Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(liaudija @ 2009 03 26, 17:11)
Sveikos,

Gal jus zinote, kas yra asferiniai kontaktiniai lesiai?  blush2.gif

Internete radau:
Mėnesiniai asferiniai kontaktiniai lęšiai, kurie:
•Suteikia geresnį matymą lyginant su sferiniais minkštais kontaktiniais lęšiais;
•Suteikia ryškesnį matymą prieblandoje;
•Tinka akims su mažu astigmatizmu (kai cilindras iki -1);
•Tinka esant ankstyvai senatvinei tolregystei.
Atsakyti
QUOTE(Gadiga @ 2009 03 31, 13:32)
1. Vat būtent mirksiukas.gif Pati pagalvok, jei lęšius būtų galima dėtis kažkiek kartų, nepriklausomai nuo laiko, tai ar nebūtų tada kartiniai jie? Yra vienkartiniai, vadinasi vienąkart įsidėjei, vsio, meti lauk; mėnesiniai - 28 dienos ir meti lauk mirksiukas.gif

Man atrodo, kad tu klysti. Mėnesiniai lęšiai yra skirti nešioti 28 dienas. Jei per mėnesį nešioji tik kelias, tai nebūtina išmesti praėjus mėnesiui. Žinoma laikyti pusę metų ar metus irgi nerekomenduotina, manau mėnesinius reiktų sunešioti per 3 mėnesius. Taip pat reiktų nepamiršti nenešiojamų lęšių priežiūros, skystį reikia keisti bent kas dvi savaites.
Neseniai išbandžiau tuos naujus Acuvue Oasys - silikoninius. Tačiau man jie nepatiko, ne tik dėl to, kad kaina palyginus aukšta, bet kad ir norimo efekto nesulaukiau (dėl akių sausėjimo). Iš pradžių nemačiau jokio skirtumo, bet kai tik išlindo saulytė, labai pradėjo akis skaudėti, o dabar besibaigiant nešiojimo terminui, akis skauda vis labiau. Anksčiau nešiojau Ciba Vision Precision UV ir nesiskundžiau, apart sausėjančių akių (dėl darbo su kompu). Tik iki šiol nesuprantu kiek laiko juos galima nešioti, nes vienur randu, kad 3 mėn., kitur kad 2. Paprastai išnešiodavau 2,5-3, kol atsirasdavo nemalonus tempimo jausmas. O kartą išnešiojau dar ilgiau, nebuvo jokių nemalonių pojūčių. Taigi ryt vėl deduosi išbandytus lęšius.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 03 31, 15:02)
Neseniai išbandžiau tuos naujus Acuvue Oasys - silikoninius. Tačiau man jie nepatiko, ne tik dėl to, kad kaina palyginus aukšta, bet kad ir norimo efekto nesulaukiau (dėl akių sausėjimo). Iš pradžių nemačiau jokio skirtumo, bet kai tik išlindo saulytė, labai pradėjo akis skaudėti, o dabar besibaigiant nešiojimo terminui, akis skauda vis labiau. Anksčiau nešiojau Ciba Vision Precision UV ir nesiskundžiau, apart sausėjančių akių (dėl darbo su kompu). Tik iki šiol nesuprantu kiek laiko juos galima nešioti, nes vienur randu, kad 3 mėn., kitur kad 2. Paprastai išnešiodavau 2,5-3, kol atsirasdavo nemalonus tempimo jausmas. O kartą išnešiojau dar ilgiau, nebuvo jokių nemalonių pojūčių. Taigi ryt vėl deduosi išbandytus lęšius.

