Įkraunama...
Įkraunama...

Pogimdyvinė depresija?

jauciu kad mane ji puola,o as dar nestuke.gif ,sirgau ja pries kokius 5metus ir vakar vel pajutau jos pozymius,negaliu ziuret i savo kuna,veida tiesiog bjauru noris vemti,isberta,negaliu praustis nes kai pamatau savo storas slaunis tai atrodo paimk peili ir apsipjaustyk,siandien ne ka geriau,stengiuos laikytis,bet labai sunku,pavargau but nestuke.gif ,noriu grizt i savo vezes laikytis dietos,daug sportuot ir rukyt, 2.gif labai myliu ir yra labai laukiamas,bet tiesiog nestumas isvede mano gyvenima vel is veziu,nors nemaniau kad taip bus, verysad.gif vel edu kaip kiaule,nes nerukau,man rukimas buvo palaima,as su juo galejau valdyt savo emocijas ir maisto kiekius,o dabar verysad.gif noriu sportuot,bet nemoku sportuot mazai,moku sportuot tik daug smarkiai kad jausciau jog sportuoju verysad.gif dabar visas emocijas uzgrudu maistu verysad.gif o taip mano svoris auga dienom,nebezinau ka daryt,kaip save valdyt ir kaip neiklimst i dar didesni mesla
Atsakyti
QUOTE(zuika26 @ 2009 08 06, 11:26)
jauciu kad mane ji puola,o as dar  nestuke.gif ,sirgau ja pries kokius 5metus ir vakar vel pajutau jos pozymius,negaliu ziuret i savo kuna,veida tiesiog bjauru noris vemti,isberta,negaliu praustis nes kai pamatau savo storas slaunis tai atrodo paimk peili ir apsipjaustyk,siandien ne ka geriau,stengiuos laikytis,bet labai sunku,pavargau but  nestuke.gif ,noriu grizt i savo vezes laikytis dietos,daug sportuot ir rukyt, 2.gif labai myliu ir yra labai laukiamas,bet tiesiog nestumas isvede  mano gyvenima vel is veziu,nors nemaniau kad taip bus, verysad.gif vel edu kaip kiaule,nes nerukau,man rukimas buvo palaima,as su juo galejau valdyt savo emocijas ir maisto kiekius,o dabar  verysad.gif noriu sportuot,bet nemoku sportuot mazai,moku sportuot tik daug smarkiai kad jausciau jog sportuoju verysad.gif dabar visas emocijas uzgrudu maistu verysad.gif o taip mano svoris auga dienom,nebezinau ka daryt,kaip save valdyt ir kaip neiklimst i dar didesni mesla

nu pas tave cia pries gimdyvine depresija.....tikiuosi pogimdyvines neturesi, nes kai save prisimenu.... doh.gif as net vaiko apie menesi laiko ant ranku imti nenorejau, istisai verkiau, visko bijojau, ant visu pykau, zodziu baisu......bet issikapsciau pati (aciu dievui) neprireike mdiku pagalbos....antra menesi geriau pasijutau, o dabar dukryte pats didziausias gyvenimo dziaugsmas wub.gif o kas del svorio.....as 25 kg priaugau, dabar teliko 3 kg pliuse ir viskas, manau juos taip pat numesiu su aisku tam tikrom pastangom smile.gif nepergyvenk sitaip, juk amzinai nescia nebusi console.gif viskas susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
Aciu dievui nezinau ka reiskia depresija tfu tfu tfu blush2.gif

Linkiu kad visas esamas ir busimas mamytes ji apeitu aplinkui, o ka uzpuole tai tegu kuo greiciau pasisalina. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika26 @ 2009 08 06, 11:26)
jauciu kad mane ji puola,o as dar  nestuke.gif ,sirgau ja pries kokius 5metus ir vakar vel pajutau jos pozymius,negaliu ziuret i savo kuna,veida tiesiog bjauru noris vemti,isberta,negaliu praustis nes kai pamatau savo storas slaunis tai atrodo paimk peili ir apsipjaustyk,siandien ne ka geriau,stengiuos laikytis,bet labai sunku,pavargau but  nestuke.gif ,noriu grizt i savo vezes laikytis dietos,daug sportuot ir rukyt, 2.gif labai myliu ir yra labai laukiamas,bet tiesiog nestumas isvede  mano gyvenima vel is veziu,nors nemaniau kad taip bus, verysad.gif vel edu kaip kiaule,nes nerukau,man rukimas buvo palaima,as su juo galejau valdyt savo emocijas ir maisto kiekius,o dabar  verysad.gif noriu sportuot,bet nemoku sportuot mazai,moku sportuot tik daug smarkiai kad jausciau jog sportuoju verysad.gif dabar visas emocijas uzgrudu maistu verysad.gif o taip mano svoris auga dienom,nebezinau ka daryt,kaip save valdyt ir kaip neiklimst i dar didesni mesla

