Įkraunama...
Įkraunama...

DEKUpažas

QUOTE(white tea @ 2008 09 28, 18:31)
Šiaip. Dekupažas + kontūrėliai
Jakatos puodeliai

white tea, patinka Tavo darbai 4u.gif
Kaip fiksuotas dekoras puodeliuose?

Atsakyti
Puodukai kitos puikios kūrėjos - JAKATOS smile.gif

AČIŪ Gabyt, wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2008 09 28, 20:13)
kokia spintelė  thumbup.gif  ( gal turi pardavimui kokią atliekamą ??? )  šiaip galvoju,kad lakas ne akrilinis tai dėl to pageltonavo, ar teisingai spėju ? o  vaitspiritiniai visi geltonuoja ,kaip expertai sako.

tai kad akrilinis... bet kur jo sluoksnis ne per storas tai normalu, balta. smile.gif

Šiaip nebuvau pagalvojus, kad galima tiek dažus tiek lakus statyb. medžiagose gaut, žymiai pigiau išeina, ypač kai tokie plotai.

Dėl pardavimo, tai kas sienoj tas sienoj smile.gif Na ką turiu tą naudoju ir dekoruosiuos, ir dar viena sekcija metaline iš mamos beveik iškaulinau - bus indauja. Na bet jei koki "šlamštą" aptiksiu, pasistengsiu pranešt. Iš tiesų tai ne į temą, bet galima daryti koki senu daiktu aukcioną, nes būna tokių žmonių kurie tokių daiktų nevertina ir išmeta...

kornelija.k

Na kai atgausiu savo normalu fotoaparatą (tik antrą kartą bus neįdomu tą paty dėti smile.gif ), gal geresnė foto gausis.
Ten matai pradžioj tą daryti ir bandžiau, bet ji laaabai labai daug kartų dažyta buvo (kaip ir sienos unsure.gif ) ir nieko nesigavo. O kadangi atrodė tragiškai savo pradiniame būvyje, tai va... Nu čia mano apliką suprast reikia, šimtametis namas, kreivos šleivos sienos, dažytą milijonus kartų - finale atrodo kaip kaime. Na aš anaiptol nepykstu.

Va galiu parodyt kaip spintelė atrodė prieš tai smile.gif http://images43.fotk...DSC_0248-vi.jpg

Nu manau su laiku ranka atidirbsiu. Aš kai užeinu į dekupažo parduotuvėlę vis galvoju, nu ir kaip tai galima lygiai lygia

Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2008 09 28, 22:06)
Puodukai kitos puikios kūrėjos - JAKATOS smile.gif 

Dėkui, Lachese 4u.gif
Vadinasi, klausimas Jakatai
Atsakyti
mergaitės,

atsakykite į mano klausimą dėl grunto, ar ji naudojate ir kokį naudojate?

dabar dekupažinu butelį, nugruntavau 2 sluoksniais PVA klijais, dažus dar nebandžiau tept. o jus kai pgruntuojat paviršių (medžio, stiklinį, plastmasę, keramikinį, molinį?)

iš anksto dėkoju už atsakymą smile.gif
Atsakyti
dazus nuimti galima su spec priemone (statybinese pardese yra, kazkas kazkada kalbejo apie vivacolor (sake geras labai)), gal tada lengviau ir apslifuoti butu. bet aisku viskas su laiku... man paciai reikia dazu nuemejo, nes nebaigta kedute stovi nuo vasaros pradzios blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(olajju @ 2008 09 29, 08:18)
mergaitės,

atsakykite į mano klausimą dėl grunto, ar ji naudojate ir kokį naudojate?
dabar dekupažinu butelį, nugruntavau 2 sluoksniais PVA klijais, dažus dar nebandžiau tept. o jus kai pgruntuojat paviršių (medžio, stiklinį, plastmasę, keramikinį, molinį?)

