gal as ne visai i tema, bet reikia pagalbos. Yra tokie balandeliai is vynuogiu lapu daromi, tolma lygtai vadinas. tai va gal kas zinot kur galima rasti marinuotu vynuogiu lapu siauliuose? kiek parduotuvese prie konservuotu produktu ziurejau neradau
o toks skanus patiekaliukas, noretusi namuose pamegint pasigamint
QUOTE(*mamux* @ 2011 04 07, 16:26)
gal as ne visai i tema, bet reikia pagalbos. Yra tokie balandeliai is vynuogiu lapu daromi, tolma lygtai vadinas. tai va gal kas zinot kur galima rasti marinuotu vynuogiu lapu siauliuose? kiek parduotuvese prie konservuotu produktu ziurejau neradau
o toks skanus patiekaliukas, noretusi namuose pamegint pasigamint 
Aš ir Vilniuje tų lapų nesu mačiusi.
QUOTE(Siūlelis @ 2011 04 07, 14:31)
vilniuj siūlau užeit į turkiškų prekių parduotuvę ibrahime - beveik esu tikra, jog jie turės.
pati gaminau iš lietuviškų vynuogių lapų
QUOTE(ewacka @ 2010 10 26, 20:25)
as irgi taip darau. o pacius balandelius verdu greitpuody, gaunasi burnoj tirpstantys
kaip megstu balandelius,bet kad mano seimyna ju nevalgo
o ir gaminti man juo patinka
QUOTE(nigrita @ 2004 02 29, 16:27)
Sveikos, skubiai reikia tikslaus balandėlių recepto. Žinau, kad teoriškai ten nieko labai sudėtingo, bet gyvenime pati nesu gaminus. Štai ką reiškia išaugti vegetarų šeimynoj, kur niekas negamina nieko mėsiško. Prašau parašykit, kaip gaminti pačius elementariausius balandėlius su mėsa. Būsiu dėkinga. Ryžiai jau verda, reikia tolimesnių instrukcijų 
Ryziai turi buti ne virti,o zali
Toks klausimas: man visada atlieka balandeliu farso su ryziais - kazkaip nenutaikau, vis per daug pridarau jo - ka galima is jo pagaminti? Kotletukus man kazkaip neabai is jo...
QUOTE(Sirana @ 2012 09 13, 08:54)
Toks klausimas: man visada atlieka balandeliu farso su ryziais - kazkaip nenutaikau, vis per daug pridarau jo - ka galima is jo pagaminti? Kotletukus man kazkaip neabai is jo... 
Galit sunaudot įdarant kokią daržovę (cukiniją, papriką, pomidorą...)
QUOTE(Zivivi @ 2012 09 13, 09:04)
Galit sunaudot įdarant kokią daržovę (cukiniją, papriką, pomidorą...)
aš taip visada darau 
Na va, aciu uz ideja - kaip tik turiu cukiniju
O aš esu dariusi balandėlius ''atvirkščiai''. Sudėtis ta pati - malta mėsytė, ryžiai ir kopūstas, tik esmė tame, kad faršą ne į kopūstą vynioji, bet smulkiai pjaustytą ir ant aliejuko su tarkuota morkyte apkepintą kopūstą įmaišai į mėsytę su ryžiais. O troškinau juos kaip ir įprastus balandėlius, tokiame pačiame padažiuke, maždaug valandą.
Gal kam patiks
Gal kam patiks
QUOTE(Sirana @ 2012 09 13, 08:54)
Toks klausimas: man visada atlieka balandeliu farso su ryziais - kazkaip nenutaikau, vis per daug pridarau jo - ka galima is jo pagaminti? Kotletukus man kazkaip neabai is jo... 
Išsivirkit daržovių sriubytę su tais kukuliukais.
Gal dauguma ir žino, bet aš tik neseniai sužinojau ir man tai labai palengvino balandėlių darymo procesą
Kopūstą, kad suminkštėtų ir gerai atsiskirtų lapai, reikia ne virti, o tiesiog įdėti į politileninį maišelį, sandariai užrišti ir dėti maždaug 15min į mikrobanginę visu galingumu. Jeigu ne super didelis kopūstas - perkaista visas vienodai, bet neištyžta, puikumėlis









