Įkraunama...
Įkraunama...

Ruošiuos į Norvegiją

Sveiki,mes su vyru taip pat sprendziam klausima apie darba uzsienyje.Nors ir baisu ta nezinomybe,vis tik nusprendem kad vyras bandys vaziuoti vienas su masina ir ieskosis ten darbo.Bijom abu,as kad jam nepasiseks,ji kad kuo greiciau susirastu darba.pasikliausim likimu ir sekme.
Noreciau tik paklausti ,gal kas zino kur galetu issinuomuoti nebrangu busta,kol susiras darba.Aciu.
Papildyta:
Tiesa,neparasiau kad vaziuos i Osla. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taurinija @ 2011 04 03, 01:23)
Noreciau tik paklausti ,gal kas zino kur galetu issinuomuoti nebrangu busta,kol susiras darba.Aciu.
Papildyta:
Tiesa,neparasiau kad vaziuos i Osla. smile.gif

Pigiausi bustai- tai su atskiru miegamuoju(gali but labai maziukas) ir bendru kambariu, virtuve,tuoletu butukai arba hybliai(jei privaciame name). Nors Osle brangiau, nei kitur. Paziurek per hybel.no, finn.no.,zett.no,...Ieskokit skelbimu su uzrasu Rom, hybel, bofellesskap, tuomet dalinsis buta su kitais, bet bus pigiau nei atskiras butukas. Per laika susirasit ir normaliau. mirksiukas.gif Arba is karto ieskokit geresnio (atskiro), bet ir kaina bus dviguba-triguba.
Atsakyti
[quote=adlonir,2011 04 03, 17:49]

Sveiki,
mes su vyru is pradziu isvaziavome be vaiku(turime 2 maziukus),bet zinojome kad isvaziave turesime darba ir kur gyventi.Isidarbinome su draugu pagalba.
Po puses metu atsivezeme savo vaikucius ir jiems aukle.Tada prasidejo dokumentu tvarkymas,reikejo vaikams policijos leidimu,isimti asmens norvegiskus numerius,tada jau galima ir prie gydytojo prisirasyt.Vaiku pinigelius tik pradejau gauti kazkur po metu,bet mes gavome uz visa ta laika, nuo kada mes atvaziave su vyru,atbuline data.Is dokumentu turejome vaiku pasus ir gimimo liudijimus. g.gif O Lietuvoje atsakiau vaiku pinigeliu,kad gauciau Norvegijoje,yra kazkokia tam tikra forma tu dokumentu,ir Lietuva issiuncia i Norvegija,kad tu jau atsisakei tu pinigeliu is Lietuvos.
Is Lietuvos vezames juoda duona,kava,rukytu gaminiu,zalios saldytos mesos ir zinoma vaistu visokiausiu:citramona,smectos,mezyn forta,angliuku,vaikams nuo kosiulio,antibiotiku,arbatu liepziedziu,ciobreliu ir t.t.Nusiperkame degtines ir cigareciu(kiek galima vestis),nes juos galima parduot.Nes kainos nuo LT tai labai skiriasi.O pampersai cia tai pigesni,daug kas cia perka ir veza i LT giminems ar draugams.

Veliau vaikus uzrasiau i darzeli,kadangi eiliu nebuvo,tai prieme iskart.Tik manieji labai pradejo sirgti,nes cia klimatas kitoks(daznai lyja ir stiprus vejas).Tai nebeleidau i darzeli,mums buvo patogiau,kad vaikai namie su aukle budavo.Nes kai vaikai sirgdavo,tai visvien reikia uz darzeli moket,eina ar neina vaikas i darzeli.
O ir musu darbo valandos budavo ivairios,ne visada iki puse 4,tekdavo ir ilgiau dirbti,nesinoredavo atsisakyti virsvalandziu.

