mano dukros pradejo darzeli lankyti 1m3men.,puikiai sekasi linksmos , atia rodo buciuka duoda,ramia sirdim issiskiriam. O mamos siluma dalinames kai griztam zaidziam, valgi ruosiam,isdikaujam, klausinejam kas cia?ramiai uzmiega nakciai savo lovelese.O del ligu tai jei temp nera i darzeli einam, bet vaistukus vartojame.darzeliuose visada yra ir bus nepilnai pasveikusiu vaiku, sloga gi neliga, o jei ji nusileidzia zemyn...tai tada ir prasideda. Tu issigydai namie ateini sveikas kaip ridikas is siltnamio salygu ir vel isnaujo po svaiteles....O jus mamos pacios isvadas darykit.
niu tai dziugu
mes pradėsim eiti 1m9mėn,labai tikiuosi,kad viskas bus gerai

laba diena,
na, va mano mergina jau lanko beveik metai, pradėjo 1,7 m.
galiu pasakyti, kad dabar tikrai labai apsidžiaugiau, kad jau yra pripratus, kaip į darbą...nes prasidėjo trečiųjų metų krizė su ožiais ir prieštaravimais, tai jei dabar reiktų pratinti, nežinau, kas išeitų
o darželyje viskas tvarkoje, ten tvarka, kompanija, ožių nebūna, ir sirgimų mažėja
ir antrą vaiką leisiu tokio paties amžiaus
na, va mano mergina jau lanko beveik metai, pradėjo 1,7 m.
galiu pasakyti, kad dabar tikrai labai apsidžiaugiau, kad jau yra pripratus, kaip į darbą...nes prasidėjo trečiųjų metų krizė su ožiais ir prieštaravimais, tai jei dabar reiktų pratinti, nežinau, kas išeitų

ir antrą vaiką leisiu tokio paties amžiaus

Sveikutes, mums 1. 10 men., dar darzelyje nemiegame, tik pabuname iki pietu, bet manau jau sia ar kita savaite, tai tikrai bandysim miegoti
pradejau vesti nuo 1.6men., bet daug sirgom tai vis atidedavom savo pietu miega darzelyje. Mazius seip gerai jauciasi darzelyje, tik kol issiskiriame buna asaru, bet kai iseina aukletoja sako, kad zaidzia ir neverkia. Mano sunelis labai aktyvus, nenusedi vietoje, tad labai dziaugiuosi, kad yra jam kur pazaisti palakstyti su vaikais, issikrauti
ir vaiku bendravimui itakos duoda, laveja greiciau kalba, daugiau pasauli pazysta.

QUOTE(Indre @ 2008 09 02, 14:28)
mano nuomone, tai per anksti 1,5m. į darželį. Aš savo vyriausiajį išleidau į darželį 4m. Ir tai labai bijojau (bet pasirodo bailiau buvo man, o ne vaikui, nes labai greitai pritapo). Ir patenkintas , be jokių kaprizų eina iki šiol ( tiesa, jau į paruošiamą)
O štai vidurinįjį pradėjau leisti nuo 2,5m. Bet kol kas nežinau kaip čia mums bus ( o kaip tik galvojau, kad judrus, žingeidus, tai ir lengvai pritaps). Kol kas sunku 
Kiek teko domėtis specialia literatūra, tai psichologiškai vaikam geriausia pradėti eiti į darželį nuo 3 m. O iki tol, mamytės, bendraukime su savo lialiukais pačios

Kiek teko domėtis specialia literatūra, tai psichologiškai vaikam geriausia pradėti eiti į darželį nuo 3 m. O iki tol, mamytės, bendraukime su savo lialiukais pačios

Keliu temą į viršų, gal atsirdo naujų nuomonių ir patirčių

as tai labai bijau del darzelio vien del to kad sako labai daug kas serga ir kaikuriu buna mamyciu kad net sergancius leidzia i darzeli...

As pradejau vesti dukryte 1,9m. i darzeli, savaite buvo asaru ir sunkus issiskirymas, bet dabar jau viskas
, aukletoja gera, moka vaika uzimti......tai gal del to
savaites uzteko, kad priprastu(man nuo rugpjucio 1 i darba, todel pradejau vesti, anksciau, kad priprastu, kad jau i darba galeciau eiti ramia sirdim), nes sunu t.p. pradejau vesti nuo 1,9m. bet jam priprasti reikejo apie 1,5 men., dabar jam jau 4m. , bet jai padarau per daug iseiginu, tai ir dabar kartais nubraukia asara 
o del lygu
, tai kai vaikas sluoguoja, niekas nedarbingumo lapelio neisduota, o jai nera su kuo palikti vaika, tai tevams nieko nebelieka, kaip tik vesti i darzeli, todel cia ne teveliu kalte

o del lygu

na jau atsiprašau už tokią "logiką" - jūsų vaikas sloguoja, tai ir kitų vaikai gali pasirgti už kompaniją, nieko sau, poliklinika čia niekuo dėta, man taip ir buvo, atvedžiau vaiką pirmą dieną į darželį, o ten berniukas rūbinėlėj - sloguotas visas, čiaudo, aišku ir mano po paros toks buvo, iki šiol prisiminus įsiūtis apima. Dabar mano mažas turi bronchinę astmą, bet koks virusas sukelia paūmėjimą, vadinasi mano sveikas vaikas negali eiti į darželį, o jūsų sergantis, gali, manyčiau, daugiau reiktų gerbti ir kitus.
QUOTE(*Liūtukė* @ 2010 06 19, 15:11)
As pradejau vesti dukryte 1,9m. i darzeli, savaite buvo asaru ir sunkus issiskirymas, bet dabar jau viskas
, aukletoja gera, moka vaika uzimti......tai gal del to
savaites uzteko, kad priprastu(man nuo rugpjucio 1 i darba, todel pradejau vesti, anksciau, kad priprastu, kad jau i darba galeciau eiti ramia sirdim), nes sunu t.p. pradejau vesti nuo 1,9m. bet jam priprasti reikejo apie 1,5 men., dabar jam jau 4m. , bet jai padarau per daug iseiginu, tai ir dabar kartais nubraukia asara 
o del lygu
, tai kai vaikas sluoguoja, niekas nedarbingumo lapelio neisduota, o jai nera su kuo palikti vaika, tai tevams nieko nebelieka, kaip tik vesti i darzeli, todel cia ne teveliu kalte 

o del lygu

klystat , tikrai išduoda, bet yra kitas klausimas ar mama "dėl vaiko slogos" nori nedarbingumo lapelio

Sveikos, perskaičiau visa tema
vyras vis sako kad nuo rugsėjo vesti mažaja i lopšelį, aš prieštarauju jam
kad dar anksti. Didžioji išejo i darželi budama 2 m. ir 4 mėn, viskas buvo sklandžiai. Manau didžiausi argumentai vedimui i darželi yra mokėjimas savarankiškai valgyti ir pampersu nebuvimas
bet mes kol kas nei to nei ano nedarom pačios, nes dar esam mažos