Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis žiedas

Daktarė, aš jums jau rašiau. Praleidau 3 tabletes, KT ir man prasidejo kaip menstruacinis kraujavimas. Jus man rekomendavote palaukti normaliu menesiniu, bet ju kaip nera taip ir nera, pagal mano kalendoriu veluoja jau 2 dienos. Norečiau paklaust, ar galiu pasidarius neštumo testa, jei jis neigiamas, pradeti iškart naudoti kontraceptini žieda, nesulaukius tu menesiniu? blush2.gif
Atsakyti
Teoriškai tai būtų galima, tačiau nėštumo testas būna teigiamas tik praėjus 1,5-2 savaitėm nuo pastojimo momento. Todėl visgi siūlyčiau sulaukti mėnesinių.
Atsakyti
Laba diena daktarė,
na aš jums jau rašiau kad praleidau tabletes, buvo kraujavimas 3 dienas ir jus patarėt sulaukt menesinių ir pradėti saugotis vėl.
Problema yra tame, kad nuo paskutinio kraujavimo dienos, t.y. to "nemenstrualinio" kaip jus ji vadinate jau praejo 14dienu ir menesinių vis dar nėra. Aš dariau neštumo testa, bet jis buvo neigiamas.
Ar gali buti kad aš neščia, tiesiog testas to dar nerodo?
mes ši menesi nesisaugojom tik 2 kartus blush2.gif
Žinau kad reikia nueiti pas ginekologė, bet dėja kolkas negaliu nes esu su vaikais namie, neturiu kam ju palikti, o per toki šalti į darželį jų vest negaliu. schmoll.gif
Atsakyti
Jei pvz. pastojote prieš kokią savatę, tai testas tikrai dar nerodys.
O mėnesinių dar gali ir nebūti. Juk nutraukus KT turi atsistatyti daugmaž normalus ciklas, t.y. turėtų praeiti bet 21-25 dienos.
Atsakyti
O kaip del ziedo?Nes kiek domejausi naudoti jo negalima maitinancioms.
Atsakyti
Kadangi jo sudėtyje yra ir estrogenų, maitinančioms nerekomenduojama.
Atsakyti
Sveiki. Du menesius naudojau kontr. zieda. Treciaji zieda isidejau vasario 22 d.(ta diena kaip tik buvo paskutine menesiniu diena). Kovo 2 diena issiemiau,nes nutariau jo nebenaudoti. Taciau po keliu dienu vel prasidejo menesines. Ar tai normalu? Tai reiskia,kad menesiniu "grafikas" pasislinko? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Dėl tokios Jūsų "saviveiklos" prasidėjo aciklinis kraujavimas. Ilgainiui viskas turi susitvarkyti.
Atsakyti
Laba diena, Gerbiama Gydytoja.Norejau pasiteirauti tokiu klausimu. jau 4menesius naudoju kontraceptini zieda. paskutiniu metu pajutau nemalonias isskyras, gydytoja nustate lengva uzdegima (siaip man daznai kartojasi mieliu grybelis,, bet si karta jo nerado) ir paskyre 3 zvakutes Mikogal. gydytojai sakiau, kad naudoju zieda, bet ji nieko apie jo issiemima nesake.noriu paklausti, ar galiu vartoti tas zvakutes, kai ziedas idetas i maksti? ar apsauga kontraceptinio ziedo nesumazes?aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Bet kokias žvakutes maudoti galima, kontraceptinis poveikis nesumažės.
Atsakyti
Si zieda teko isidet pirma karta. Isidejau kaip ir buvop rasyta instrukcijose - pacia pirmaja menesiniu diena. Sios menesines prasidejo keliomis dienomis anksciau (net 5d). Tik isidejus, kelias dienas patepliojo, normaliu menesiniu nesulaukiau.

Po 5 d, kai turejo atsirast normaliai pagal kalendoriu menesines, vel patepliojo. Ir taip 3 dienas teplioja, o norsmaliu menesiniu nesulaukiu. Ar tai normalu?

Ir kitas klausimas: butinai turiu issiimti lygiai uz 3 sav nuo idejimo dienos ar galiu 1-2d veluot su issiemimu?

Trecias klausimas: nuo pat pirmojo ziedo isidejimo (jei naudosiuos pagal visas instrukcijas) nereikes jokios papildomos apsisaugojimo priemones?


Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Tokie kraujavimo kitimai tik pradėjus vartoti hormoninę kontracepciją galimi.
Žiedą, kaip ir kitus hormoninius kontraceptikus reikia naudoti tiksliai pagal gamintojo instrukcijas.
Papildomod apsaugos nerekia.
Atsakyti