QUOTE(Rhealife @ 2009 01 08, 14:37)
Na maniskis kartais pasako, kad kaka nori namie, tai spejam nulekt. O kartais pasako tik po to. Tai su pampersais dareli problemu nera. Aukletojos pakeicia. Ir maniskio grupej tik pora vaiku be pambersu jau. Viena mergaite, kuriai greitai 3 bus ir berniukas 2 metu. Kiti mazesni tai kol kas su pampersais. As manau, akd maniskis vasara gal atpras, kai paleisim be pamperso lakstyti. NEs slapias nemegsta labai but.
Ai beje norejau pasakyti, akd man nesuprantamas dalykas kai vaiko nepratina prie darzelio, o atveda ir palieka nuo pat pirmo karto. As aisku irgi seniau taip galvojau, bet gerai kad musu darzelis turi savo sistema ir mane apsviete
Man labai patiko. Is pradziu vaiaks su mama eina, be jokiu palikimu, po keliu dienu, kai jau vaikas apsipranta, paliekama 5 minutems. Taip aprodoma, kad mama niekur nedingsta, o tuojau grys. NEs tokio amziaus vaikai, galvoja, akd mama iseina visam laikui. Taip pratinama kasdien pridedant po 1-5 minutes, priklausomai nuo vaiko. Na tikrai liuksiska sistema. Aisku tevai turi tureti daug laiko tokiam pratinimui, as saviski jau 3 menuo bet dar tebepratinu. BEt streso tikrai labai mazai.
Ai beje norejau pasakyti, akd man nesuprantamas dalykas kai vaiko nepratina prie darzelio, o atveda ir palieka nuo pat pirmo karto. As aisku irgi seniau taip galvojau, bet gerai kad musu darzelis turi savo sistema ir mane apsviete

Man labai patiko. Is pradziu vaiaks su mama eina, be jokiu palikimu, po keliu dienu, kai jau vaikas apsipranta, paliekama 5 minutems. Taip aprodoma, kad mama niekur nedingsta, o tuojau grys. NEs tokio amziaus vaikai, galvoja, akd mama iseina visam laikui. Taip pratinama kasdien pridedant po 1-5 minutes, priklausomai nuo vaiko. Na tikrai liuksiska sistema. Aisku tevai turi tureti daug laiko tokiam pratinimui, as saviski jau 3 menuo bet dar tebepratinu. BEt streso tikrai labai mazai.

O kodėl laukiate vasaros? Jeigu kartais pasako ir nemėgsta būti šlapias, manau tikrai jau yra tinkamas laikas atsisakyti. Va maniškė tai galėtų būt ir šlapia, ir prisikakojus, jai dzin

Dėl pratinimo, manau, kad kiekvienam vaikui individualu. Nors iš dalies sutinku su jumis, bet girdėjau ir tokią nuomonę, kad negalima pernelyg ilgai pratinti, nes vaikas pripranta, kad darželyje lieka su mama, o kai jai reikia išeiti, jos nebūna, tai vėl naujas stresas.
Pati pratinau apie porą savaičių palikdama vis po 1-2val ilgiau.