QUOTE(mamagitana @ 2005 07 25, 18:55)
Man , tarkim, kalendros žolė šlykšti, ta vadinamoji kinza, daugiau visos žolės puikios, o bazilikai -puikiausi. mairūnas man kiek prausikliais-plovikliais kvepia, bet patiekale jis atsiskleidžia kitaip.
mairūnas yra liuks, ir raudonėlis dar labai, bet bazilikas man irgi prieskonių karalius. kai pirmąkart jo šviežio nusipirkau, tai grįždama iš turgaus vis uosčiau kaip kokią gėlę
o kaip apskaiciuoti farso kieki? Tarkim kokiem 10 balandziu,nes nelabai as noriu kad brangutis sildytusi dar tris dienas po to....Kazkaip man visada labal daug to maisto iseina pagamint.....
QUOTE(juodoji_nasle @ 2005 08 22, 17:27)
o kaip apskaiciuoti farso kieki? Tarkim kokiem 10 balandziu,nes nelabai as noriu kad brangutis sildytusi dar tris dienas po to....Kazkaip man visada labal daug to maisto iseina pagamint.....
O tai ka tu vargsi del 10 balandeliu? Del brangucio Daugiau kaip puskilogramio tikrai nereiks.
QUOTE(maka @ 2005 08 22, 18:21)
O tai ka tu vargsi del 10 balandeliu? Del brangucio Daugiau kaip puskilogramio tikrai nereiks.
Puse kilo mesos+200g ryziu+200g vandens, kuri tie ryziai sugere= apie 1kg.Padalinti is 10 =100g vienam balandziui. Plius kopustas. Tokiu desimties vyras tikrai neiveiks. Aisku, priklauso nuo to, kokio didumo juos darai.Man is to kiekio iseina du tuzinai, nes man mazesni skaniau.Mes juos be to be bulviu valgom, nes kam gi ryziai deti.Beje, jei lieka, gali ramiausiai uzsaldyti kitam kartui - juk pardavinejami tokie buna.
QUOTE(Kulinarijos genijus @ 2005 08 23, 10:01)
Laba diena. Kiek žinau dar deda faršo kažkur panašiai kaip ir ryžių. tikiuosi Kopūstų lapų jau turit? Jau turbūt supratot kad aš visai ne kulinaras, tai va, per visą internetą ieškau ir nerandu kas per maisto produktas (ar kažkas panašausį tai yra Tartar? būčiau labai dėkingas už atsakymą.
Ryziu tai tiek pat, bet apvirtu.Jei 500g ryziu isvirsi, (jiems reikia 1litro vandens), gausi 1,5 kg virtu, t.y. pilna dideli puoda.As iki galo neisverdu, tik 10 min, tada maziau gaunasi, bet toliau brinkdami balandeliuose jie sutraukia riebala is farso (as darau is kiaulienos).
"Tartar", arba "Tatar" yra ne kas kita, kaip malta jautiena, is geresnio gabalo, be gyslu ir lajaus. Pavadinimas kiles is "totoriaus", atseit jie zalia mesa maitindavosi.Parduotuveje parduodamas tuo vardu geresnes kokybes jautienos farsas. Patiekalui, taip vadinamam, imamas tas farsas, padruskinama, papipirinama, vidury ispaudziama duobute, ten ileidziamas zalias trynys, uzberiama smulkiai piaustyto svoguno.Kai kas par prideda anciuviu file, Tabasco padazo ir pan.
QUOTE(Kulinarijos genijus @ 2005 08 23, 10:01)
Laba diena. Kiek žinau dar deda faršo kažkur panašiai kaip ir ryžių. tikiuosi Kopūstų lapų jau turit? Jau turbūt supratot kad aš visai ne kulinaras, tai va, per visą internetą ieškau ir nerandu kas per maisto produktas (ar kažkas panašausį tai yra Tartar? būčiau labai dėkingas už atsakymą.
Tikrai "Tartar"? ar..."Tarta"?
Kas yra "tartar" nežinau...o vat "tarta" tai yra toks kaip ir pyragas - iš sluoksniuots tešlos, sūrio, grietinės...
QUOTE(Kulinarijos genijus @ 2005 08 23, 11:01)
Laba diena. Kiek žinau dar deda faršo kažkur panašiai kaip ir ryžių. tikiuosi Kopūstų lapų jau turit? Jau turbūt supratot kad aš visai ne kulinaras, tai va, per visą internetą ieškau ir nerandu kas per maisto produktas (ar kažkas panašausį tai yra Tartar? būčiau labai dėkingas už atsakymą.
Nors tema ir ne apie tai, bet atsakysiu, kas yra tartar. tartar terminas vartojamas dviems dalykams:
tartar padazas daromas is majonezo, agurkeliu ir kapareliu (prie zuvies)
arba
tartar steikas daromas is zalio farso su kiausinio tryniu ir prieskoniais.
be abejo yra ir visokiausiu tartar variaciju su zalia lasisa ir panasiai. bet is esmes tai yra tie du mano mineti dalykai.
QUOTE(olé @ 2005 07 26, 09:08)
mairūnas yra liuks, ir raudonėlis dar labai, bet bazilikas man irgi prieskonių karalius. kai pirmąkart jo šviežio nusipirkau, tai grįždama iš turgaus vis uosčiau kaip kokią gėlę
Aš tai dedu Santa Marijos prieskonių picai. Tai baziliko, mairūno ir raudonėlio mišinys. Labai tinka į mėsos, daržovių patiekalus. Švieži prieskoniai žinoma skaniau, bet kai jų nėra, tai labai tinka ir tokie. Panašų mišinį bandžiau pasidaryti iš kažkokių lietuviškų prieskonių, bet nelabai kas išėjo (čia aš apie kokybę ).
QUOTE(Amalia @ 2005 08 23, 10:19)
Puse kilo mesos+200g ryziu+200g vandens, kuri tie ryziai sugere= apie 1kg.Padalinti is 10 =100g vienam balandziui. Plius kopustas. Tokiu desimties vyras tikrai neiveiks. Aisku, priklauso nuo to, kokio didumo juos darai.Man is to kiekio iseina du tuzinai, nes man mazesni skaniau.Mes juos be to be bulviu valgom, nes kam gi ryziai deti.Beje, jei lieka, gali ramiausiai uzsaldyti kitam kartui - juk pardavinejami tokie buna.
NIu aciukas didziulis, daba bent apytiksliai zinosiu , nes is manes tokia vireja.....
O del to uzsaldymo tai as seniai galvojau, tik va daba toks kvaaailas klausimas - jauciu saldyti reikia paruostus, ne virtus balandzius ar ne?
QUOTE(juodoji_nasle @ 2005 08 23, 19:56)
O del to uzsaldymo tai as seniai galvojau, tik va daba toks kvaaailas klausimas - jauciu saldyti reikia paruostus, ne virtus balandzius ar ne?
Kaip saldyt - Tavo reikalas.Jei virtus saldysi (tik be skystimo), atsildzius greiciau turesi, tik padaziuko reikes, jei zalius - reikes virti (kiek trumpiau nei sviezius).Tik parasyk ant maiselio, kad zali. Syki uzsaldziau paruosusi vyrui zalius pries isvaziuodama porai dienu ir issamiai nepaaiskinau, tas tik pasildes bande kramtyti Mat, as ir isvirtus produktus saldau, jokio skirtumo nera, tik pries kisant saldyklen reikia atausint ir kiek galima maziau oro palikt.