Man su tais Acuvue Oasys irgi tas pats - ismeciau po keliu dienu. Kas diena man su jais akys vis prasciau jautesi.
Gydytoja sake, kad gali buti alergija silikonui g.gif
Atsakyti
QUOTE(liaudija @ 2009 03 31, 13:09)
Gydytoja sake, kad gali buti alergija silikonui  g.gif
Gali gali doh.gif Bet sako jie vieni geriausių g.gif

QUOTE(pikkolo @ 2009 03 31, 13:02)
Man atrodo, kad tu klysti. Mėnesiniai lęšiai yra skirti nešioti 28  dienas. Jei per mėnesį nešioji tik kelias, tai nebūtina išmesti praėjus mėnesiui*. Žinoma laikyti pusę metų ar metus irgi nerekomenduotina, manau mėnesinius reiktų sunešioti per 3 mėnesius. Taip pat reiktų nepamiršti nenešiojamų lęšių priežiūros, skystį reikia keisti bent kas dvi savaites.
Neseniai išbandžiau tuos naujus Acuvue Oasys - silikoninius. Tačiau man jie nepatiko, ne tik dėl to, kad kaina palyginus aukšta, bet kad ir norimo efekto nesulaukiau (dėl akių sausėjimo). Iš pradžių nemačiau jokio skirtumo, bet kai tik išlindo saulytė, labai pradėjo akis skaudėti, o dabar besibaigiant nešiojimo terminui, akis skauda vis labiau. Anksčiau nešiojau Ciba Vision Precision UV ir nesiskundžiau, apart sausėjančių akių (dėl darbo su kompu). Tik iki šiol nesuprantu kiek laiko juos galima nešioti, nes vienur randu, kad 3 mėn., kitur kad 2. Paprastai išnešiodavau 2,5-3, kol atsirasdavo nemalonus tempimo jausmas**. O kartą išnešiojau dar ilgiau, nebuvo jokių nemalonių pojūčių. Taigi ryt vėl deduosi išbandytus lęšius.

* tarkim turiu mėnesinius lęšius ir per mėnesį nešioju tik 5 dienas. Tai galiu nešioti 4 mėnesius g.gif Neįtikėtina man unsure.gif
Ai irnesakyk.gif , nesiginčysiu. Lietuvoje ir užsienyje skiriasi požiūris ax.gif Bet vis tiek manau, kada tie mėnesiniai tada būtų vadinami dvidešimtaštuoniadieniai biggrin.gif (Jez koks naujadaras lotuliukas.gif ) ax.gif . O jei rimtai, tai jei reikia tik kelias dienas, manau verta rinktis viedadienius - vienkartinius rolleyes.gif
** o va šito tai tikrai nereikėtų daryt, bet koks optikas pasakys, kad nereikia laukti, kol atsiras nemalonūs pojūčiai schmoll.gif
Nebandžius lašiukus naudot, kad taip akytės nesausėtų g.gif Man su bet kuriais lęšiais šiek tiek sausėja, o kai visą dieną į kompą darbe spoksai, tai išvis, košmaras doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gadiga: 31 kovo 2009 - 16:04
QUOTE(Gadiga @ 2009 03 31, 17:00)
** o va šito tai tikrai nereikėtų daryt, bet koks optikas pasakys, kad nereikia laukti, kol atsiras nemalonūs pojūčiai schmoll.gif
Nebandžius lašiukus naudot, kad taip akytės nesausėtų g.gif Man su bet kuriais lęšiais šiek tiek sausėja, o kai visą dieną į kompą darbe spoksai, tai išvis, košmaras doh.gif

Taip visada dariau ir nematau tame jokių problemų. Kiekvienas optikas to tikrai nesako. Esu perėjusi ne per vieną ir kiekvienas vis kitaip šnekėdavo apie lęšių priežiūrą bei nešiojimą. Todėl sprendžiu pagal savo pojūčius. Nešioju linzes jau 12 metų ir esu turėjusi problemų tik dėl nekokybiškų lęšių bei skysčio.
Ne visus lašiukus galima lašinti ant linzių, o tie kuriuos galima (kaip Visine) yra pakankamai brangūs. Naudojau juos, bet pamaniau, kad gal tos silikoninės linzės išspręstų šią problemą. Bet pasirodo, kad ne. Tad teks vėl nusipirkti lašiukų.
Papildyta:
QUOTE(Gadiga @ 2009 03 31, 17:00)
* tarkim turiu mėnesinius lęšius ir per mėnesį nešioju tik 5 dienas. Tai galiu nešioti 4 mėnesius g.gif Neįtikėtina man unsure.gif
Ai irnesakyk.gif , nesiginčysiu. Lietuvoje ir užsienyje skiriasi požiūris ax.gif Bet vis tiek manau, kada tie mėnesiniai tada būtų vadinami dvidešimtaštuoniadieniai biggrin.gif

