QUOTE(liaudija @ 2009 03 31, 13:09)
Gydytoja sake, kad gali buti alergija silikonui

Gali gali

Bet sako jie vieni geriausių
QUOTE(pikkolo @ 2009 03 31, 13:02)
Man atrodo, kad tu klysti. Mėnesiniai lęšiai yra skirti nešioti 28 dienas. Jei per mėnesį nešioji tik kelias, tai nebūtina išmesti praėjus mėnesiui*. Žinoma laikyti pusę metų ar metus irgi nerekomenduotina, manau mėnesinius reiktų sunešioti per 3 mėnesius. Taip pat reiktų nepamiršti nenešiojamų lęšių priežiūros, skystį reikia keisti bent kas dvi savaites.
Neseniai išbandžiau tuos naujus Acuvue Oasys - silikoninius. Tačiau man jie nepatiko, ne tik dėl to, kad kaina palyginus aukšta, bet kad ir norimo efekto nesulaukiau (dėl akių sausėjimo). Iš pradžių nemačiau jokio skirtumo, bet kai tik išlindo saulytė, labai pradėjo akis skaudėti, o dabar besibaigiant nešiojimo terminui, akis skauda vis labiau. Anksčiau nešiojau Ciba Vision Precision UV ir nesiskundžiau, apart sausėjančių akių (dėl darbo su kompu). Tik iki šiol nesuprantu kiek laiko juos galima nešioti, nes vienur randu, kad 3 mėn., kitur kad 2. Paprastai išnešiodavau 2,5-3, kol atsirasdavo nemalonus tempimo jausmas**. O kartą išnešiojau dar ilgiau, nebuvo jokių nemalonių pojūčių. Taigi ryt vėl deduosi išbandytus lęšius.
* tarkim turiu mėnesinius lęšius ir per mėnesį nešioju tik 5 dienas. Tai galiu nešioti 4 mėnesius

Neįtikėtina man
Ai

, nesiginčysiu. Lietuvoje ir užsienyje skiriasi požiūris

Bet vis tiek manau, kada tie mėnesiniai tada būtų vadinami dvidešimtaštuoniadieniai

(Jez koks naujadaras

)

. O jei rimtai, tai jei reikia tik kelias dienas, manau verta rinktis viedadienius - vienkartinius
** o va šito tai tikrai nereikėtų daryt, bet koks optikas pasakys, kad nereikia laukti, kol atsiras nemalonūs pojūčiai
Nebandžius lašiukus naudot, kad taip akytės nesausėtų

Man su bet kuriais lęšiais šiek tiek sausėja, o kai visą dieną į kompą darbe spoksai, tai išvis, košmaras