iš anksto dėkoju už atsakymą  smile.gif

30 PUSLAPYJE VYKO DISKUSIJA APIE GRUNTUS. Dar patarimas kai norite kazkoki atsakyma rasti tai bandykite tai padaryti per paieska temoje (pvz ivedi zodi "gruntas" ir jums ismeta visas zinutes kur buvo sitas zodis panaudotas). Stiklui reikia naudoti mediuma skirta stiklui, su juo pirma nutepi visa buteli o paskui su skiestu klijuoji servetele ar kazka ka sugalvojus nes lipalas arba PVA stiklui netinka (juk pati rasai kad tai klijai o ne kazkoks gruntas tai kodel turetu tikti stiklui?) Medzio gruntus paskaityk 30 puslapyje, stiklui reiktu spec mediumo stiklui, plastikui irgi tas pats tiktu, keramikai galima naudot gruntavimui daug ka (turiu omenyje moli ne glazura), o keramika ir yra moline. Galzuruotam pavirsiui naudoju mediuma stiklui (sie mediumai dazniausiai buna skirti ivairiem pavirsiam vienas -stiklui, medziui, metalui ir t.t.)

Jei tik siaip nori uzklijuot stiklini daikta del grozio tada reiktu http://www.senasnauj...product&id=2814
o jei daiktas bus plaunamas vandeniu ir naudojamas pagal paskirti http://www.senasnauj...product&id=2806
o jei norima salycio su maistu ir plovimo galimybiu
http://www.senasnauj...product&id=3111
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingusia31: 29 rugsėjo 2008 - 08:11
aš nesuprantu dėl stiklo, jei butelį ištepi mediumu o po to klijuoji servetelę, tai kada dažyti? nejaugi pavyks dažyti paviršių prieš tai ištepta mediumu/?

o dėl PVA kaip grunto - apie tai sužinojau viename rusiškame forume, ten jis labai dažnai įvardijamas kaip priemonė gruntuoti paviršių
Atsakyti
QUOTE(olajju @ 2008 09 29, 09:08)
aš nesuprantu dėl stiklo, jei butelį ištepi mediumu o po to klijuoji servetelę, tai kada dažyti? nejaugi pavyks dažyti paviršių prieš tai ištepta mediumu/?
o dėl PVA kaip grunto - apie tai sužinojau viename rusiškame forume, ten jis labai dažnai įvardijamas kaip priemonė gruntuoti paviršių

Dazymo eiga tokia pat kaip ir su mediniais pavirsiais: gruntas, servetele ir aplink dazymas. O jei norima kad dazai butu po servetele tai tada :gruntas, dazai, servetele. Taip dazyti pavyks. Cia su mediumu ir piesta ant glazuros (labai artima stiklui)http://public.fotki....ai/img1245.html
cia su mediumu ir ant virsaus net dvikomponenti drasiai galima det http://public.fotki....ai/img1283.html

O del PVA sutinku kad tinka moliui, medziui ir kitiems poretiems pavirsiams tik me stiklui, grazurai, metalui ar plastikui nes sukibimo nebus gero (nusilups plevele ypac kai gaus dregmes).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingusia31: 29 rugsėjo 2008 - 08:24
ar aš teisingai supratau : mediumas stiklui ir bus kaip gruntas? ar galima koki kitą gruntą nupirkt skirta stiklui?
Atsakyti
QUOTE(olajju @ 2008 09 29, 09:42)
ar aš teisingai supratau : mediumas stiklui ir bus kaip gruntas? ar galima koki kitą gruntą nupirkt skirta stiklui?

TAIP SUPRATAI TEISINGAI O DEL TO AR YRA KOKIO TAI SPEC GRUNTO STATYBOS PREKESE NEGALECIAU PASAKYTI
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2008 09 28, 20:16)
turiu tokį pasiūlymą- tiesiog paimti patinos įmaišyti kokios patinkančios ir derančios spalvos ir tas baltas vietas įtrinti ir gausis kaip suskilimas, kiti taip mėgsta sendinti, padaro raukšlėtą darbelį,kai išdžiųsta nusvitrina raukšles ir jas kažkuo įtrina smile.gif
gali gautis labai originalus darbas.

Ačiū Lachese ačiū 4u.gif 4u.gif
Turiu porą vazonų taip pasidariusi, ne dėl to, kad tokia buvo idėja pirminė, o kad taip susiraukšlėjo blush2.gif Tai nušvitrinau iki pagrindo ir apsimetu, kad čia toks sendinimas. Bet kitiems nerodau blush2.gif Bet dabar išsitrauksiu ir rodysiu lotuliukas.gif
Atsakyti