Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 3 tema

Gal blogai išreiškiau mintį, kad rašo KAŽKĄ, rašo ne kažką, bet raideles 4u.gif 4u.gif 4u.gif Skaičius mirksiukas.gif

Aš tik dalinuosi savo patirtimi, o iš tiesų juk esame vis tokie skirtingi, kas tinka vienam - netinka kitam schmoll.gif
Atsakyti
POU taip, geriausia tureti abieju istaigu isvadas, bet PPT rekomenduoja, o rekomendaciju nebutina klausyti..deja, o VRC pasiremia kartais ir PPT isvadomis ir paraso va pvz. mums namu mokyma, kuri remokenduoja PPT, bet jo skirti negali. Lygiai taip pat ir su uzdelsimu. Musu logopede dirba PPT ir sake liudna, bet deja ju balsas su rekomendacija uztempti dar vienus metus neiti i mokykla, nors vaikui sueina 7 metai deja ministerijos neveikia.
Su anglu kalba antroje klaseje PPT isvados pvz. modifikuoti programa arba uzdelsti uzsienio kalbos mokyma veikia. Taigi DonaldaB, jei bus sunku su anglu, tai galesite dar nesimokyti. Musu atveju..atvirksciai, anglu vakar pats parkeriu rase namu darbus bigsmile.gif o siaip raso piestuku dar ir turiu salia sedeti.

Pirma klase yra dar ziadimas, susipazinimas, adaptavimasis prie laiko, prie pamoku ir pan. is tikro panasus tempas eina iki antros klases metu vidurio, paskui jau prasideda sudetingi dalykai ir didelis tempas.
Jei vaikas per pirmus metus ismoksta girdeti ir rasyti raides, tai diktanta parasys.
DonaldaB, manau, kad tavo vaiks neturi tokiu bedu kaip maniskis, nes maniskis klaseje sunkiai sedi ir kartu ka nors daro..taigi jusu pasiekimai yra superiniai
Atsakyti
Nu žinokit vos neapsivožiau kai paskaičiau - tai ką - negi nuo antros klasės anglų kalba mokyklose eina??? blink.gif doh.gif Tai gal man dabar jau pradėti ir anglų kalbos mokyti, nes su tokiai tempais aš tik meldžiuos kad tik lietuviškai nors kiek kalbėt išmoktų iki mokyklos..... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 10 01, 12:05)
žiūriu, Tavo vaikas metais jaunesnis už mano. Pernai tokiu metu vežiojau savo vaiką į privačią mokyklėlę tokią.. buvo vyresnis už kitus vaikus metais. Tačiau nesijungė nei šokti, nei dainuoti, nei žaisti. Krisdavo ant grindų ir gulėdavo, slapčia šiek tiek stebėjo vaikus. Tiesa, darbelius daryt eidavo. Bet tik darbelius ir jeigu aš šalia stovėjau... Buvau sau užsibrėžusi "bandyti" taip 3 mėnesius, vyliausi, kad prasimuš vaikas. Neprasimušė.

Po poros mėnesių atidaviau į darželį. Auklėtoja sakė, kad nei šoka, nei dainuoja. Bet darbelius daro. Kaip jam išeina, taip, bet daro. Žaidžia vienas. Taip buvo pavasarį. Vasarop muzikė atrado, kad individualiai su juo galima dirbti, jis šiek tiek stengiasi.
O va dabar, rudenį tai auklėtoja negali atsistebėti vaiko pasikeitimu. Aišku, kalbėt jis nepradėjo sakiniais, žodis koks suprantamas ir mykimas jam atstoja sakinį, bet pastebėjau, kad kai jis ateina, kiti berniukai atlekia prie jo ir kviečia žaisti kartu. IR jis lyg ir stengiasi eiti prie "chebros".

geras! Nu tada labai jau laukiu, kad kazkas pasikeistu.... Tik as siek tiek itariu, kad jis kompleksuoja, kad nemoka ir tas dar labiau neskatina kazka daryti. Jis prie vaiku tai eina, jam labai svarbu, kas su juo draugauja ir kas nedraugauja ir pan.... Sedeti tai sedi, bet pvz. kai jie dainuoja, jis stebi kaip jie dainuoja, bet pats nedainuoja. Kai jie piesia, jis labai domisi, kas ka jie nupiese, o pats nepiesia. Kai jie lipdo arba panasiai - vyksta lygiai tas pats. Tada man namie pasakoja: tas graziai nupiese, tas negraziai...

