QUOTE(in petto @ 2008 10 01, 10:13)
Jei VRC yra gydymo įstaiga, tai jos išvada ir pažyma kad vaikas nesubrendęs mokyklai gal atitinka gydytojo pažymą dėl ligos. Tai tokia pažyma yra pateisinimas
ko gero, taip. Jeigu su vaiku papuoli į VRC stacionarą, jie išduoda nedarbingumo lapelį prižiūrinčiam tėvui.
QUOTE(skruzdeda @ 2008 10 01, 10:36)
Beto darzelyje jis atsisako bet ka daryti

nei piesia, nei dainuoja, nei lipdo...

(( ir kalba maziau negu namie, tai sunku ir tobuleti...
bet vat uztai esu labai patenkinta Alchemie rekomenduota studija. Aisku nenoriu prisikalbeti, bet ten kazkaip bent jau su daile ji sugeba sudominti. Nors eiti nenori ir bijo, bet paskui jam ten visai patinka ir bando isilieti i veiklas. Gaila, kad tik viena karta savaiteje, daugiau vietu nebera. Dar uzsiraseme ir i muzika, laukiam, kol prasides uzsiemimai...
žiūriu, Tavo vaikas metais jaunesnis už mano. Pernai tokiu metu vežiojau savo vaiką į privačią mokyklėlę tokią.. buvo vyresnis už kitus vaikus metais. Tačiau nesijungė nei šokti, nei dainuoti, nei žaisti. Krisdavo ant grindų ir gulėdavo, slapčia šiek tiek stebėjo vaikus. Tiesa, darbelius daryt eidavo. Bet tik darbelius ir jeigu aš šalia stovėjau... Buvau sau užsibrėžusi "bandyti" taip 3 mėnesius, vyliausi, kad prasimuš vaikas. Neprasimušė.
Po poros mėnesių atidaviau į darželį. Auklėtoja sakė, kad nei šoka, nei dainuoja. Bet darbelius daro. Kaip jam išeina, taip, bet daro. Žaidžia vienas. Taip buvo pavasarį. Vasarop muzikė atrado, kad individualiai su juo galima dirbti, jis šiek tiek stengiasi.
O va dabar, rudenį tai auklėtoja negali atsistebėti vaiko pasikeitimu. Aišku, kalbėt jis nepradėjo sakiniais, žodis koks suprantamas ir mykimas jam atstoja sakinį, bet pastebėjau, kad kai jis ateina, kiti berniukai atlekia prie jo ir kviečia žaisti kartu. IR jis lyg ir stengiasi eiti prie "chebros".
Nu va.. tai gal ir Tavo vaikas eina panašiu keliu.
QUOTE(DonaldaB @ 2008 10 01, 13:03)
ikimokyklinėje grupėje, bet viena sena mokytoja mane paprotino, kad geriau tegu vaikas eina į mokyklą nei lieka antrus metus, nes jeigu lemta -jis pasivys ir taip, o jei nelemta -tai vieni metai, antri, deja, nieko nepadės...Plius mano mama - mokytoja su didele patirtimi, gali paliudyti, kad vaiko palikimas antrus metus toje pačioje klasėje

naudos tikrai beveik neduoda, čia tik toks nusiraminimas tėvams , kad gal po metų viskas pasikeis...
Aš matau tik pasikeitimą tokį, kad vaikas bent sėdi ir jau kažką rašo, supranta,kad tai jau mokykla. darželyje tuo tarpu niekas nieko nevertė daryti, ką nori tegu rašo, vis tiek gal liks antrus metus . ... Vadinasi veltui būtume sugaišę dar vienu metus, o dabar bent jau kažką dirbam, kažką galvojam
Tikrai teks nuspręsti Tau pačiai, turi pasikliauti ir patikėti savo vaiku
Žinai, ir pritariu, ir nepritariu. Labiau nepritariu tokiai minčiai. Gal dar metai leistų jam susitupėt, priduotų stiprumo. Būtų kiek augesnis tarp jaunesnių, ir vien tai jam leistų jaustis stipriau.
Kažką rašys.. tai aišku, KAŽKĄ... bet aš gi mama, aš noriu, kad mano vaikas ne KAŽKĄ rašytų, o tai, ką reikia, pagal programą... aš manau, kad pradinė mokymosi programa ne juokas, čia viso mokslo pamatai. Ir norėčiau, kad į tuos "pamatus" kibtų maksimaliai išnaudojus visas priešmokykllines priemones.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...