Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

Yra ,kas nemiegsta su vynogiu lapais. Vynuogiu lapai tik skoni priduoda ipatinga
Atsakyti
Nors tema jau sena, bet negalėjau nepasidalinti patirtimi ir aš ax.gif
Aš tai balandėlius kai apkepu troškinu ne vandeny,o grietinėlėje..Ir prieš baigiant virti idedu pora šaukštu pomidorų padažo.Tas padaziukas thumbup.gif būna..

Ir dar man morkos pjaustytos skaniau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasvyte @ 2005 03 31, 13:43)
Nors tema jau sena, bet negalėjau nepasidalinti patirtimi ir aš ax.gif
Aš tai balandėlius kai apkepu troškinu ne vandeny,o grietinėlėje..Ir prieš baigiant virti idedu pora šaukštu pomidorų padažo.Tas padaziukas  thumbup.gif būna..

Ir dar man morkos pjaustytos skaniau mirksiukas.gif


As irgi visada ydedu pomidoru padazo buna tikrai liuks thumbup.gif
Atsakyti
O ką daryt,kad kopūstai nebūtų "šlykštinukai"?
Kažkaip retai aš tuos balandėlius verdu,ba man tie kopūstai kartais ne kieti,bet kaip siūlai kokie tarp dantų kai atsikandi jaučiasi cry.gif Tokie ilgi ir veliasi po gerklę?Nu žinau,žiopla esu tokio elementaraus dalyko nemoku skaniai pagamint,todėl prašau patarimo jūsų. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2005 07 22, 11:34)
O ką daryt,kad kopūstai nebūtų "šlykštinukai"?
Kažkaip retai aš tuos balandėlius verdu,ba man tie kopūstai kartais ne kieti,bet kaip siūlai kokie tarp dantų kai atsikandi jaučiasi cry.gif Tokie ilgi ir veliasi po gerklę?Nu žinau,žiopla esu tokio elementaraus dalyko nemoku skaniai pagamint,todėl prašau patarimo jūsų. sad.gif

Paimk aštrų peiliuką ir nupiauk iš tos lapo pusės, kur labiau iškilę, tas "gyslas".Kai kas jas išdaužo plaktuku mėsai mušti. O aplamai aš gaminu tik iš Savojos (?) kopūstų - na tų tamsiai žalių, garbanotų, pas mus jie Wirsing vadinami. Jie malonesnio skonio ir greičiau išverda.
Atsakyti
Tos gyslos būna vidiniuose baltuose lapuose,aš jų ir nenaudoju,tik išorinius,kurie tokie žalesni.
Atsakyti
Man patinka balandeliai su vistiena malta - daug skaniau nei su farsu:P
Atsakyti
Labai labai ačiū ,kad pasidalinote gerais patarimais
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2004 02 29, 16:48)
Lapo galus užlenkiu, perrišu siūlu
blink.gif o kam tas siūlas g.gif juk suvynioti ir taip gerai laikosi, na neišsivynioja jie pas mane g.gif
mano vyrasdaro taip esmė padažiuke: pakepina truputyje aliejaus ar sviesto miltų , na tokia skysta košelė gelsvos spalvos gaunasi nes jei per daug paruduos tai bus degėsių skonis, po to po truputį maišydamas pila grietinę, pomidorų padažo maždaug 1:1 tokiu santykiu, na gal grietinės turputį daugiau, po to krapų, vegetos, mokrytę tarkuotą ir apkeptus balandėlius ir troškina ant mažos ugnies. su bulvėm gaunasi thumbup.gif patiekalas, aišku koloringas blush2.gif
Atsakyti
aš ryžius dedu nevirtus ir troškinu troškintuve, orkaitėj thumbup.gif
Atsakyti
siūlau patobulinimą- nedėti ryžių, dėti į faršą ( beje, skaniau maišytas, gali būti ir su vištiena ar kalakutiena) daug morkų, svogūno, šesnako, galima ir tarkuotos kaliaropės ar cukinijos/aguročio. Bus kompromisinis variantas- geriau suderinti produktai ( daržovės ir baltymai, be angliavandenių), mažiau kalorijų. Valgyti be bulvių, sutaupytas kalorijas panaudoti grietinei biggrin.gif Man būtinas gerai raugintas agurkas, šaltas ir traškus. Tiesa, į faršą privaloma dėt mairūno.
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 07 25, 14:20)
siūlau patobulinimą- nedėti ryžių, dėti į faršą ( beje, skaniau maišytas, gali būti ir su vištiena ar kalakutiena) daug morkų, svogūno, šesnako, galima ir tarkuotos kaliaropės ar cukinijos/aguročio. Bus kompromisinis variantas- geriau suderinti produktai ( daržovės ir baltymai, be angliavandenių), mažiau kalorijų. Valgyti be bulvių, sutaupytas kalorijas panaudoti grietinei biggrin.gif Man būtinas gerai raugintas agurkas, šaltas ir traškus. Tiesa, į faršą privaloma dėt mairūno.

Dėl mairūno tai manau čia pagal skonį schmoll.gif Man nuo jo kvapo vemt norisi cool.gif
Atsakyti