Įkraunama...
Įkraunama...

Į darželį nuo 1,5 metų

QUOTE(Rhealife @ 2009 01 08, 14:37)
Na maniskis kartais pasako, kad kaka nori namie, tai spejam nulekt. O kartais pasako tik po to. Tai su pampersais dareli problemu nera. Aukletojos pakeicia. Ir maniskio grupej tik pora vaiku be pambersu jau. Viena mergaite, kuriai greitai 3 bus ir berniukas 2 metu. Kiti mazesni tai kol kas su pampersais. As manau, akd maniskis vasara gal atpras, kai paleisim be pamperso lakstyti. NEs slapias nemegsta labai but.

Ai beje norejau pasakyti, akd man nesuprantamas dalykas kai vaiko nepratina prie darzelio, o atveda ir palieka nuo pat pirmo karto. As aisku irgi seniau taip galvojau, bet gerai kad musu darzelis turi savo sistema ir mane apsviete  blush2.gif

Man labai patiko. Is pradziu vaiaks su mama eina, be jokiu palikimu, po keliu dienu, kai jau vaikas apsipranta, paliekama 5 minutems. Taip aprodoma, kad mama niekur nedingsta, o tuojau grys. NEs tokio amziaus vaikai, galvoja, akd mama iseina visam laikui. Taip pratinama kasdien pridedant po 1-5 minutes, priklausomai nuo vaiko. Na tikrai liuksiska sistema. Aisku tevai turi tureti daug laiko tokiam pratinimui, as saviski jau 3 menuo bet dar tebepratinu. BEt streso tikrai labai mazai.  thumbup.gif

O kodėl laukiate vasaros? Jeigu kartais pasako ir nemėgsta būti šlapias, manau tikrai jau yra tinkamas laikas atsisakyti. Va maniškė tai galėtų būt ir šlapia, ir prisikakojus, jai dzin biggrin.gif Nors irgi kai vaikščiojom vasarą be pampių, tai pastebėjo, kad ji sysioja, visada nuvesdavo parodyt balutę, dabar kartais užsigriebia už pampio ir sako "fū kaka" biggrin.gif Bet pas mus taip šalta namuose, kad baisu ir žaisti su tom šlapiom kelnėm unsure.gif

Dėl pratinimo, manau, kad kiekvienam vaikui individualu. Nors iš dalies sutinku su jumis, bet girdėjau ir tokią nuomonę, kad negalima pernelyg ilgai pratinti, nes vaikas pripranta, kad darželyje lieka su mama, o kai jai reikia išeiti, jos nebūna, tai vėl naujas stresas.
Pati pratinau apie porą savaičių palikdama vis po 1-2val ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(Rhealife @ 2009 01 08, 13:37)
Man labai patiko. Is pradziu vaiaks su mama eina, be jokiu palikimu, po keliu dienu, kai jau vaikas apsipranta, paliekama 5 minutems. Taip aprodoma, kad mama niekur nedingsta, o tuojau grys. NEs tokio amziaus vaikai, galvoja, akd mama iseina visam laikui. Taip pratinama kasdien pridedant po 1-5 minutes, priklausomai nuo vaiko. Na tikrai liuksiska sistema. Aisku tevai turi tureti daug laiko tokiam pratinimui, as saviski jau 3 menuo bet dar tebepratinu. BEt streso tikrai labai mazai.  thumbup.gif

ogo, daug laiko reik turet po penkias minutes kasdien, cia vos ne metus pratint iseina bigsmile.gif

Pas mus tokia sistema: vpirma diena kaip sveciai su mama, pavalgo pusrycius ir iseina. Antra diena tiek pat laiko, tik vienas vaikutis, jam mama pasako, kad kai pavalgys, ji ateis. Trecia diena paima is lauko, o ketvirta pasilieka jau miegot ir mama pasako, kad kai pamiegos ir pavalgys, ateis pasiimt.
Atsakyti
QUOTE(Rhealife @ 2009 01 08, 12:37)

Na cia ganetinai sudetinga sistema sakyciau, nes per daug laiko tam pratinimui, na bet cia mano nuomone 4u.gif as tikrai negaleciau tiek laiko pratinti, o be to ir mano vaikas, neturi tokiu poreikiu, jai svarbiau pabendrauti pazaisti. Beje musu darzelyje sistema tokia: pirma savaite pratini nuo valandos iki pusdienio, kita savaite jau bandai migdyti. Kiek zinau sistema pasiteisina, aisku buna verkianciu vaiku, bet apsipranta ganetinai greitai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2009 01 08, 16:39)
ogo, daug laiko reik turet po penkias minutes kasdien, cia vos ne metus pratint iseina  bigsmile.gif

Pas mus tokia sistema: vpirma diena kaip sveciai su mama, pavalgo pusrycius ir iseina. Antra diena tiek pat laiko, tik vienas vaikutis, jam mama pasako, kad kai pavalgys, ji ateis. Trecia diena paima is lauko, o ketvirta pasilieka jau miegot ir mama pasako, kad kai pamiegos ir pavalgys, ateis pasiimt.

