
Sveikos, skubiai reikia tikslaus balandėlių recepto. Žinau, kad teoriškai ten nieko labai sudėtingo, bet gyvenime pati nesu gaminus. Štai ką reiškia išaugti vegetarų šeimynoj, kur niekas negamina nieko mėsiško. Prašau parašykit, kaip gaminti pačius elementariausius balandėlius su mėsa. Būsiu dėkinga. Ryžiai jau verda, reikia tolimesnių instrukcijų

Kaip tik vakar viriau. Gaila, kad neparašei kokį kiekį gaminsi, tai tik abstrakčiai parašysiu:
Sutarkuoju svogūną, sumaišau su faršu ir virtais ryžiais. Imušu vieną kiaušinį, įberiu druskos pipirų, maltų lauro lapų.
Viską sumaišau-štai ir įdaras.
Tuo tarpu dideliam puode apverdu kopūstą. Truputį apvirus nulupu viršutinius lapus, vėl apvrdu ir dar porą nuimu.Tai kartoju tiek, kiek plannuoju daryt balandėlių- tiek ir lapų. Paskui išpjaunu storus lapkočius lapo pradžioj, dedu faršą ir suvynioju. Lapo galus užlenkiu, perrišu siūlu. Dedu į puodą su pasūdytu vandeniu, per burokinę tarką sutarkuoju vieną morką, porą šaukštų kečiupo. Verdu apie pusvalandį, bet labai priklauso nuo kopūstų, kartais kietesni, kartais minkštesni pasitaiko...Žodžiu žiūriu, kiek reik.Tikrai nieko sunkaus...sekmės,...
Sutarkuoju svogūną, sumaišau su faršu ir virtais ryžiais. Imušu vieną kiaušinį, įberiu druskos pipirų, maltų lauro lapų.
Viską sumaišau-štai ir įdaras.
Tuo tarpu dideliam puode apverdu kopūstą. Truputį apvirus nulupu viršutinius lapus, vėl apvrdu ir dar porą nuimu.Tai kartoju tiek, kiek plannuoju daryt balandėlių- tiek ir lapų. Paskui išpjaunu storus lapkočius lapo pradžioj, dedu faršą ir suvynioju. Lapo galus užlenkiu, perrišu siūlu. Dedu į puodą su pasūdytu vandeniu, per burokinę tarką sutarkuoju vieną morką, porą šaukštų kečiupo. Verdu apie pusvalandį, bet labai priklauso nuo kopūstų, kartais kietesni, kartais minkštesni pasitaiko...Žodžiu žiūriu, kiek reik.Tikrai nieko sunkaus...sekmės,...
Ačiū labai, maždaug taip ir įsivaizdavau
Tiesa, pasigedau pagrindinio dalyko - kiek laiko balandėlius virti?

Balandelius reikia virti tol, kol suminkstes kopusto lapai.O as tai pries troskindama, balandelius apkepu apvoliojus juos miltuose.O i puoda, kuriame troskinu dar idedu vistienos sultinio.Labai skanu buna.
Aš irgi pakepu, tada labai skaniai gaunasi.

Ačiū, merginos
Balandėliai išėjo super
Gaila, tik, kad vos ryžius spėjau išvirti... visą iniciatyvą perėmė vyras. Taip užsidegęs gamino, sakė, kad šiandien turės ''užsiskaityti'', kad jis gamino pietus
Xi xi Xi xi. O balandėliai tikrai fantastiški, gyvenime tokių skanių nevalgiau. Jau sakiau, jokių kitų balandėlių nevalgysiu, tik vyro darytus
Kitą sykį pabandysim dar ir pakept. O sultinio tai įdėjau, matyt, iš intuicijos
... ir dar iš likusio kopūsto kalną sriubos skanios išviriau





... ir dar iš likusio kopūsto kalną sriubos skanios išviriau

Šiaip viska darau kaip jus rašet, tik balandėlius troškinu orkaitėje.Pabandykit kada, tikrai labai skanu, viršus toks apskrudes buna, liuks Į formą dedu sluoksnį morkų su svogūnais, tada sudedu balandelius apvoliuotus miltuose, vel morkų, įpylu sultinio ir troškinu...Prieš pabaiga idedu pimidorų padažo, žalumynais pabarstau ir dar kokiu 10 min. patroškinu. Tada jau skanaus
O kartais kai tingiu darau supaprastintus balandelius:
Į faršą sutarkuoju morką , kopūstą su burokinę tarką, pridedu daug visokių prieskonių, česnako, džiovintų petražolių, krapų ir tt.,,Apvoliuoju džiuveseliuose ir troškinų kaip ir normalius balandėlius, skanu, svarbiausia vaikai valgo, o tai maniškiai virtų kopūstų nilabai

Į faršą sutarkuoju morką , kopūstą su burokinę tarką, pridedu daug visokių prieskonių, česnako, džiovintų petražolių, krapų ir tt.,,Apvoliuoju džiuveseliuose ir troškinų kaip ir normalius balandėlius, skanu, svarbiausia vaikai valgo, o tai maniškiai virtų kopūstų nilabai

Kartais darau balandėlius tinginius,ypač jei kopūsto galva maža:Faršą pasiruošiam kaip aprašyta aukščiau, kopūstą supjaustau(kaip sriubai) ir sumaišau su tarkuotom morkom.Į puodą dedam sluoksnį kopūstų (per gerą pirštą storio),iš faršo darom kukulius (aš darau kokių 5cm skersmens),dedam vieną prie kito,ant kopūstų.Po to vėl sluoksnis kopūstų ir t.t. (priklauso nuo gaminamo kiekio ir puodo dydžio
).Viršutinis sluoksnis t.b. kopūstų.Tada ant viršaus dedam sluoksnį vidut. dydžio bulvyčių (pjaunu per pusę).Pilam vandenį,dedam prieskonius ar sultinio kubelį ir troškinam.Tik vandens reikia pilti iki bulvių,kad jų neapsemtų,nes kitaip sriuba gausis


AŠ IRGI LABAI MĖGSTU TINGINIUS.TIK KUKULIUS APKEPINU KEPTUVĖJE.
SKANU
SKANU

Nuo pat ryto seilė tysta
... Balandėlių kalnas namuose laukia


Gal kas dare dar taip,
as tarp balandeliu sloksniu dar dedu(vasara)nuo vynogiu lapu,sode priskinu.Ir nuo krapu visa saka kartu su seklomis. Zinokit priduoda ipatinga skoni.Ant sviesto pakepinu morku ir svogunu dali,grietynes ipilu biski ir i gala pakepinu tomato ir ideu. Nu zinokit ,kas ragavo sake liuks
as tarp balandeliu sloksniu dar dedu(vasara)nuo vynogiu lapu,sode priskinu.Ir nuo krapu visa saka kartu su seklomis. Zinokit priduoda ipatinga skoni.Ant sviesto pakepinu morku ir svogunu dali,grietynes ipilu biski ir i gala pakepinu tomato ir ideu. Nu zinokit ,kas ragavo sake liuks

QUOTE (Natalija @ 2004 03 01, 12:16) |
Gal kas dare dar taip, as tarp balandeliu sloksniu dar dedu(vasara)nuo vynogiu lapu,sode priskinu.Ir nuo krapu visa saka kartu su seklomis. Zinokit priduoda ipatinga skoni.Ant sviesto pakepinu morku ir svogunu dali,grietynes ipilu biski ir i gala pakepinu tomato ir ideu. Nu zinokit ,kas ragavo sake liuks ![]() |
Cia jau gaunasi graikiski balandeliai,jei su vynuogiu lapais
