QUOTE (Gudri lape @ 2004 07 19, 08:31) |
Tai va...bandysiu papasakoti, jeigu dar domina kas nors konkreciau Asa, tai tu klausk, bandysiu atsakyti, kadangi ten esu buvusi ir pati asmeniskai. Siuo metu prasidejo Makarske sezonas-tai labai daug zmoniu, nors kaviniu daug-bet i kaikurias papulti tekdavo laukti gera pusvalandi, kainos dideles-tokios kokias as rasiau pries tai, jeigu yra galimybe issipirkti maitinima-net neabejodama issipirk, kadangi valgyti kavinukese irgi pakankamai brangu.Makarske, prie juros yra toks turgelis, kur parsiduoda nebrangios, tikriausiai neoriginalios Italiskos prekes-bet labai geros kokybes,yra du supermarketai -vienas is vienos puses ivaziuojant i Makarska, kitas-is kitos(vaziuojant i Dubrovnika), bet kazkuri labai sunku pastebeti, kadangi is pagrindines gatves matosi parduotuves tik krastelis.Siaip labai viskas pigu Bosnijoje-Hercegovinoje, i ja patenkama vaziuojant i Dubrovnika, tad maniskiai prisipirko Nike, Adidas sportiniu kostiumu, apatinio trikotazo ir kt. rubu-pakankamai pigiai ir geros kokybes, bet tikriausiai neoriginalai(sprendziu pagal kaina)...Siaip labai karsta, ivairios pramogos-paskraidyti parasiutu, tempiant kateriui, nuciuozti vandens -ciuozykla, raftingas-pakankamai nepigiai...tad Kroatija nera pigi salis-palyginus su Ispanija...Kadangi buvo taip karsta-apie 35 laipsnius, dziaugesi, kad gyveno kambaryje su kondicionieriumi, kadangi kitaip sake, nakti uzmigti butu neimanoma.(kiek zinau firmos siulo visus apartamentus be kondiskes, bent kai as buvau-tai diena buvo labai karsta, o nakti, dazniausiai lydavo)... |
Na, kažkaip drįsčiau daug kam paprieštarauti, kadangi praeitą savaitę grįžom iš Kroatijos ir 4 dienas gyvenom būtent Makarskoj. Nėra ten krūvos žmonių, kad tektų laukti eilėse prie kavinių

Maistas kavinėse taip -jei pirksit kažkokius mėsiškus karbonadus, tai taip-gana brangu, bet pigu yra picos, mūsų pinigais visos beveik vienodai -15 Lt. gaunasi . Didelės labai, o jeigu paieškoti, kur kepa pečiuje, tai ir žiauriai skanios.

Panašiai kainuoja ir visokie spagečiai. Paskui visokie jūros patiekalai pigiau nei mėsa, bet man jie nelabai....

Alaus bokalas kavinėse kainuoja apie 7 Lt. Pigiau gerti vyną. O supermarkete tai kainos tikrai nėra kosminės, labai netgi panašios į mūsų, vos brangesnės. Čia tikrai nepalyginsi su Austrija pvz.

O karštis taip , yra nemažas, bet ne taip kad neitų miegoti be kondiškės. Mes gyvenom tokiuose kambariuose, kur stovėjo ventiliatoriai tik, tai jų visai pakako. Bet jau degintis nelabai pavyksta, tik maudytis ir į pavėsį

, nes tikrai karšta.
Aplamai visa kelionė šiais metais pavyko cool, vykdami aplankėm Austrijos Alpių kelią -va ten tai fantastika...

Visiem patarčiau aplankyti, kas vyksta su savo auto. Su mašina pasikeli į 2570m. aukštį, braidai debesyse, aplinkui pusnys sniego, o vaizdeliai nerealūs. Ech...Apsinakvojom tik nusileidus nuo Alpių, tokiam rojaus kaimelyje...Žodžiu fantastika.
Taigi klauskit kas domina, mano įspūdžiai švieži, galiu netgi ir fotkių pasiųsti