QUOTE(laureta @ 2008 09 10, 02:22)
o cia tik tos kurios losia, ar ir as galiu plepeti, nors laukiu ZK jau budama JAV?
Laureta kaip tau sekasi popierius tvarkytis? Kaip taip pavelavot? Juk dar tik tik vestuves buvo?
As tai losiau ZK korta praitais metais ir nieko. Bandysiu siais ir kitais ir dar kitais .
Nezinau kodel bet Lietuvai nejauciu sinpatijos. Taip noriu i USA , kad net seiles tysta.

QUOTE(VRed @ 2008 09 10, 18:35)
Laureta kaip tau sekasi popierius tvarkytis? Kaip taip pavelavot? Juk dar tik tik vestuves buvo?
ne pavelavom, o velavom. Net pasiziurejau, maniau, kad ne toki zodi parasiau. Musu vestuves buvo rupgjucio 8 d. O dokumentus issiunte tik si antradieni. Radau is valdzios atejusi laiska, kad reikia issiusti dokumentus kuo greiciau.
Daug keblumu padare mums atelje su pasinem nuotraukom. Man sokas buvo, kai pamaciau savo mazyle nuotraukoj su sortais

Radau po viena nuotraukyte namie, tai nuveze i kita atelje ir skanavo. Jau neberizikavom. Sumokejo 2.52 usd. O siaip pasines nuotraukos nesvietiskai brangios. uz dvi teko moketi 10 usd. o mums kiekvienai reikejo po 6 vnt. As jau nebenoriu net prisiminti kaipdare mums nuotraukas. fotogravavo visas gal po 7 kartus.
Papildyta:
QUOTE(Fordanė @ 2008 09 10, 18:51)
As tai losiau ZK korta praitais metais ir nieko. Bandysiu siais ir kitais ir dar kitais .
Nezinau kodel bet Lietuvai nejauciu sinpatijos. Taip noriu i USA , kad net seiles tysta.

kiek zmoniu, tiek nuomoniu. vienoms amerika sh, kitos ja dievina. Taciau pagyvenus cia, as jau nebenoriu i LT grizti. Man cia labai patinka.
QUOTE(laureta @ 2008 09 10, 17:54)
Na taip, lengvai siti reikalai niekada nesigauna

Kaip tau su anglu k. sekasi? Kaip su vyru bendrauji?
dokumentus jis issiunte. tik minejo kad reikes vaziuot i Atlanta pirstu antspaudam. Matyt tvarka kitokia.
tvarka kitokia ir LT pasui pasikeisti, nebegalima siusti, reikia asmeniskai vaziuoti. tai as paskaiciavau, kad man bus pigiau Lt pasikeisti. tik isaziuosiu su viena pavarde, ivaziuosiu su kita.
su vyru angliskai kalbuos. be abejo jau suprantu daugiau ka sako. todel, kad iki tol, as rastu bendraudavau kur kas geriau nei zodziu. tad atvaziavus su sia problema susiduriau. dabar jau beveik susivienodino. dar sioj sali jie akcenta turi, tai man sunkiau. taciau kai vyras graziai angliskai kalba, as suprantu, na kai jau ijungia akcenta, apsaugok ir apsviesk.
o kaip jus kalbat su savo vaikais? as zadu pradeti kalbet angliskai, kad vyras suprastu. nes kazkaip jauciu kvailai jauciasi, kai mes tauskiam jam nesuprantama kalba.
tvarka kitokia ir LT pasui pasikeisti, nebegalima siusti, reikia asmeniskai vaziuoti. tai as paskaiciavau, kad man bus pigiau Lt pasikeisti. tik isaziuosiu su viena pavarde, ivaziuosiu su kita.

su vyru angliskai kalbuos. be abejo jau suprantu daugiau ka sako. todel, kad iki tol, as rastu bendraudavau kur kas geriau nei zodziu. tad atvaziavus su sia problema susiduriau. dabar jau beveik susivienodino. dar sioj sali jie akcenta turi, tai man sunkiau. taciau kai vyras graziai angliskai kalba, as suprantu, na kai jau ijungia akcenta, apsaugok ir apsviesk.
o kaip jus kalbat su savo vaikais? as zadu pradeti kalbet angliskai, kad vyras suprastu. nes kazkaip jauciu kvailai jauciasi, kai mes tauskiam jam nesuprantama kalba.
QUOTE(laureta @ 2008 09 10, 18:21)
As jei vyras namie tai dazniausiai su vaikais angliskai, jei vyro ner, tada gal daugiau lietuviskai. Na tavo mergaites jau vyresnes, tai problemu neturetu jum iskilt, man va tik neramu kazkiek kad mazasis lietuviskai mazai kalbes

mudvieju vaiku metu skirtumai 2 metai. pasitaikyk gi tu man taip 
mano mazyle tauskia lietuviskai, bet reikes tuoj angliskai. mokom namuose ja po truputi. isimena gerai.
is pradziu juokemes, nes ji nelabai suprato kur cia mes atvaziavom. bet dar sako kad gyvena merikoje, neiseina jai tarti su -a- raide.

mano mazyle tauskia lietuviskai, bet reikes tuoj angliskai. mokom namuose ja po truputi. isimena gerai.
is pradziu juokemes, nes ji nelabai suprato kur cia mes atvaziavom. bet dar sako kad gyvena merikoje, neiseina jai tarti su -a- raide.
QUOTE(laureta @ 2008 09 10, 18:47)
mudvieju vaiku metu skirtumai 2 metai. pasitaikyk gi tu man taip 

Mazoji tai nei pati nepastebesi kaip angliskai prades kalbet, ypac kai i mokykla prades eit

QUOTE(VRed @ 2008 09 10, 19:52)

Mazoji tai nei pati nepastebesi kaip angliskai prades kalbet, ypac kai i mokykla prades eit

vyresnele spalio 29, jaunele sausio 27 d. tikiu. mano vyresnelei gerai sekasi su anglu, aisku ne viska atsako, nes nesupranta, ka reiskia, bet diena i diena ir ji suzino daugiau. tik reikia laiko.
QUOTE(laureta @ 2008 09 10, 17:35)
su nuotrauka padesiu su ikelimu. Tik kai eisi fotkintis pasakyk kad ZK, nusinesk ta lapa ir tau padarys, nors ne visos atelje daro. jeigu vilniete, galesiu pasakyt kur tai daro.
laureta o koki lapa reikia nusinesti?Gali gal man parasyti kur Vilniuj fotkintis reikia ZK anketai?
QUOTE(Noškė @ 2008 09 12, 09:13)
laureta o koki lapa reikia nusinesti?Gali gal man parasyti kur Vilniuj fotkintis reikia ZK anketai?
losiant korta yra taisykles. man reiketu panarsyti, surasti.
Akropoli daro (bet niekada nebandziau). Darydavau Pasaze pas Juozapa, foto atelje (jeigu neuzsidare). Dar dariau Madoj Zirmunuose (prie ziedo, salia tiltas).