Nera taip lengva su darbais,kitiems pasiseka susirast,o kitiems nors ir ne pirmus metus cia gyvenantiems,sunku susirast kita darba.Gerai jei yra pazystamu kurie gali padet bent pradzioj,kad butu kur apsistoti.Nors zinau kelis atvejus,kad zmones atvaziuoja pas draugus,ieskosi darbo,neranda ir vel gryzta i LT.Cia laimes dalykas,kaip pasiseks,bet verta pabandyti. 4u.gif

Atsakyti
Sveikos, šiuo metu kaip tik galvoju apie emigraciją į Norvegiją, šiais metais baigiu universitetą, Mano specialybė yra specialioji pedagogika. Norėčiau paklausti gal kas nors žino ar realu Norvegijoje susirasti pedagogės darbą, mokant tik anglų kalbą? Ar bent jau kokia padėjėja mokykloje dirbti?
Atsakyti
QUOTE(lauryte007 @ 2011 04 10, 13:34)
Sveikos, šiuo metu kaip tik galvoju apie emigraciją į Norvegiją, šiais metais baigiu universitetą, Mano specialybė yra specialioji pedagogika. Norėčiau paklausti gal kas nors žino ar realu Norvegijoje susirasti pedagogės darbą, mokant tik anglų kalbą? Ar bent jau kokia padėjėja mokykloje dirbti?

Sveika 4u.gif
Kaip tu isivaizduoji pedagoge, kuri nekalba gimtaja kalba (norvegu gimtaja kalba) ax.gif Manau kad be kalbos nerealu pagal specialybe schmoll.gif Bet gal su laiku ismoktum norvegu kalba, tada gal butum arciau tikslo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lauryte007 @ 2011 04 10, 15:34)
Sveikos, šiuo metu kaip tik galvoju apie emigraciją į Norvegiją, šiais metais baigiu universitetą, Mano specialybė yra specialioji pedagogika. Norėčiau paklausti gal kas nors žino ar realu Norvegijoje susirasti pedagogės darbą, mokant tik anglų kalbą? Ar bent jau kokia padėjėja mokykloje dirbti?


