Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

Sveikos, skubiai reikia tikslaus balandėlių recepto. Žinau, kad teoriškai ten nieko labai sudėtingo, bet gyvenime pati nesu gaminus. Štai ką reiškia išaugti vegetarų šeimynoj, kur niekas negamina nieko mėsiško. Prašau parašykit, kaip gaminti pačius elementariausius balandėlius su mėsa. Būsiu dėkinga. Ryžiai jau verda, reikia tolimesnių instrukcijų smile.gif
Atsakyti
Kaip tik vakar viriau. Gaila, kad neparašei kokį kiekį gaminsi, tai tik abstrakčiai parašysiu:
Sutarkuoju svogūną, sumaišau su faršu ir virtais ryžiais. Imušu vieną kiaušinį, įberiu druskos pipirų, maltų lauro lapų.
Viską sumaišau-štai ir įdaras.
Tuo tarpu dideliam puode apverdu kopūstą. Truputį apvirus nulupu viršutinius lapus, vėl apvrdu ir dar porą nuimu.Tai kartoju tiek, kiek plannuoju daryt balandėlių- tiek ir lapų. Paskui išpjaunu storus lapkočius lapo pradžioj, dedu faršą ir suvynioju. Lapo galus užlenkiu, perrišu siūlu. Dedu į puodą su pasūdytu vandeniu, per burokinę tarką sutarkuoju vieną morką, porą šaukštų kečiupo. Verdu apie pusvalandį, bet labai priklauso nuo kopūstų, kartais kietesni, kartais minkštesni pasitaiko...Žodžiu žiūriu, kiek reik.Tikrai nieko sunkaus...sekmės,...
Atsakyti
Ačiū labai, maždaug taip ir įsivaizdavau biggrin.gif Tiesa, pasigedau pagrindinio dalyko - kiek laiko balandėlius virti?
Atsakyti
Balandelius reikia virti tol, kol suminkstes kopusto lapai.O as tai pries troskindama, balandelius apkepu apvoliojus juos miltuose.O i puoda, kuriame troskinu dar idedu vistienos sultinio.Labai skanu buna.
Atsakyti
Aš irgi pakepu, tada labai skaniai gaunasi. thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū, merginos clap.gif Balandėliai išėjo super thumbup.gif Gaila, tik, kad vos ryžius spėjau išvirti... visą iniciatyvą perėmė vyras. Taip užsidegęs gamino, sakė, kad šiandien turės ''užsiskaityti'', kad jis gamino pietus biggrin.gif Xi xi Xi xi. O balandėliai tikrai fantastiški, gyvenime tokių skanių nevalgiau. Jau sakiau, jokių kitų balandėlių nevalgysiu, tik vyro darytus biggrin.gif Kitą sykį pabandysim dar ir pakept. O sultinio tai įdėjau, matyt, iš intuicijos smile.gif
... ir dar iš likusio kopūsto kalną sriubos skanios išviriau thumbup.gif
Atsakyti
Šiaip viska darau kaip jus rašet, tik balandėlius troškinu orkaitėje.Pabandykit kada, tikrai labai skanu, viršus toks apskrudes buna, liuks Į formą dedu sluoksnį morkų su svogūnais, tada sudedu balandelius apvoliuotus miltuose, vel morkų, įpylu sultinio ir troškinu...Prieš pabaiga idedu pimidorų padažo, žalumynais pabarstau ir dar kokiu 10 min. patroškinu. Tada jau skanaus thumbup.gif O kartais kai tingiu darau supaprastintus balandelius:
Į faršą sutarkuoju morką , kopūstą su burokinę tarką, pridedu daug visokių prieskonių, česnako, džiovintų petražolių, krapų ir tt.,,Apvoliuoju džiuveseliuose ir troškinų kaip ir normalius balandėlius, skanu, svarbiausia vaikai valgo, o tai maniškiai virtų kopūstų nilabai tongue.gif
Atsakyti
Kartais darau balandėlius tinginius,ypač jei kopūsto galva maža:Faršą pasiruošiam kaip aprašyta aukščiau, kopūstą supjaustau(kaip sriubai) ir sumaišau su tarkuotom morkom.Į puodą dedam sluoksnį kopūstų (per gerą pirštą storio),iš faršo darom kukulius (aš darau kokių 5cm skersmens),dedam vieną prie kito,ant kopūstų.Po to vėl sluoksnis kopūstų ir t.t. (priklauso nuo gaminamo kiekio ir puodo dydžio laugh.gif ).Viršutinis sluoksnis t.b. kopūstų.Tada ant viršaus dedam sluoksnį vidut. dydžio bulvyčių (pjaunu per pusę).Pilam vandenį,dedam prieskonius ar sultinio kubelį ir troškinam.Tik vandens reikia pilti iki bulvių,kad jų neapsemtų,nes kitaip sriuba gausis wink.gif
Atsakyti
AŠ IRGI LABAI MĖGSTU TINGINIUS.TIK KUKULIUS APKEPINU KEPTUVĖJE.
SKANU thumbup.gif
Atsakyti
Nuo pat ryto seilė tysta tongue.gif... Balandėlių kalnas namuose laukia rolleyes.gif
Atsakyti
Gal kas dare dar taip,
as tarp balandeliu sloksniu dar dedu(vasara)nuo vynogiu lapu,sode priskinu.Ir nuo krapu visa saka kartu su seklomis. Zinokit priduoda ipatinga skoni.Ant sviesto pakepinu morku ir svogunu dali,grietynes ipilu biski ir i gala pakepinu tomato ir ideu. Nu zinokit ,kas ragavo sake liuks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Natalija @ 2004 03 01, 12:16)
Gal kas dare dar taip,
as tarp balandeliu sloksniu dar dedu(vasara)nuo vynogiu lapu,sode priskinu.Ir nuo krapu visa saka kartu su seklomis. Zinokit priduoda ipatinga skoni.Ant sviesto pakepinu morku ir svogunu dali,grietynes ipilu biski ir i gala pakepinu tomato ir ideu. Nu zinokit ,kas ragavo sake liuks thumbup.gif

Cia jau gaunasi graikiski balandeliai,jei su vynuogiu lapais biggrin.gif ,galima is viso be kopusto tokius daryti,mesa vynioti tik i vynuogiu lapus.
Atsakyti