QUOTE(banginiukas @ 2009 01 08, 18:09)
Na cia ganetinai sudetinga sistema sakyciau, nes per daug laiko tam pratinimui, na bet cia mano nuomone 4u.gif as tikrai negaleciau tiek laiko pratinti, o be to ir mano vaikas, neturi tokiu poreikiu, jai svarbiau pabendrauti pazaisti. Beje musu darzelyje sistema tokia: pirma savaite pratini nuo valandos iki pusdienio, kita savaite jau bandai migdyti. Kiek zinau sistema pasiteisina, aisku buna verkianciu vaiku, bet apsipranta ganetinai greitai  mirksiukas.gif

Na musu darzelyje irgi kai kurie tevai per 1-2 savaites pripratina. Bet predzioj visi tik po kelias minutes palieka, o paskui kas kelios dienos daugiau aisku prideda. NEs pacios sunkiausios tos pirmosios minutes ir yra. Po keliu dienu jau gali vietoj minnutes prideti pusvalandi, jau vaikas suprates kada mama grys, ir jam vienodai pasidaro puse valandos ar 10 minuciu.

O as saviski 2 menesius pratinu nes musu situacija dar labai individuali - mano vaikas nemoka kalbos. Tai as nusprendziau ilgai palengva ji pratinti. Kaip sakete, labai individualu. As irgi neplanavau taip ilgai, bet matant, stebint, tioesiog taip gavosi, ir nenorejau stresuoti jo. Aukletojos man taip patare, taip ir darem. Dabar kai jau pradejo jis po ptruputi suprasti kas jam sakoma, jau va, siadien palikau 2 valandas. Ir ne trupucio neverke. Duko ,zaide su vaikais, visas patenkintas, net nenorejo dar namo eiti. Kita savaite Jau iki pietu paliksiu.
Atsakyti
QUOTE(Rhealife @ 2009 01 09, 13:56)
mano vaikas nemoka kalbos.

manau sioj temoj dauguma pradejo lankyt darzeli nemokant kalbos.

Atsakyti
QUOTE(G.Persija @ 2009 01 08, 09:42)
dar įdomu, kaip reikalai su pampersais g.gif  žadam saviškį jau greitu metu leisti, tačiau pusantrų metų bernas varo tik į pampersus. Kalbėjau su būsima auklėtoja, sako, nieko tokio, visus tokius atveda, po to jie kaip ir išmoksta.
SAkykit, iš savo patirties, kaip šie reikaliukai? smile.gif

mes pradėjom eit 1m ir 7mėn, tai pilnai su sauskelnėm būdavom - auklėtojos pakeisdavo, bet ir mano prašymu sodindavo kas kart su kitais vaikais ant puoduko nors ir pačiam nesiprašant (sausklenes-triusikėlius naudodavom, na kur pampers turi ir huggies berods). paskui turbūt lapkričio mėn nutarėm, kad laikas nuimt sauskelnes ir daržiuke, nes namie jau laikiau be sauskelnių (nors sisiojo visur kur tik papuola biggrin.gif tiesiog norėjau pradėt pratint prašytis ant puoduko) - auklėtojos net paskatino tokį sprendimą, sako jokių bėdų, pakeisim drabužėlius, tik valio.
na ir pradėjom wink.gif
toks rimtesnis lūžis įvyko prieš kalėdas, nes iki tol namie griežtai atsisakydavo sėstis ant puoduko, kai daržiuke kažkaip numonydavo su kitais kartu pritūpt (tik retom dienom parsinešdavau prisisiotas kelnes, auklytei pavykdavo visad pataikyt pasodint). tai dabar pats vis dar nesiprašo (tik konstatuoja faktą jei nespėjam), bet noriai einam ant puoduko, tad jei reguliariai pasodinu (dabar kai vyresnis, užtenka ir kas 2-3h), tai avarijų tikrai mažai būna.

