Įkraunama...
Įkraunama...

Pamiršau išgerti tabletę!

Geriu Logest kontraceptines tabletes. Vieną kartą imant tabletę viena ikrito į kriauklę, tai man vienos tabletes pritūkdavo išgerti. Tada aš pirkdavau naują pakelį ir vieną tabletę išgerdavau iš naujo pakelio ir tada darydavau 7 dienų pertrauką.
Šeštadienį turėjau išgerti, bet nebuvau dar nusipirkusi, pamaniau nueisiu į darbą ir užsuksiu į vaistinę, bet pamiršau ir prisiminiau tik sekmadienį, kad vakar neišgeriau tabletės. Menstruacijos prasidėjo pirmadienį kaip ir turėjo būti, bet dabar iškilo klausimas kada pradėtigerti tabletes ar sekmadienį kaip visada būdavo, ar šeštadienį, tai yra viena diena anksčiau nes pamiršau ir neišgeriau. Ir ar man reikėtu papildomai saugotis no pastojimo? Dekoju iš anksto
Atsakyti
Sekančią pakuotę pradėkite šeštadienį, kad susidarytų 7 dienų pertrauka, nepaisant to, kiek tablečių prieš tai buvo išgerta. Papildomos apsaugos nereikia.
Atsakyti
Sveiki,
Geriu Yarina tabletes, 5 dieną užmiršau išgerti vieną tabletę, tiksliau sakant, pavėlavau 11 valandų. Porą dienų prieš turėjau lytinių santykių, ar galėjau pastoti? Vartojimo instrukcijoj rašo, kad pastoti galima tik 12 valandų pamiršus išgerti tabletę, bet ar gali ta viena valanda garantuoti kad nepastojau? Tabletes geriu toliau, po trijų dienų pajutau gan stiprų tempimą krūtyse. Ar tai gali būti nuo KT, o gal greičiau nėštumo požymis? Geriu tik antrą pakuotę, geriant pirmą krūtų tempimo nebuvo.

Labai dėkoju už atsakymą
Atsakyti
Pastoti tikrai negalėjote. O įvairūs pojūčiai krūtyse geriant pirmuosius ciklus gali būti.
Atsakyti
sveiki!!!!

pries savaite klausiau kiek labai galiu veluoti pradeti nauja pakuote. deja jusu paminetas 3-4 dienu terminas praejo.. pakuote turejau pradeti 22 diena o gavau tik siandien t.y. 28. kada tureciau atnaujinti tableciu gerima? ar teisingai elgsiuosi pradedama pirma menesiniu diena? o gal galima ir kazkaip kitaip?
beje, kaip i tokia menesio pertrauka reaguos organizmas? itariu kad tokios pertraukos nera labai gerai.. o kaip is tikruju?
iki siol menesines buvo laikrodiskai punktualios (net pries pradedant KT). kaip manote ar galiu to puktualumo tiketis ir si karta nes teko nemazai skaityti kad nutrauktos KT "ismusa cikla is veziu".

labai aciu uz atsakyma!!! 4u.gif
Atsakyti
Pradėkite gerti tabletes pirmą mėnesinių dieną.Tokia mėnesio pertrauka jokio neigiamo poveikio Jūsų organizmui tikrai neturės( tik tai neturėtų nuolat kartotis).
KT tikrai normalaus ciklo "iš vėžių neišmuša".
Atsakyti
Pasimečiau vieną kontraceptikų pakuotės tabletę. Dabar joje liko 20 tablečių. Ar nieko neatsitiks, jei šį kartą gersiu ne 21, o 20 tablečių ir po to darysiu pertrauką? Ar dėl tos vienos tabletės pirkti naują pakuotę ir išgerti trūkstamą (21-mą)?
Atsakyti
Tikrai galite išgerti tik 20 tab.
Atsakyti
Sveiki,
noreciau paklausti ka daryti, siandien isgeriau per klaida 2 kontraceptines tabletes, vietoj vienos... verysad.gif
kaip man elgtis? Rytoj gert kaip iprastai, ar rytoj negert, t.y. praleist? Ir kaip man pradet gert kT is kitos pakuotes- kaip yprastai po 7 dienu, ar po 6 dienu?

labai aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Gerb. gydytoja,

Ką daryti tokiu atveju: geriu KT gracial, iš viso jas sudaro 22 tabletės. Išgėrus 21-mą tabletę, nepraėjus valandai vėmiau. Todėl išgėriau dar vieną, t.y. 22-trą tabletę. Tačiau šiandien,kai turėčiau gerti tą paskutinę 22-ą, jos trūksta. Ar nieko tokio, jeigu tiesiog jos neišgerčiau? Lyt. santyk. paskutinį sykį buvo prieš 3 dienas.
Ir kada tokiu atveju pradėti naują KT pakuotę? Ar po 6 dienų, kaip įprasta, bet tokiu atveju papildomai saugotis 7 dienas? Ar pradėti po 5 dienų, kadangi paskutinė 22-oji tabletė nebuvo išgerta?

Ačiū smile.gif
Atsakyti
Gal būt mano atsakymas šiek tiek pavėluotas, bet ateičiai, jei atsitiktų panašios problemos - tikrai nieko tokio, jei vienos ar poros tablečių neišgersite. Pertrauką darykite tokią, kaip ir būtumėte sugėrusi visas tabletes, bet jokiu būdu ne ilgesnę, tuomet papildomos apsaugos nereikės.
Atsakyti
Atsakyti jau pavėlavau, tačiau jei tai pasikartos, žinokite, kad tai nieko tokio, ir jokių įpatingų korekcijų nereikia. Sekančią tab. geriate kaip įprastai, pertrauką darykite irgi 7 dienų.
Atsakyti