QUOTE(pincius @ 2005 12 20, 14:46)
sveikutes,
nieko naujo nepasakysiu,turbut ne viena panasiai jautesi po gimdymo,kad atrodo niekas nebedziugina ir jautiesi kaip issunkta slyva.
Jaučiausi bjauriai, išvargdavau nuo netikėto krūvio visą parą sekti vaiko reikmes ir taip diena iš dienos be pertraukų. Neturėjau galimybės atsipalaiduoti, situaciją blogino ir kartu gyvenusios anytos keistas priešiškumas- ji tik sekė ar viską gerai darau, bet nė piršto nepajudino pagalbai. Tvirtino, kad jei jau pasigimdžiau-turiu susitvarkyti pati. Bet tik daug vėliau išsiaiškinau jos pačios problemas sąlygojusias tokį elgesį. Tada tikrai turėjau tą depresiją, ji atsiliepė vaiko raidai. Vien todėl reikia kapstytis, nes kenčia niekuo dėtas vaikas.
Labiausiai man asmeniškai trūko galimybės nors tomis valandėlėmis kai visi būna namie- ramiai numigti. Trūko pasitikėjimo savimi žindant kūdikį, tiesiog apmirdavau, kai anyta "tikrindavo" ar gerai paduodu krūtį. Tai nieko keisto, kai pienas tekėjo man iki bambos, o vaikutis likdavo alkanas- teko pereiti prie mišinukų.
Taigi linkėčiau dėmesingų aplinkinių, suprantančių gimdyvės poreikius pirmą mėnesį. Su antru buvau nuo pirmų dienų viena savo bute ir jausdavausi žymiai geriau, nes nurodymus telefonu galėjau ir nevykdyti, miegoti pagal savo grafiką, žindyti- irgi. Vaikelis miegojo šalia manęs ir žindo kada pats norėjo, aš tuo metu snausdavau- likdavau labiau išsimiegojusi.