Zinai, padarytum maziau zalos vaikui rukydama, negu tokiu emociju ir minciu poveikis vaikui. Is to kas parasyta aisku, kad paguodos zodziai cia jau nepades. Butina kreiptis pas psichoterapeuta. Pati praejau ne viena kursa, todel tikrai zinau apie ka kalbu mirksiukas.gif
Ka beapsisprestum, laikykis! 4u.gif
Atsakyti
as labai ir bijau kad ta pogimdyvine dapresija mane uzpuls,jei jau dabar puola,tai kas bus kai pagimdysiu nuo bemiegiu naktu,kuno formu,nuovargio baisiausiai bijau :verysad:dar 4 menesiukai kaip nors reik issilaikyt,tikiu gal isvydus savo:soske pradings visos depresijos,mastymai apie svori maista ir rukyma, o del rukymo tiesiog noriu bet negaliu,neleidzia sazine,turbut jei pradeciau rukyt dar labiau grausciausi juk leliukas tai nenoretu gyvent pas tokia motina,as net pati nenoreciau pas rukancia pilvelyje augt,todel del to noro teks kentet.dabar su ta nuotaika kovoju kaip tik galiu nes tik vakar pajutau smarku atkritima puoliau i isterija,zliumbiau tiek kad akys uztino,galva plyst pradejo verysad.gif ,gerai kad nors temperatura nepakilo
Atsakyti
QUOTE(zuika26 @ 2009 08 06, 18:22)
as labai ir bijau kad ta pogimdyvine dapresija mane uzpuls,jei jau dabar puola,tai kas bus kai pagimdysiu nuo bemiegiu naktu,kuno formu,nuovargio baisiausiai bijau :verysad:dar 4 menesiukai kaip nors reik issilaikyt,tikiu gal isvydus savo:soske pradings visos depresijos,mastymai apie svori maista ir rukyma, o del rukymo tiesiog noriu bet negaliu,neleidzia sazine,turbut jei pradeciau rukyt dar labiau grausciausi juk leliukas tai nenoretu gyvent pas tokia motina,as net pati nenoreciau pas rukancia pilvelyje augt,todel del to noro teks kentet.dabar su ta nuotaika kovoju kaip tik galiu nes tik vakar pajutau smarku atkritima puoliau i isterija,zliumbiau tiek kad akys uztino,galva plyst pradejo verysad.gif ,gerai kad nors temperatura nepakilo

tai jau siūlau dabar ieškoti kokio sprendimo būdo, ypač dėl besaikio ryjimo, nes tikrai nebus taip, kad gims vaikas ir visi kg per dieną ištirps...pati priaugau per nėštumą 38kg, taigi žinau ką sakau, nukrito dar ne visi, reikia griežtai riboti maistą. Norėsis ir tau gražiai atrodyti, o gimus vaikui ir sunkiau gali būti, dėl miego trūkumo ir t.t., dabar uogelės sakyčiau...
siūlau pas psichologą ar psichiatrą nueiti, ar bent jau pačiai bandyti susimti save į rankas, jei neišeina ieškok pagalbos.
Atsakyti
papasakosiu ir aš savo istorija. Nors mano mergytei jau šeštas mėnesis eina bet as vis dar kovoju su depresija. Gimdymas buvo sunkus paruošiamieji sąrėmiai truko tris dienas, mane prižiūrėjo gydytoja kuri buvo tik už natūralų gimdymą, tad gimdžiau be vaistu...niekam nelinkėčiau. Kaip pagimdžiau nelabai ir prisimenu, buvau beveik be sąmonės atsimenu tik vyro žodžius: mergytė. atmerkiau akis tik palatoje ir pamačiau mažą žmogutį šalia. Gėda pripažinti, bet pirma mintis buvo kad jį kas nors išneštų... Naktim verkdavau atsisakiau pati maitinti krūtimi tiesiog negalėjau... tik praėjus keturiems mėnesiams pirmą kartą savo mažylę pavadinau dukryte... Tikrai myliu savo mažyle, bet pogimdyvinė depresija mane rimtai buvo prirėmusi prie sienos verysad.gif
Atsakyti
oj... uzjauciu visas kuriu neaplenke pogimdyvine depresija.
As jau nuo pat pirmu dienu ir savaiciu kibau i motinos vaidmeni... visomis isgalemis. kodel visomis isgalemis? Todel, kad pas mane buvo kitokia problema atsiradus kuri kankino vos ne visa menesi. Skaudejo sedint - taro maksties ir kirksnies. Nesupratau kas yra. Paskambinau akuserei ir pareiskiau kad apciuopiu kiausinio dydzio gumba, paklausiau ar tai galetu buti tinimas raumens po siuvimo. Bet tai deja nebuvo jis.Atvaziavau, ji ji savo kabe ant kedes prakiurde. Man vel tie spiritai, vatos ir lempos.... vos nealpau, jau ir paeit sunku del to buvo. Prakiurde ir isspaude labai daug kresuliu... buvo silpna kraujagysle kuri ir truko, taip krauja kresejo ir nepratekejo. Visa laime kad arti odos ir ji sutvarke man si reikala. Dabar nekeliu sunkiu svoriu.
Buciau anksciau atsigavus jei ne si nelaime... o dabar jau mane kiek pradeda erzinti buvimas namuose. Tai stengiuosi isnaudoti visas galimybes kiek galima isvykt kur: i parka, pas gimines. Mano vyras mazai kur mane veza... tai vat turiu kazkaip susitaikyt... ir pati istrukt. Patarciau ir jums, kurios neseniai pagimdet, tik neuzsidarykit namuose schmoll.gif rinkites kokia veikla papildoma (jei turit jegu).
Atsakyti
QUOTE(zuika26 @ 2009 08 06, 10:26)