Pou, del klausimu tai mes bandeme ji mokyti. Kai jis kazko nezino, tai liepdavome eiti klausti, vyras liepdavo eiti pas mane klausti, o as liepdavau pas ji... Taip logopede moke. Bet tas neveike... Gal labiau veikdavo liepimas pakartoti klausima. Tarkime kai matai, kad kazko neranda, tai as prasydavau pakartoti klausima "mama, kur yra mano X" Ir aisku kai pakartodavo, is karto parodydavau, kur yra jo X. Tas gal labiausiai suveike, jog pamate to klausinejimo tiesiogine nauda.
Atsakyti
QUOTE(in petto @ 2008 10 01, 18:32)
Nu žinokit vos neapsivožiau kai paskaičiau - tai ką - negi nuo antros klasės anglų kalba mokyklose eina??? blink.gif  doh.gif Tai gal man dabar jau pradėti ir anglų kalbos mokyti, nes su tokiai tempais aš tik meldžiuos kad tik lietuviškai nors kiek kalbėt išmoktų iki mokyklos..... unsure.gif

tai va, kad šiemet ir pas mus kaime taip padarė, anksčiau tik didžiuosiuose miestuose, berods, buvo, nes mano vyresnėlis tik ketvirtoje klasėjė pradėjo mokytis anglų, o jau nuo šiemet įvedė nuo aantros klasės doh.gif doh.gif doh.gif Kaip skuba visus išmokyti užsienio kalbos...
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2008 10 01, 15:12)
POU taip, geriausia tureti abieju istaigu isvadas, bet PPT rekomenduoja, o rekomendaciju nebutina klausyti..deja, o VRC pasiremia kartais ir PPT isvadomis ir paraso va pvz. mums namu mokyma, kuri remokenduoja PPT, bet jo skirti negali. Lygiai taip pat ir su uzdelsimu. Musu logopede dirba PPT ir sake liudna, bet deja ju balsas su rekomendacija uztempti dar vienus metus neiti i mokykla, nors vaikui sueina 7 metai deja ministerijos neveikia.
Su anglu kalba antroje klaseje PPT isvados pvz. modifikuoti programa arba uzdelsti uzsienio kalbos mokyma veikia. Taigi DonaldaB, jei bus sunku su anglu, tai galesite dar nesimokyti. Musu atveju..atvirksciai, anglu vakar pats parkeriu rase namu darbus bigsmile.gif o siaip raso piestuku dar ir turiu salia sedeti.

Pirma klase yra dar ziadimas, susipazinimas, adaptavimasis prie laiko, prie pamoku ir pan. is tikro panasus tempas eina iki antros klases metu vidurio, paskui jau prasideda sudetingi dalykai ir didelis tempas.
Jei vaikas per pirmus metus ismoksta girdeti ir rasyti raides, tai diktanta parasys.
DonaldaB, manau, kad tavo vaiks neturi tokiu bedu kaip maniskis, nes maniskis klaseje sunkiai sedi ir kartu ka nors daro..taigi jusu pasiekimai yra superiniai

na nežinau, bet kol kas sėdi ir dirba...O namuose pamokas tai ruošiam sunkokai, rašo vieną eilutę, o jau žiūri į antrą ir verkšlena, kad nenooooriiii...Gal mokytoja svetimas žmogus ir jos privengia ?
Atsakyti
QUOTE(DonaldaB @ 2008 10 01, 14:59)
Gal blogai išreiškiau mintį, kad rašo KAŽKĄ, rašo ne kažką, bet raideles  4u.gif  4u.gif  4u.gif Skaičius  mirksiukas.gif

