Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(Kriopena @ 2009 07 14, 19:57)
Sveikiausi lesiai yra vienadieniai thumbup.gif , jokios prieziuros, jokiu apnasu. Jeigu jau renkiesi ne vienadienius -tada patarciau dvisavaitinius, nes kuo dazniau keisi lesius, tuo mazesne ivairiu komplikaciju rizika. Pusmetiniu arba metiniu lesiu tikrai nerekomenduoju.

Čia manau kiekvienam pagal poreikius ir kišenę mirksiukas.gif O ir ne visų rūšių lęšių yra vienadienių mirksiukas.gif Pvz, kalbu apie torinius, tik dvi ar trys kompanijos juos gamina vienadienius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryza_Lape @ 2009 07 15, 09:51)
Visada perku kontakt. lesius Optikos pasaulyje, va pries pora menesiu vel nusipirkau akcijinius Acuvue Oasys lesius. Optikoje isaiskino, kad tradiciskai viena pora skirta nesioti mazdaug 1 menesi, bet dabar ziuriu internetiniame ju puslapyje parasyta, kad "Keičiami kas 2 savaites". Tai nebesuprantu, kiek laiko juos galima nesioti g.gif

Nuo 2 iki 4 savaičių. Tai priklauso nuo to ,kiek laiko lęšis bus akyje.Vieni su lęšiu akyje buna nuo ryto ir išsiima eidami miegot,kiti-kol būna darbe,mokykloje ar pan... Taip pat reikšmės turi ir ašarų sudėtis,aplinka,kurioje jūs būnate su lęšiais. Acuvue Oasys lęšius,reikalui esant,galima neišsiimti ir naktį. Tai ir trumpina lęšio nešiojimo laiką.
Atsakyti
QUOTE(ReNcYtEa @ 2009 07 15, 10:29)
Nuo 2 iki 4 savaičių. Tai priklauso nuo to ,kiek laiko lęšis bus akyje.Vieni su lęšiu akyje buna nuo ryto ir išsiima eidami miegot,kiti-kol būna darbe,mokykloje ar pan... Taip pat reikšmės turi ir ašarų sudėtis,aplinka,kurioje jūs būnate su lęšiais. Acuvue Oasys lęšius,reikalui esant,galima neišsiimti ir naktį. Tai ir trumpina lęšio nešiojimo laiką.

Dekui uz issamu atsakyma, bet galetu tokius nesiojimo aspektus ir optikose paaiskinti doh.gif O siuo atveje net nebuvo uzsiminta, kad nuo 2 iki 4 savaiciu, tvirtino, kad ne kasdien dedantis galima nesioti ta pacia pora iki 2 men doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryza_Lape @ 2009 07 15, 13:16)
O siuo atveje net nebuvo uzsiminta, kad nuo 2 iki 4 savaiciu, tvirtino, kad ne kasdien dedantis galima nesioti ta pacia pora iki 2 men doh.gif  doh.gif  doh.gif

Teisingai, jei ne kasdien desies, tai ilgiau ir nesioti gali. Bent jau as visada ilgiau nesioju, nei rekomenduojama. Puikiai jauciu savo akis ir kada jau reikia keisti lesius.

Atsakyti
Tris metus nešiojau focus night and day, dabar galvoju pabandyt pakeist, ar kas bnandėt biofinity? Arba precision UV ir galit juos playgint su focus night and day smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(milky @ 2009 07 13, 20:03)
dolphi,netoleravo net acuvue su hydraclear plus? man tai sitie visai nieko,tiesa saknt net labiau tinka nei vienadieniai acuvue moist smile.gif precision uv nebandzius,bet gal net labiau tiktu man jie,reiks isbandyt! o kokioj optikoj perki ir kiek kainuoja?  4u.gif