Dėl penkių dienų per mėnesį tikrai neapsimoka pirkti mėnesinių. O kad galima nešioti ilgiau buvau radusi kažkur internete. Juk jei nenešioji linzių, tai jos ir nesidėvi. Juk nešiojimo laikas priklauso nuo vandens kiekio jose. Tad kai nenešioji jis nepasišalina iš pačio lęšiuko. Tik tiek, kad kuo ilgiau laikai lęšiukus skystyje, tuo didesnė tikimybė, kad jame užsiveis kažkoks brudas. Manau, tai ir yra pagrindinė problema kodėl užsienyje gydytojai nerekomenduoja laikyti ilgiau nei mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 01, 06:31)
Taip visada dariau ir nematau tame jokių problemų.
Tamstos reikalas 4u.gif Tfu tfu tfu, kad tik nebūtų kada nors kokia rimta infekcija po tokių nešiojimų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Caylee @ 2008 09 30, 18:53)
Atėjau truputį pasikonsultuoti biggrin.gif

Esu trumparegė, tačiau mano trumparegystė gan silpna - ape 2.0D. Turiu akinius žiūrėjimui į tolį, bet jau pradedu pastebėti, kaip man nejauku darosi gatvėje - nebegaliu įžiūrėt veidų, perskaityt skelbimų ir panašiai biggrin.gif  Akinių nuolat nešioti nesinori, tuo labiau kad pradedu jausti diskomfortą po poros valandų, rašyt, skaityt su jais man siaubingai nepatogu. Mąstau pabandyt kontaktinius lęšius g.gif  Verta juos pirkti? Ar bus tas pats, kas su akiniais, tai net nesukt galvos ir pastoviai akinius traukiotis?  biggrin.gif

Jeigu su akiniais jaučiate diskomfortą, tai lęšiai turėtų būti bent puse dioptrijos silpnesni. Bet skaityti Jums vis viena būtų lengviau be akinių ir be lęšių. Juo labiau, kad dvi dioptrijos dažniausiai ir būna tam turinčių polinkį akių prisitaikymas žiūrėti iš arti, todėl skaitant su akiniais ar lęšiais akys vėl turės prisitaikyti, ir dvi dioptrijos virs keturiomis. Todėl ten, kur reikia daug skaityti, rašyti ar dirbti su kompiuteriu Jums lęšių geriau nesidėti, kadangi juos išsiimti žymiai sunkiau negu nusiimti akinius.
Nuo tokios trumparegystės žymaus pagerėjimo galima tikėtis iš akių mankštos Beitso metodu ar panašiai. Tie metodai trumparegystės nepašalina, bet nuo jų galima žymiai geriau matyti be akinių. Tuo tarpu pastoviai nešiojami akiniai ar lęšiai veikia priešingai - be jų pradedi matyti šiek tiek blogiau. Tiesiog išnyksta sugebėjimas atpažinti neryškius vaizdus.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 01, 07:31)

Dėl penkių dienų per mėnesį tikrai neapsimoka pirkti mėnesinių. O kad galima nešioti ilgiau buvau radusi kažkur internete. Juk jei nenešioji linzių, tai jos ir nesidėvi. Juk nešiojimo laikas priklauso nuo vandens kiekio jose. Tad kai nenešioji jis nepasišalina iš pačio lęšiuko. Tik tiek, kad kuo ilgiau laikai lęšiukus skystyje, tuo didesnė tikimybė, kad jame užsiveis kažkoks brudas. Manau, tai ir yra pagrindinė problema kodėl užsienyje gydytojai nerekomenduoja laikyti ilgiau nei mėnesį.

