Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

QUOTE(lorita1965 @ 2010 08 14, 10:40)
Anksciau as irgi vargdavau kol isvirindavau tuos lapus. Viena moteriske patare ideti guze,ispjovus serdi, i mikrobange,kokiom 4-5 min.Nuemus minkstus lapus,vel i mikrobange.Paprasta ir ner baimes nusiplikyti,ypac kai mazi vaikai aplinkui sukinejasi.

Va cia ideja bigsmile.gif Kaip tik siandien gaminau balandelius ir aisku nelengva buvo, kai aplink ropojanti dukryte maisesi doh.gif Geras, kita karta butinai pabandysiu mikrobangej thumbup.gif

QUOTE(Laukinė-Vyšnia @ 2010 08 18, 12:58)
Man skaniausi balandėliai - būtinai apkepinti smile.gif

drinks_cheers.gif Viska darau lygiai taip pat kaip tu bigsmile.gif Tik pries kepindama balandelius nevolioju ju miltuose - kazkaip i galva nesove g.gif Butinai pameginsiu taip - turetu buti dar geriau. O i puoda su balandeliais taip pat dedu morkas ir svogunus, tik tarkuotas morkas su pjaustytais svogunais pries tai dar apkepinu - man taip padaziukas skanesnis buna wub.gif
Atsakyti
visos temeles neskaiciau,tad bandysiu pasiulyti savo varianta,gal ir buvo jau toks receptukas blush2.gif
balandelius tiesiog kepiau orkaiteje thumbup.gif tik siek tiek suitrauke tas kopustas,tad jei kas nores pabandyti,nepamazinkit ju,o siaip labai geras skonis tikrai thumbup.gif
Atsakyti
Siandien pirmakart gyvenime gaminau balandelius,tik kad nezinojau kaip ta kopusta apvirt o ir puodo didelio neturiu doh.gif tai varciau vis apvirdama koki pusvalandi kol visus lapus nuemiau doh.gif Zinojau ta buda kur i mikrobange deda ir nusiima lapai na bet man kazkaip baisu buvo det,mikrobange musu galinga bijojau kad juodas liks biggrin.gif O i maiselius (ypac maximinius) tikrai nepatariu det,visi dazai is maiso pereis i kopustus doh.gif tai kenksminga net unsure.gif

bet reziume pirmas blynas neprisvilo balandeliai net labai valgomi gavosi thumbup.gif ir svarbiausia vienu darymu kelioms dienoms pasidarai arba uzsisaldai thumbup.gif
Atsakyti
Aš pasiūlysiu savo receptą, kaip pašildyti balandėlius. Šildant mikrobangų krosnelėje labai išsausėja. O šildyti reikėtų grietinės ir pomidorų padažo padaže, tada skaniai pašyla ir pasigardinti padažu galima smile.gif
Atsakyti
mes ir su grietines ir pomidoru padazu labai megstam ir darome thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 26 spalio 2010 - 19:25
As tai dedu pom.padazo i pacius balandelius kai troskinu o valgome su grietine tongue.gif
Atsakyti
aš balandelius darau iš pekino kopūstų lapų, skonis per daug nesiskiria o ir darbo gerokai mažiau.. Lapus tik verdančiu vandeniu nupilu, ir kietas gyslas pamušu plaktuku. smile.gif
Atsakyti
as tai darau dar pagal mamos recepta smile.gif

Pirmiausia reikia apsivirti kopūstų lapus. Pasiruošti faršą reikia taip: į mėsą sudedu prieskonius, dar truputį maltų pipirų ir gerai išmirkytus ryžius(kuriuos uzsimerkiu is vakaro), pasidarau "kukulius", kuriuos dedu į lapus.Apvirtu lapu antroje pusėje nupjaunu lapo gyslą, tada sudėdu mėsą, susuku ir apkepu keptuvėje, kad lapai nesiskleistų, apkepi truputį. Tada jau balandėlius dedu i puodą su vandeniu į kur idedu morka sutarkuota ir svogūno galva susmulkinta, įpilu aliejaus, kad geriau išsitroškintų.Gerai būtų patroškinti iš vakaro o per naktį palikti uždengus kad viskas susigertų ir tada ryžiai minkšti bus.O kai jau valgymui, tai galima įdėti tomato ir grietines, bus kaip padažas
Atsakyti
kiek naudingu patarimu...reikes eit issivirti juos, nes kaip tik visko yra...tik kazin kiek juos troskinti reiktu?glvoju orkaiteje juos patroskinti... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2011 01 11, 12:22)
kiek naudingu patarimu...reikes eit issivirti juos, nes kaip tik visko yra...tik kazin kiek juos troskinti reiktu?glvoju orkaiteje juos patroskinti... wub.gif

Puse valandos ne ilgiau 4u.gif
Atsakyti
As i puoda su balandeliais pjaustau ne svoguna, o pora. Ir troskinu juos orkaitej, spyziniame puode. Anksciau pries troskindama pakepindavau balandelius. Dabar nebekepinu. Skonis niekuo nesiskiria, tik laiko maziau uzima. ax.gif
Atsakyti
Aš jau susuktus balandėlius prieš dėdamaį puodą, dar apskrudinu keptuvėje, kad net paruduotų lapai. Troškinantis gaunasi kitas skonis ir spalva.
Atsakyti