Įkraunama...
Įkraunama...

Lytinis auklėjimas

jep reikia atsizvelgt i vaiko subrendima. As pvz. labai anksti subrendau. Tai kazkur kai man buvo 9 ir pasiskundziau, kad daznai skauda pilvo apacia, mama ir mociute papasakojo apie visus moteriskojo organizmo ypatumus:)is kur atsiranda vaikai suzinojau daug anksciau per TV:) Ir gerai, kad anksti papasakojo, nes ne uz ilgo(gal po metu, ar pusantru) ir prasidejo. Ot butu buves sokas, nes kaip tik pries tai kai pastebejau, slidinejau nuo kalno ant uzpakalio. Ir nors buvau ispeta, is pradziu pagalvojau, kad gavau trauma doh.gif aisku 50proc. pasilikau, kad tai moteriskos dienos, tad ne taip jaudinausi, kol mama atejo is darbo ir mane nuramino, kad tikrai ne trauma 4u.gif
Atsakyti
Man ir atrodo,kad tai labai idvidualu,nes kekvienas vaikas subresta skirtingai.As turiu ir berniuka ir mergaite,bet sunus ir dabar jau zino,kad vaikai ne parduotuveje parduodami lotuliukas.gif O is mamos pilvelio,zinoma visu tu smulkmenu tai nezino,bet labai jam viskas idomu.
Taigi as galvoju,kad kazkur nuo kokiu 10-11metu.Jau reiketu po mazu su vaiku kalbetis.
Atsakyti
sveikos,manau kad vaikus apšviesti reikėtų apie dešimties metų.Mano mama tai visai nieko nepasakojo ta tema viską sužinojau mokykloje,tai patikėkit kai prasidėjo moteriškos bėdos buvau tukrame šoke,net nežinojau ką daryti.Ta tema būtinai reikia kalbėti su vaikais ir išsamiai viską paaiškinti
Atsakyti
Man mama ir nieko neaiškino, bent jau apie paukštelius ir bitutes, bet jau geriau jei būtų paaiškinus. Na bet apie tokius dalykus manau reikia kalbėti, kada pats vaikas to nori, o negrūsti jam papildomos informacijos kai jo tai visai nedomina, nes tada pro vieną ausį įeis, o pro kitą išeis smile.gif
Atsakyti
Ir mano tėvai nieko nepasakojo nei apie tai, iš kur atsiranda vaikai (tik žinojau, kad pagimdomi, o kas ir kaip, kaip jei ten atsiranda, nieko nežinojau), apie mergaitiškus reikalus irgi nieko nepasakojo. Tik pamenu kažkada mama paklausė:" ar dar nesergi?", sakau :"kuom?", sako:"pati žinai" doh.gif Aišku, mokykloje viską sužinojau, namie knygų radau, bet iš tėvų mano nuomone, reikėtų tai sužinoti. Ir kuo anksčiau. Tarkim jau pradinėse klasėse tarp mūsų mergaičių vykdavo visokie tokie pokalbiai, kokia nors viena "apsišvietusi", visas informuodavo, ir kas be ko klaidingai doh.gif pvz kad vaikai atsiranda nuo žvilgsnio lotuliukas.gif
Tas tėvų tylėjimas tarsi rodo, kad tema baisiai paslaptinga, gal gėdinda.
Atsakyti
QUOTE(elipsė @ 2006 02 27, 18:43)
Kas auginate dukras , puikiai zinote , kad ateis tokia diena kai reiks pakalbėti ir paaiskinti apie lytinius santykius.Kada jūsų nuomone geriausia?Labai būtų įdomu pasiklausyti mamyčių nuomonių. biggrin.gif