Na tikrai, tave puola depresija, bet manyciau cia daugiau yra saves nuteikimas ir gailejimas, kad negali rukyti. As jauciausi lygiai taip pat ir visada saves gailejau ir visiems namiskiams buvo su manim labai sunku sutarti, kol nesuemiau saves i rankas ir perskaiciau (2 kartus) knygos Allen Carr "Lengas būdas mesti rukyti", si knyga yra daugiau psichologine ir man labai padejo, taigi tikrai nieko neprarasi jeigu perskaitysi tikrai turi padeti... sekmes
Atsakyti
QUOTE(zuika26 @ 2009 08 06, 09:26)

Nepergyvenk taip, atsipalaiduok, galvok apie vaikuti nestuke.gif O kai pagimdysi, galesi viska daryt, ka darei pries tai ir sugrisi i savas vezes drinks_cheers.gif nors tikiu, kad sunku, bet neleisk saves nugelti depresijai, hormonu audrom mirksiukas.gif linkiu tau stiprybes thumbup.gif Nestumas ir yra tas laikas, kai pasiekicia tavo gyvenimas 360 laipsniu kampu smile.gif manau esi stipri ir greit atgausi savo formas smile.gif as irgi norejau greiciau atgauti formas, ir per 3men.ta padariau thumbup.gif , manau reik valios ir pastangu mirksiukas.gif Sekmytes.
Atsakyti
zuika26 tau tikrai kazkas negerai ir neseip kad truputi hormonai siaucia , bet jau cia nejuokai. Tik nepasiduok , laikykis galvok apie leliu kuris atkeliaus ir viskas tada pasikeis , vyk blogas mintis salin ir kovok kad tik blogiau nebutu, gal su gyditojais pasikonsultuok g.gif man po gimdymo buvo labai sunku verysad.gif nenoriu net prisiminti to jausmo doh.gif dziaugiuosi kad po antro gimdymo viskas truko apie gera men (su pirmu 6 men ) , bet ir tai galvojau kad is proto iseisiu. Svarbu kazkuom uzsiimti, iseiti is namu nesedeti uzsidarius, prasyti saviskiu pagalbos (as negalejau namie viena buti tada labai stogas vaziavo tai vyras isvaziuodavo labai svarbiu reikalu tik isnamu) ir vartojau lasiukus kad nejausciau tokio nerimo ir baimes
Sekmes tau! 4u.gif
Atsakyti
aciu mergaites uz palaikyma wub.gif stengiuosi is visu jegu,bandau vyt salin blogas mintis,kartais iseina kartais nelabai,bandysiu kaip nors pereit visa sita,ir stengiuosi galvot kad po gimdymo man seksis puikiai mest ta svori ir kad su nauju gyventoju susitvarkysiu puikiai ir kad baigus maityt galesiu vel daryt ka noriu su savo kunu,tos mintys ir padeda nepasiduot tai depresijai,bet kartais atrodo kad nieks nepasikeis kad nieks nesiseks,busiu stora depresante ir netikus motina verysad.gif ,net dabar kai depresuoju tai verkiu ir atsiprasineju savo 2.gif kad jam keliu tokias emocijas ir kad esu tokia bloga savanaude mama.buvau pradejus klimt i bulimija,bet visa laime kad tai truko tik kelias dienas ir supratau ka darau,tada sustojau ir to jau nebedarau.siuo metu jauciuosi neblogai tikiuosi taip ir toliau taip seksis man 4u.gif
Atsakyti