Koki pranasuma turetum pries norvegus? Jokio... Tad verta pamastyti apie norvegu kalba. Kai ja ismoksi - rasi darba darzeliuose (dabar kaip tik kur lanko mano sunus iesko lietuviu - norvegu kalbancio zmogaus, kad metus dirbtu su mano vaiku ir paruostu ji mokyklai), taip pat mokyklose, kad vertejautu tevams per susirinkimus, taip pat komunoje, t.y. kai i kakzokia instancija ateina lietuvis ir negali susisneketi - jam valanda su verteju - nemokama. Tada tu tikrai tiktum. O dabar...
Atsakyti
Skaiciau tema nuo pradziu, kur ten issakytos dvi nuomones - kaip norvegijoje sunku, ir kaip norvegijoje lengva. Siek tiek situacija nuo to laiko pakito, vis gi emigrantu tik daugeja, tenka daznai kovoti uz savo teises ir t.t. Bet tik tuo atveju, jei zinai, kad esi teisus. Pvz. dirbu legaliai, pastojau, po kiek laiko gavau biuleteni, nes skausmai nepakenciami buvo. Tris kartus sefas siunte i NAV'a mano dokumentus, tris kartus jie aiskino man, kad nieko negavo. Tuomet sefas man dave i rankas mano popierius, nuvariau i NAV - pridaviau, pinigu ner, ateinu vel. Sako - nieko neturime, nieko negavome. Bet juk as jums pati iteikiau. Ok, vel as iteikiu jiems ta pati, prasau, kad uzdetu antspauda su data, kada gauta. Kas jiems - uzdeda. Pinigu vis tiek ner. Vel ateinu - klausiu kame kampas? Mes matome, kad gauta, bet i kompa neivesta, doku nerandame. doh.gif Susibiesinau ir pasakiau - ryt ateisiu su advokatu, gana is manes tyciotis. Ka manote - kita diena man paskambino apie 14 val ir pasake - pinigus pervedeme, as juos pamaciau tik kita diena, bet cia jau ne esme. Nuo to laiko supratau kad privalau KOVOTI. Tik iejus i NAV, issimusu taloniuka, atsisedu laukti eiles, tuoj pat prilekia moteris - kuom padeti, kas ir kaip. Kai atsakau angliskai, sypsena dingsta, liepia sedet ir laukti eileje. Nu ir laukiu, as gi jos nekvieciau. Zinau, kad kol nemoku norvegiskai - bus prastai. Dabar turiu super proga ta kalba mokytis, kol auginsiu maziuka. Pradzioje savarankiskai (aciu dievui yra SM nuostabus zmones, kurie padeda nemokamai pradedancioms su visom medziagom ir t.t.) - veliau jau kursus lankysiu.
Bet vat absurdiska situacija. MB baiges transporto inzinerija, VGTU. Kiek bande isidarbinti mechaniku - jam aiskina - pas tave parasyta "Transporto inzinierius" , o mums reikia mechaniko. doh.gif Dabar masto stot i profke. Absudras... Bet taip jau yra. As baigusi teise, bet kol nemoku kalbos - nieko nebus.
Pirmi pora metu - yra patys sunkiausi ir baisiausi, kol pripranti ir isivaziuoji... Visaip buna. As bangom - verkiu, kad tuoj vaziuosiu i LT ir spjaut noriu as i viska. Bet vel susiimu, suprantu kad cia bus geriau, kad turiu but salia vyro, seima turi but kartu, vaikas turi darzeli, adaptavosi lyg. Bet sesuo praso grizti, tevai irgi, tad tas tampymasis ziauriai sunku. doh.gif
Atsakyti
va pagaliau, kazkas parase tikraja situacija Norvegijoje... Nes cia tikrai nera gerai, tik va, kad Lt dar blogiau. Ir mums su vyru uzeina bangos, kai norisi viska mesti cia ir vaziuoti i Lt. Ir atrodo , kad kai ismoksi norvegu kalba situacija pasikeis, bet neaisku, kaip bus, nes kuo tolyn, tuo tik blogeja, nes emigrantu labai daugeja...
Atsakyti
QUOTE(Neffertite_ @ 2011 04 11, 15:00)
Skaiciau tema nuo pradziu, kur ten issakytos dvi nuomones - kaip norvegijoje sunku, ir kaip norvegijoje lengva. Siek tiek situacija nuo to laiko pakito, vis gi emigrantu tik daugeja, tenka daznai kovoti uz savo teises ir t.t. Bet tik tuo atveju, jei zinai, kad esi teisus. Pvz. dirbu legaliai, pastojau, po kiek laiko gavau biuleteni, nes skausmai nepakenciami buvo. Tris kartus sefas siunte i NAV'a mano dokumentus, tris kartus jie aiskino man, kad nieko negavo. Tuomet sefas man dave i rankas mano popierius, nuvariau i NAV - pridaviau, pinigu ner, ateinu vel. Sako - nieko neturime, nieko negavome. Bet juk as jums pati iteikiau. Ok, vel as iteikiu jiems ta pati, prasau, kad uzdetu antspauda su data, kada gauta. Kas jiems - uzdeda. Pinigu vis tiek ner. Vel ateinu - klausiu kame kampas? Mes matome, kad gauta, bet i kompa neivesta, doku nerandame.  doh.gif Susibiesinau ir pasakiau - ryt ateisiu su advokatu, gana is manes tyciotis. Ka manote - kita diena man paskambino apie 14 val ir pasake - pinigus pervedeme, as juos pamaciau tik kita diena, bet cia jau ne esme. Nuo to laiko supratau kad privalau  KOVOTI. Tik iejus i NAV, issimusu taloniuka, atsisedu laukti eiles, tuoj pat prilekia moteris - kuom padeti, kas ir kaip. Kai atsakau angliskai, sypsena dingsta, liepia sedet ir laukti eileje. Nu ir laukiu, as gi jos nekvieciau. Zinau, kad kol nemoku norvegiskai - bus prastai. Dabar turiu super proga ta kalba mokytis, kol auginsiu maziuka. Pradzioje savarankiskai (aciu dievui yra SM nuostabus zmones, kurie padeda nemokamai pradedancioms su visom medziagom ir t.t.) - veliau jau kursus lankysiu.
Bet vat absurdiska situacija. MB baiges transporto inzinerija, VGTU. Kiek bande isidarbinti mechaniku - jam aiskina - pas tave parasyta "Transporto inzinierius" , o mums reikia mechaniko.  doh.gif Dabar masto stot i profke. Absudras... Bet taip jau yra. As baigusi teise, bet kol nemoku kalbos - nieko nebus.
Pirmi pora metu - yra patys sunkiausi ir baisiausi, kol pripranti ir isivaziuoji... Visaip buna. As bangom - verkiu, kad tuoj vaziuosiu i LT ir spjaut noriu as i viska. Bet vel susiimu, suprantu kad cia bus geriau, kad turiu but salia vyro, seima turi but kartu, vaikas turi darzeli, adaptavosi lyg. Bet sesuo praso grizti, tevai irgi, tad tas tampymasis ziauriai sunku.  doh.gif