laukiam paskutinio etapo - kad pradėtų prašytis ant puoduko pats, ir miegojimo su triusikėliais, ne su sauskelnėm 4u.gif

sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vataipva: 09 sausio 2009 - 14:23
Na mes irgi nuo šiandien pradėjom lankyti darželį smile.gif Bandėm nuo rugsėjo, kai pusantrų buvo, bet nekaip sekės, nei valgė pati nei ant puodo prašės, tai atidėjau šiek tiek unsure.gif Dabar jau be pampersų, ir valgo viena (aišku su avarijom kartais biggrin.gif ). Palikau šian porai valandų, kitą savaitę po truputį ilgiau bandysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2009 01 09, 15:05)
manau sioj temoj dauguma pradejo lankyt darzeli nemokant kalbos.

Man atrodo, mama yra užsienyje, tai užsienio kalbą turėjo omeny, jei neklystu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 01 09, 15:56)
Man atrodo, mama yra užsienyje, tai užsienio kalbą turėjo omeny, jei neklystu smile.gif

gal...

kas del uzsienio kalbu, tai maniske po 2ju savaiciu bendravimo pradejo suprast svetima kalba, viska dare, ko prase (buvo sveciu is uzsienio..) bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Persija @ 2009 01 08, 09:42)
dar įdomu, kaip reikalai su pampersais g.gif  žadam saviškį jau greitu metu leisti, tačiau pusantrų metų bernas varo tik į pampersus.

Na dauguma mamyčių jau pasisakė, kad vaikai išmoksta būt be pampių ir prašytis ant puoduko, o ypač jei visa chebra sėdi biggrin.gif
Maniškis pradėjo lankyt daržiuką 2 m. ir 3 mėn. ir tuo metu pampį naudodavau tik miegui, jau kokius porą mėn prieš pradedant lankyt. Tai po pusantro mėnesio visiškai atsisakėm pampių bigsmile.gif

QUOTE(Bonifacija @ 2009 01 08, 10:15)
tikra tiesa. Maniske darze jau antra diena vien tik pati valge.

Aga, maniškis irgi tik daržo dėka išmoko pats valgyt ax.gif

QUOTE(banginiukas @ 2009 01 08, 10:35)
O siaip yra musu grupej nemazai pampersiniu vaiku, bet aukletojos sako, kad cia nieko blogo, jie su laiku ismoksta, megdzioja kitus, ir praeina ta nusipampersavimo etapa  thumbup.gif

drinks_cheers.gif Manau, kad tikrai lopšelinėse grupėse daug vaikučių su sauskelnėm ir tikrai nieko blogo tame nematau rolleyes.gif

QUOTE(Rhealife @ 2009 01 08, 13:37)
NEs slapias nemegsta labai but.

Tai nereik laukt jokių vasarų biggrin.gif Kaip kažkuri mama jau pasisakė - pratinkit dabar ir greit supras, kad galima į puoduką daryt ir nesijaust šlapiai wink.gif
Maniškiui tai dzin būdavo - galėdavo apsimy... ir apsiš.. lakstyt tongue.gif

QUOTE(Vanilinė @ 2009 01 09, 14:51)
Bandėm nuo rugsėjo, kai pusantrų buvo, bet nekaip sekės, nei valgė pati nei ant puodo prašės, tai atidėjau šiek tiek

Manau, kad dauguma vaikų pradeda lankyt daržiuką būdami nesavarankiški, aš tai nebūčiau atidėjus dėl to unsure.gif
Man svarbiausia, kad nesirgtų...
Atsakyti
Maniškė užsienietiškai moka tik vsio pasakyti lotuliukas.gif Net nežino lietuviško atitikmens. Kartą sesutė poliklinikoj išgirdo (maniškė po skiepo klausė, ar jau vsio lotuliukas.gif ), tai koks juokas ją suėmė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vij@ @ 2009 01 09, 21:29)
Manau, kad dauguma vaikų pradeda lankyt daržiuką būdami nesavarankiški, aš tai nebūčiau atidėjus dėl to unsure.gif
Man svarbiausia, kad nesirgtų...

Tai va kad pabuvus tas kelias dienas užteko snarglį pasigauti, ir iki bronchito perėjo, ten dauguma vaikų snargliuoti vaikščiojo doh.gif Tai dar ir tai prisidėjo kad nusprendėm eiti vėliau, aišku vaikai ir dabar serga, pas mus dar ir vėjaraupiai siaučia...
Atsakyti