Aš tik dalinuosi savo patirtimi, o iš tiesų juk esame vis tokie skirtingi, kas tinka vienam - netinka kitam  schmoll.gif

tik prašau neįsižeisk dėl to "kažko". Viską aš supratau... tik kad man labai artimas tas klausimas, tai ir pasisakiau. Lyg save padrasindama, lyg laukdama pritarimo. Man labai svarbu, kad ir aš galiu išsakyt savo nuomonę, lūkesčius dėl vaiko ir sulaukti kitų patirties wub.gif

ir dar viena pora kaliošų mano gyvenime schmoll.gif nueinu į darželį. Auklėtoja sakė, pražiūrėjo langus manęs belaukdama. Mat jos vaikas, mano, ir dar vienas yra su negalia (tai čia aš tiek žinau. gali būti, kad yra ir kitų su tokia nematoma negalia, kaip mano vaiko). Jų negalia - akivaizdi, mano vaiko kaip supratot- ne tokia akivaizdi. Na kam į galvą šautų, kad tas baltapūkis gali būti autistukas.. na nekalba tai nekalba, bet vaikus vardais kviečia, išdykauja, jau ir kokią šunybę iškrečia...
nu žodžiu.. atėjo šiand naujoko vaiko mama, išsipusčius, pas auklėtoją ir sako:
- o TOKIE vaikai gali lankyti darželį kartu su mano vaiku?

pasakoja man auklėtoja, o man, jaučiu, dešinės rankos pirštus paralyžius atima, plaukai ant galvos piestu stoja, paralyžius "eina" į pečius.

to vaiko mama pažadėjo "domėtis, ar taip galima, ir ar gali tokie vaikai eiti darželin"....

nu dieve dieve... auklėtoja nori susirinkimo ta tema, jeigu to vaiko mama rimtai bangas kels, o neapsiribos SM paskaitymu.
Papildyta:
QUOTE(DonaldaB @ 2008 10 01, 20:09)
na nežinau, bet kol kas sėdi ir dirba...O namuose pamokas tai ruošiam sunkokai, rašo vieną eilutę, o jau žiūri į antrą ir verkšlena, kad nenooooriiii...Gal mokytoja svetimas žmogus ir jos privengia ?

manasis tik 5 metų, bet jau irgi žino, prie ko galima savo politiką varyt. Va prie logopedės rašo lazdeles, taškiukus dėlioja. O aš nepriprašau namie doh.gif nei piktai, nei papirkimais, niekaip.
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif na stai jau pasiememe pazyma is PPT verysad.gif komplekcinis raidos sutrikimas,zymus kalbos neissivystymas verysad.gif smulkioji motorika atsilieka verysad.gif lapkriti bandysim logopedini jau lankyti,gal ten kas pasistumes smile.gif gal kuri zinote kurioje vilniaus seskines mokykloje yra spec.klases tokiem vaikuciams.aciu labai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina R.: 01 spalio 2008 - 18:50
QUOTE(in petto @ 2008 10 01, 18:32)
Nu žinokit vos neapsivožiau kai paskaičiau - tai ką - negi nuo antros klasės anglų kalba mokyklose eina??? blink.gif  doh.gif Tai gal man dabar jau pradėti ir anglų kalbos mokyti, nes su tokiai tempais aš tik meldžiuos kad tik lietuviškai nors kiek kalbėt išmoktų iki mokyklos..... unsure.gif

Na, aš asmeniškai nuo 1992 metų, nuo antros klasės mokiausi anglų kalbą, anaip tol čia ne naujiena.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 10 01, 20:20)
to vaiko mama pažadėjo "domėtis, ar taip galima, ir ar gali tokie vaikai eiti darželin"....

Ai, nekreipk dėmesio, tegu domisi ir parodo savo kultūros ir išprusimo lygį mirksiukas.gif

QUOTE(Keiti @ 2008 10 01, 21:05)
Na, aš asmeniškai nuo 1992 metų, nuo antros klasės mokiausi anglų kalbą, anaip tol čia ne naujiena.