Negaliu dabar prisiminti, bet kažkurios iš Johnson@Johnson netiko, nors gal ir ne šios...esu tiek skirtingų lęšių nešiojusi, kad jų pavadinimus nebent mano akių gydytoja pasakytųbiggrin.gif
O pirkdavau lęšius Regoje, nes tai turbūt buvo vienintelė optika, kurioje man reikalingo stiprumo lęšius buvo galima gauti iš karto, be išankstinių užsakymų. Dabar jų dairausi internete, taip daug pigiau ir patogiau;)
Atsakyti
Na stai pasitikrinau akytes, nes senai jau tai dariau, o ir akinukuose reiks keist stikliukus, nes per silpni verysad.gif , bet uztat nusipirkau akiu spalva paryskinancius lesius thumbup.gif , kazkada turejau, dabar tik kita spalva emiau....
o prisireike man ju todelkad ruosiuosi svtgl i rengini ir su akinukais bus nepatogu, tad pagalvojau jei jau jemu lesius tai biski ir akyciu spalva tuom paciu paryskinsiu biggrin.gif
Tiesa gal kuri galit patarti kur galima isigyti internetu ar netik, fresh look splavotus lesius, bet kad po viena parduotu, nes pas mane vienos ir kitos akytes skiriasi dioptrijos o ne visur parduoda, siandien del to ir nepirkau ju, o pirkau tik paryskinancius, nes juos pardave o tu sake nebent dvi pakuotes uzsakyti...o tada gaunasi lb brangiai....ir dar neaisku ar jie tiktu man....tai gal kuri esat susidurusi su tuom ir patarsit.. 4u.gif
Atsakyti
merginos, kas bandet bauch&lomb pure vision lesiukus? 4u.gif perku jau antra ju pora, nes optikoj man paaiskino, jog mano bazine kreive 8.6, todel kiti gali nelabai tikt g.gif gal pas ka nors toki apati BK? kokiu lesius jus naudojat? 4u.gif
beje, optikoj man sake, jog galiu juos nesiot 3 menesius, o internete paskaiciau,jog iki menesio, bet neissiimant is akiu g.gif ar kas nors miegat su lesiais? ar nejauciat akiu nuovargio ryte? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonbonke... @ 2009 07 21, 22:02)
merginos, kas bandet bauch&lomb pure vision lesiukus?  4u.gif perku jau antra ju pora, nes optikoj man paaiskino, jog mano bazine kreive 8.6, todel kiti gali nelabai tikt  g.gif gal pas ka nors toki apati BK? kokiu lesius jus naudojat?  4u.gif
beje, optikoj man sake, jog galiu juos nesiot 3 menesius, o internete paskaiciau,jog iki menesio, bet neissiimant is akiu  g.gif ar kas nors miegat su lesiais? ar nejauciat akiu nuovargio ryte?  4u.gif

Aš dabar nešioju Pure Vision, jau daugiau kaip pusmetį. Prieš tai labai ilgą laiką nešiojau Optima FW, bet teko juos keisti, nes dėl mažo deguonies pralaidumo pradėjo įauginėti ragenoje kraujagyslės verysad.gif
Optikoje sugrybavo, jie mėnesiniai cool.gif Ir nešiojami tik dieną. Miegot su jais galima tik išimtinais atvejais, jokiu būdu ne kiekvieną naktį. O kokioje optikoje tau tokių nesąmonių pripasakojo g.gif
Dėl bazinės kreivės tai nežinau. Mano pačios 8.7, bet būtent šitų 8.6 man irgi tiko, čia jau pasikliaučiau profesionalios gydytojos rekomendacijomis.
Atsakyti
pirkau Optio blink.gif bet keista, 3 menesius man sake ir ten dirbati akiu gydytoja ir pardaveja unsure.gif o ir kaina ten labai brangi palyginus.. doh.gif su nuolaida sumokejau 52lt uz abu lesius, kai tuo tarpu lesis.lt ir manolesiai.lt 6 vnt. kainuoja 85lt doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonbonke... @ 2009 07 22, 10:04)
pirkau Optio  blink.gif bet keista, 3 menesius man sake ir ten dirbati akiu gydytoja ir pardaveja  unsure.gif o ir kaina ten labai brangi palyginus..  doh.gif su nuolaida sumokejau 52lt uz abu lesius, kai tuo tarpu lesis.lt ir manolesiai.lt 6 vnt. kainuoja 85lt  doh.gif  doh.gif

Gal ten dirbanti gydytoja nelabai kompetetinga, visokių juk būna cool.gif
O kaina toje optikoje, kaip optikoje tai gana normali, pamenu, panašiai mokėjau už tokius lęšius ir Regoje, ir Fielmann. Kai atradau el. lęšių parduotuves, aišku, buvo džiaugsmo, kad žymiai pigiau įmanoma nusipirkti juos.
Atsakyti
na, del nekompetetingumo abejoniu nera, nes tai mamos pazistama g.gif na, bent jau pagal sita aprasyma, su jais galima ir miegoti, tai reiskia, kad juos galima nesioti 24h per para... jei juos nesioji tik darbe ar mokykloj, tai nesiojimo laikas sutrumpeja iki 8h per para... is to seka, jog lesiu galiojimo laikas prasitesia 3 kartus (ypac jei nesioji ne kasdien)... ar galima vadovautis tokia logika? blush2.gif
Atsakyti