12:37)
Ismene, as tavo vietoje sienoms rinkciausi silta pieno baltumo ar neutralu kremini atspalvi, nes tikrai tavo grindys ir taip spalvos atzvilgiu demesi atkreipia i save. Va pvz. kaip cia:

Labai grazi svetaine

QUOTE(Aruna @ 2009 12 10, 09:00)
Oi tik ne mėlyną mūsų klimatui. Jau ir taip saulės nematom mėnesiais, o dar šalta mėlyna......Lygiai kaip ir pilki tonai
Na ner tas musu klimatas koks tai atsiaurus.. Kaip tik dekingas ganetinai

Saltesnes spalvas - kiek teko skaityt - rekomenduoja labiau pietinej pusej esancioms patalpoms.. Galu gale-melyna-melynai nelygu - ju gi daugybe atspalviu-ir ne visos kristolo vesumo

QUOTE(pantherrra @ 2009 12 10, 15:36)
Labai grazi svetaine
As kai rinkausi spalvas, taip pat kankinausi. Bet dziaugiuosi, kad pasirinkau neutralias (kazkas panasaus i balinta kava), nes prie tokiu spalvu galima daug ka priderinti. Ir dar akiu nevargina.

man toks spalvu derinys pats paciausias

o Elva, tai kaip visada, kai ides kokia foto, poto ramiai negali miegoti

QUOTE(giedre.v @ 2009 12 11, 11:45)
man toks spalvu derinys pats paciausias

giedre.v. matyt musu skoniai panasus

Na, dar yra toks niansas, kad viena ir ta pati spalva labai skirtingai atrodo ir labai priklausoma nuo apsvietimo.
Pas mane viena spalva dazyti 4 kambariai. O atrodo kiekviename skirtingai.
Pas mane viena spalva dazyti 4 kambariai. O atrodo kiekviename skirtingai.

Koks grozis

O su spalvom yra tai....
Vieno atspalvio dazas patalpoje yra pasene ir nuobodu
Idomiau dazai+tapetai
arba tik tapetai.
Bet cia tik mano nuomone