Aš tai mokiaus kiek anksčiau, tai mums rusų kalba tik 4 klasėj buvo ax.gif
Atsakyti
tai ir auklėtojai sakiau, kad nepriimtų to asmeniškai. Su tokiais žmonėmis, kurie abejoja ar vaikai su negalia gali lankyti darželį su jų vaikais (ach kokia "laimė" hihihi.gif ), reikia kalbėtis kaip su ligoniais - ilgai, ramiai, argumentuotai ir užjaučiančiai. Bet pati tai laukiu to susirinkimo.. nu jeigu ką, tai duočiau kalbos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lina R. @ 2008 10 01, 20:50)
sveikos mamytes 4u.gif na stai jau pasiememe pazyma is PPT verysad.gif komplekcinis raidos sutrikimas,zymus kalbos neissivystymas verysad.gif smulkioji motorika atsilieka

yra toksai - kompleksinis? - ne "mišrus"?
na tai mūsų vaikus vienas gandras nešė laugh.gif
Atsakyti
Naitas, ramiai, tu irgi pasisomek, kokios yra tavo teises. Siaip jau tokiems vaikams butent ir rekomenduojama darzelis, kad butu socializacija..as dar paklausiu musu logopedes, ka tokiu atveju TOKIAI MAMAI galima atsakyti, kad ji nurimtu. Siaip jau cia butu diskriminacija r galima kreiptis i vaiku teisiu tarnyba mirksiukas.gif kai buvo atvejis, akd del elgesio bande devai ismesti is darzelio ar mokyklos hiperiuka, tevai su sia tarnyba laimejo. Tavo atveju, suprantu vaikas elgesio dideliu bedu neturi, taigi, ta MAMYTRE, turetu prilaikyti liezuvi uz dantu.
Lina R....zinau, skaudi diagnoze...maniskiam irgi kompleksinis, nes daznai salai kalbos vystymosi bedu eina kokie emociniai ar motorikos, taigi kompleksinis cia automatu eina, liudniau gal, kad zymus kalbos nesivystymas. Taciau...logopedinis darzelis turetu labai apdeti, dar namie bandyk, vystyti motorika, visokia. pvz. minkykit tesla kartu bandelems, tegu beria zirnius i puoda, kuo skirtingesni pirstams pojuciia, kuo ivairesnis judesiai..pamatysi, po metu gali buti, kad liks tik nezymus kalbos suletejimas, o vaika noresi uzciaupti..(man kartais kyla noras). dar bandyk vesti i muzikos terapija, arba tiesiog namie leisk klasikine muzika, jei turi galimybiu. Muzikos bangos "masazuoja" smegenu zieves kalbos centrus ir aktyvina ju darba.
Lina R. o siiap gerai, kad zinai, kas ir kaip, juk dabar zinai kaip dibrti ir kur saugoti vaika.

Del mokyklos Sesekineje. Yra eskperimentine PPT Vilniaus skyriaus isteigta klase. Klaseje buna tik 6 vaikai, priima ti nuo antros kalses. ten vaikai su rimtais elgesio ir emociniais sutrikimais. Mus ten norejo nukisti musu mokyklos direktore, bet pasitarus su PPT psichologe, kuri ir yra viena stegeju, sake, kad mano vaikui ji netiktu, juolab, kad ir nuo pirmos klases nepriima.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 10 01, 21:56)
Naitas, ramiai, tu irgi pasisomek, kokios yra tavo teises. Siaip jau tokiems vaikams butent ir rekomenduojama darzelis, kad butu socializacija..as dar paklausiu musu logopedes, ka tokiu atveju TOKIAI MAMAI galima atsakyti, kad ji nurimtu. Siaip jau cia butu diskriminacija r galima kreiptis i vaiku teisiu tarnyba mirksiukas.gif kai buvo atvejis, akd del elgesio bande devai ismesti is darzelio ar mokyklos hiperiuka, tevai su sia tarnyba laimejo. Tavo atveju, suprantu vaikas elgesio dideliu bedu neturi, taigi, ta MAMYTRE, turetu prilaikyti liezuvi uz dantu.

Tai MAMYTEI užkliuvo kitas vaikas, ne mano. Užkliuvo vaikas su dauno sinfromu. Ši negalia yra matoma, sakykim. O mano vaiko - taigi nematoma.
Tame ir juokas, ir graudulys... juk realiai tai autistas galėtų būt pavojingesnis už dauną. Bet ji "dainuoja" tik tai, ką mato lotuliukas.gif Mane pakirto žmonių bukumas, o gal naivumas... Juk jai viskas tinka, kol nežino, kad grupėj yra ir kitokių diagnozių.
Atsakyti