Sveika 4u.gif
Labai nemalonus ivykis, tikrai verysad.gif Esi nescia ir tenka reikalauti kazka, kas ir savaime tau turetu priklausyti mirksiukas.gif
Bet mergaites juk ir LT visko pasitaiko rolleyes.gif Buna kad algu nemoka pusmeti metus...ir ka, ner ka apkaltint smile.gif Su sodra irgi daznai visko pasitaiko rolleyes.gif Ir tai musu gimtojoje salyje.
Man cia tikrai geriau, cia nera smurto, zmones geranoriski smile.gif As silpnai norvegiskai kalbu, bet visad padrasina mane, ne vienas dar nenusisuko verysad.gif
Del pasalpu ir mums teko tris kartus laiskus rasyti, kad nedamoka mums pasalpa uz vaikus, nes atseit ji mums galetu priklausyti Lietuvoje. Jau metus tesiasi tas rasymas, bet nu nieko, kazkaip neimu i galva...ramu smile.gif
O del aukstojo isilavinimo, tiesa, bet mes vaziuodami cia turim zinoti kad mes buvom specialistai savo salyje, o cia reik pradet nuo nulio verysad.gif As irgi baigiau ta pati ka ir tavo vyras, magistratura, dar dirbau 7 metus pagal specialybe, bet zinau kad inziniere manes neims dirbt, zinau kad reiks pradet nuo zemo lygio, nuo paprasto darbo smile.gif
Tai vat, visi turi savo nuomones, savo isgyvenimus smile.gif Man neateina mintis grizti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lo-lo: 11 balandžio 2011 - 17:48
taip,pritariu 100 procentu i si pasisakyma smile.gif
Atsakyti
Sveikos, ką manote apie tokius skelbimus????????????????? ar esate kasnors nukentėjusios nuo tokių apgavikų? kur jie išveža žmones, juk rašo, kad tiek daug darbo vietų.... ar kas buvote su tokiais susisiekę?

OBUOLIU CECHE-FABRIKE NORVEGIJOJE NAUJAS UAB TOPJOB KONTRAKTAS ALGA 16
euru/val:
vyrams ir moterims, darbas 4 menesius.
Obuoliu rusiavimas,
plovimas,
paruosimas pakavimui,
pakavimas,
lipduku klijavimas,
krovimai,
cechu valymas.

ALGA 16 euru/val. turime 40 vietu.
Isvykstame BIRZELIO menesi: 2,9,16,23,30 dienomis.
UAB TOPJOB.
Vilnius
adresas:
Savanoriu 1 (Helios City pastate,pirmame aukste-prie Norfos)
tel: 863929392
Panevezys
adresas: Klaipedos g. 34.
tel: 864356568
Siauliai
adresas: Tilzes g. 157- 323.
tel: 864146071
topjob.office@gmail.com
Dirbame nuo 9 val. iki 17 val.


Darbas prie duonos ir bandelių gamybos, prie konvejerio.
Reikia moterų ir vyrų.
Alga 15 eurų per valandą. KALBOS MOKĖTI NEBŪTINA. REIKIA 19 žmonių.
Dirbsite BERGEN minimum 6 mėnesius.
Dieninė, popietinė ir naktinė pamaina.
Transportas ir apgyvendinimas - 65 eurai per savaitę.
Išvykstame - gegužės mėn.
Jau registruojame.
UAB EUROSTAFF.



SALOTŲ FABRIKE.
Salotų rūšiavimas
plovimas,
pakavimas,
krovimai.
Darbas 4 mėnesius.
Vyrams ir moterims.
Išvykimas vasario mėnesį. Reikia 6 žmonių.

IŠVYKIMAS GEGUŽĖS-BIRŽELIO MĖN

Atlyginimas nuo 13 EUR/val. Anglų kalba nebūtina
Mus rasite
Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, www.skandi.lt
ir tt.....
Atsakyti
QUOTE(Mintare @ 2011 04 27, 10:15)
Sveikos, ką manote apie tokius skelbimus????????????????? ar esate kasnors nukentėjusios nuo tokių apgavikų? kur jie išveža žmones, juk rašo, kad tiek daug darbo vietų.... ar kas buvote su tokiais susisiekę?


jei čia kalba būtent apie Norvegiją, tai alga tikrai ne eurais mokama, nežinau, kodėl būtent tokį nominalą firmos pasirinkusios, keistai atrodo
Atsakyti