Lesiu nesiojimo laikas prasideda nuo tos dienos kai ikisam juos i savo aki smile.gif dingsta visas strerilumas ir pan, tai jei uzsidesi lesius skirtus pvz 6 men. tik kelis kartus, nereiksia kad ju tau uzteks pusei gyvenimo biggrin.gif
ir ne tik uzsieny, pas mus visose normaliose optikose irgi ta pati pasakys, menesiniai lesiai yra MENESIUI smile.gif aisku man paciai buna kad keliom dienom ilgiau panesioju, nes tai pamirstu, tai dar ka biggrin.gif bet cia pora dienu, o ne pora menesiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AlfredGetch @ 2009 04 02, 14:45)
Tuo tarpu pastoviai nešiojami akiniai ar lęšiai veikia priešingai - be jų pradedi matyti šiek tiek blogiau. Tiesiog išnyksta sugebėjimas atpažinti neryškius vaizdus.

Tikrai ne visi nuolat nešiojantys lęšius pradeda matyti blogiau. Mano minusas 1,75 visuomet būdavo. O paskutiniais metais sumažėjo iki 1,5, o kitos akies iki 1,25.
Jokių pratimų nedariau ir lęšius arba akinius nešiojau nuolat. Gydytoja nenustebo, kuomet patikrino regėjimą. Matyt, ne pirmai man taip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liaudija @ 2009 04 02, 14:02)
Tikrai ne visi nuolat nešiojantys lęšius pradeda matyti blogiau. Mano minusas 1,75 visuomet būdavo. O paskutiniais metais sumažėjo iki 1,5, o kitos akies iki 1,25.
Jokių pratimų nedariau ir lęšius arba akinius nešiojau nuolat. Gydytoja nenustebo, kuomet patikrino regėjimą. Matyt, ne pirmai man taip  mirksiukas.gif

Jusu amzius turbut iki 25m g.gif ar ne?
Atsakyti
QUOTE(ritulk @ 2008 10 25, 10:27)
Sakykit, ar jum buna, kad lesis tarsi prilinma prie akies, kad net sunku ji isimti?

Kai nešiojau, būdavo.
Papildyta:
QUOTE(omny @ 2008 11 13, 00:16)
Lesius susigundziau nusipirkti netaip ir seniai, wasaros pabaigoj. Nesiojau menesi laiko dabar daugiau bunu namuose tai nebenesioju. Maniskiai gonson firmos  "ACUVUE oasys", man trumparegyste -0,75. Man pwz. i toli ziuret nera jokio diskomforto, bet wat  i kompiuteri ar laikrasty skaityti - tragedija liejasi waizdas turiu atitraukineti per dideli atstuma - cia normalu ar reiktu lesius keisti!?  g.gif Faktiskai del sitos priezasties ju ir nebenesioju, nes nusibosta del walandos laiko deliotis ir wel isiminet grizus - wel deduosi akinius  doh.gif

Su jokiais kitais lęšiais geriau nebus.
Jeigu būtinai norite aiškiai matyti tolimus daiktus, Jums reikėtų įsigyti pliusinius akinius, ir juos užsidėti ant lęšių (neišsiėmus lęšių), kai norite skaityti ar dirbti su kompiuteriu. Po to akinius nusiimti ir vaikščioti po miestą su lęšiais.
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2009 04 02, 15:23)
Jusu amzius turbut iki 25m  g.gif  ar ne?

Būtų puiku biggrin.gif , bet jau 25 m. praėję lotuliukas.gif

Matyt, senatvė prasideda bigsmile.gif
Atsakyti