mano dukryte dar labai maža, bet manau kalbečiau su ją apie tokius dalykus kai butu kokiu 10. o kad vaikučiai atsiranda iš mamytes pilvuko tai ji jau puikiai žino, tik kol kas nežino kaip jie ten papuola lotuliukas.gif
Mano šeimoj tai buvo tabu, ir man labai del to gaila. Manau tarp dukros ir mamos neturetu buti jokių tabu pokalbiams. Ir kuo geresni santikiai, kuo didesnis pasitikejimas, tuo lengviau bus pajusti butent tą momentą, kada jau reikia apie tai prabilti blush2.gif
Atsakyti
Man nieko mama nepasakojo, gal laukė, laukė TO momento, kol jau buvo per vėlu mirksiukas.gif
Aš BŪTINAI kalbėsiu su savo dukra apie TAI, o vyrai turi "aiškintis" su vyrais mastau.gif
Atsakyti
as auginu sunu, taciau manau, kad nuo pat mazumes reikia vaika sviesti ta linkme. zinoma, nereikia pasisodinus jam viska destyt, bet tas svietimas prasideda nuo tokiu budu: vaikas turi matyti, kad tevai buciuojasi ir vaiksto susikabine, jausmai neturetu buti tabu- tuomet ir vaikas lengviau reiks savo jausmus, ju nesigedins; nereiktu sleptis ir kavotis savo nuoga kuna- velgi jam gali buti kompleksas, jei jus bodesites savo kuno- reiks kad tai galbut negrazu ir t.t; taip kad geriausias auklejimas- jusu pavyzdys, santykiai su vyru, pagarba vienas kitam. todel atejus pauglystei nebus sunku prieit prie vaiko ir pasikalbet apie rimtesnius dalykus, nes jis tai bus priemes nuo mazumes kaip normalu ir grazu dalyka. bent mes taip darome, ir atrodo viskas gerai. sekmes jums
Atsakyti
taip pritariu tarp vaikų ir mamos turi būti artimas ryšys kai jie nori pasikalbėti turi jiems rasti laiko kad ir kaip būtum užsiėmęs.Mano mama niekada nerasdavo laiko pokalbiams,manau jai buvo ir truputį gėda kalbėti nes ji nebuvo taip auklėjama,nelabai norėčiau padaryti tokią klaidą su savo vaikais.
Atsakyti
Su manimi mama nesikalbėjo apie moteriško organizmo ypatumus. Gerai, kad nuo mažens mėgau skaityti ir sugebėjau pati apsišviesti tiek mėnesinių, tiek lytinio gyvenimo klausimais. Mokykloje klasiokėms aiškindavau, kas tie prezervatyvai ir ir kam jie naudojami biggrin.gif
Atsakyti
Belandžiodama internete, sumaniau patikrinti, kur būta , kokiuose tinklapiuose naršyta.O gi žiūriu, kad GOOGLE paieškoje užduotas žodis seksas, nuogos merginos ir ju papai.Viešpatie.Pirma mintis - vyras.Jis pasakė, kad nebuvo, be to tą dieną buvo išvykęs.Tai ką, mano mažoji, geroji 7 metų Aurėja?Nes kai pamačiau kur ji įlindo pagal tą paiešką, tai išsivertė akys, netekau žado.Viskas taip arti ir vulgaru.Negi jau jai įdomu?Gal kiemo draugai apie tai kalba.Ar čia dėmesio stoka atsiradus sesei?Gal mokykla paveikė pirmokę? Kaip elgtis tokiu atveju?Ką kalbėti?Ko klausti?Ar reikia psichologo?Kaip paaiškinti kas tas seksas 7 metų vaikui?
Atsakyti
del interneto tai yra kazkokia apsaugos programa nuo vaiku, kad neilistu kur nereikia smile.gif o del sekso tai daug aiskint manau dar nereikia. Svarbiausia pabrezti jog taip daro tik labai vienas kita mylintys zmones galima pridurti jog ir susituoke. Nors dabar tiek per telika parodo,kad nieko nepridursi. Manau reiktu komentuoti jei kartais kokia scena pamatytu. Tik nemanau kad reikia leistis i smulkmenas
Atsakyti