Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus vaisingumo klinika

QUOTE(Mazule @ 2006 11 21, 17:37)
Nesuprantu, kodėl jūs puolat DZADĄ - moteris renkasi, pliusus-minusus dėlioja - jos teisė  4u.gif  Aš iš savo varpinės pasisakysiu - buvau Usonienės pacientė VK. Tuo metu gimdyklos jie dar neturėjo, bet galvodama, kad pas ją gimdysiu daktarė man taip pat liepė nusipirkti visą epidūrinei nejautrai reikalingą rinkinuką. Nepirkau, o ir gimdžiau kitur  mirksiukas.gif ir va koks reziume - visus 9 mėn. save raminau, kad gimdysiu su nejautra - neprireikė - viskas labai greitai apsisuko, būčiau tą rinkinuką namo parsivežus  biggrin.gif
O jūsų atveju gal  tiesiog prašo pirkti todėl, kad prireikus paprasčiausiai neturėtų? juk gimdykla maža, tai ne centralizuota ligoninė  g.gif

Sėkmės besirenkant  4u.gif

aciukas uz patarimus 4u.gif Va butent kad cia yra vieta diskusijoms apie VK, gali buti pliusu ir minusu, tad vienos jei sako kad joms super VALIO, kitos jei sako blogai cia ju nuomone, ar ne? svarbiausia nevaryti ant zmoniu kuriu nepazysti.. drinks_cheers.gif
Bet cia nustebinai kad reikia ta rinkinuka pirkti, galvojau i ta suma ieina jau viskas g.gif
Atsakyti
Nieko ten nereikia pirkti biggrin.gif Vaziavau gimdyti tusciomis rankomis.
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2006 11 21, 23:24)
Nieko ten nereikia pirkti biggrin.gif Vaziavau gimdyti tusciomis rankomis.

Nu matai kaip skirtingai, o man sake atsivekite paketu, tapkes , ir ttt..
Atsakyti
QUOTE(Dzada @ 2006 11 21, 23:18)
Nu matai kaip skirtingai, o man sake atsivekite paketu, tapkes , ir ttt..

Privati klinika? blink.gif keistai kažkaip............... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2006 11 22, 12:16)
Privati klinika?  blink.gif  keistai kažkaip............... g.gif

Niu reikes man paklausti, jei nuspresiu VK gimdyti ko ten reikia veztis tiklsiai ir sutarti paskaityt atidziai, kad nebutu nesusipratimu..

Atsakyti
Taigi nuo pradziu smile.gif

Nezinau is tikruju kaip yra su sutartim. Kiek man zinoma, VK nera isankstinio sutarciu pasirasymo (pataisykit ten gimdziusios jei klystu). As sutarti pasirasiau jau atvykus i gimdykla.

Taigi pries 24 val. paskambinau gydytojai Usonienei ir pasakiau, kad man nubego vandenys. Po 10 min. gydytoja man perskambino ir liepe atvaziuoti 1 val. nakties.

Atvaziavus i klinika, visa brigada jau buvo surinkta, visi manes lauke - tai buvo malonu. Apskritai butent sitas momentas, kad lemiamu (ar netiketu - gmdziau 2 savaitem anksciau) momentu man nereikes niekur lakstyti, niekur ieskoti, trintis priemime - man buvo labai svarbus. Tiesiog apsirengiau ir kaip stoviu (tusciom rankom) isvaziavau gimdyti. Tiesa "pakeliui" dar nuvaziavom pas drauge i Riese pasiskolinti kameros filmuoti gimdyma - VK tai leidziama be jokiu problemu - turiu kalna nuotrauku ir filmuka.

Taigi atvykus pasirasiau popierius, sesute paklause, ar turiu savo chalata, slepetes. Pasakiau, kad nieko neturiu ir kaip mat viska gavau. Atejo gyd. Usoniene, pasiziurejo tiesiog ant gulto, ar tikrai man bega vandenys. Paklause, ar noriu, kad darytu klizma (pasirodo, galima ir nesutikti biggrin.gif ), as paklausiau kaip geriau - gydytoja atsake, kad geriau, kai tuscias zarnynas, be to klizma stimuliuoja gimdymo veikla.

Isisklizmavus ejau i dusa, beje kazkas sake, kad reikia veztis higienos reikmenu...nezinau...viska ten gavau - muila, duso zele, ranksluoscius, paketus, iklotus, vienkartines kelnaites ir pan. - gavau tiek kiek reikejo, niekad ju nepritruko be papildomu prasymu.

Paskui truputuka paskuto ir keliavau i gimdykla.

Kazkas rase, kad ir gimdai, ir pogimdymine palata yra viena ir ta pati. Ne visai teisybe. Ten yra ir viena, ir kita - tiesiog priklauso nuo gimdyviu skaiciaus. Jei pogimdymine palata uzimta, tai tikrai po gimdymo gali tekti guleti gimdykloj, taciau nematau tame nieko baisaus, nes gimdykla yra lygiai tokia pati puiki palata tik joje dar yra visokiu irengimu reikalingu gimdymo metu. Komforto ir jaukumo ten tikrai ne maziau.

Mano atveju pogimdymine palata irgi buvo laisva, taigi po gimdymo gulejau tenai.

Dar iki gimdyklos gyd. Usoniene paklause, ar pageidauju epiduro. Jokia prievarta daryti epidura ne nekvepejo. As pageidavau biggrin.gif Taigi gimdykloje susipazinau su anesteziologe, prijunge laselines, ivede kateteri i stubura - beje, visiskai neskausmingai. Epiduras tiesa sakant buvo fantastinis. Saremiu per visa gimdyma is viso nejauciau. Epidura taip itaike laike, kad nusiskausmino lygiai iki stumimo momento, taigi neskaudejop net pries pat stumiant (kas iprastai buna, nes saremiu pabaigoj nebenuskausmina).

O paskui prasidejo ilga naktis, nes pas mane nenorejo atsidarineti kaklelis. Visa laika nuo 1.30 prie manes sedejo gydytoja Usoniene. Nuo 3 valandos pradejo leisti skatinamuosius, o nuo 4 val. gydytoja pradejo saremiu metu masazuoti gimdos kakleli rankomis, kad jis pradetu atsidarineti.

Siaip personalo visa laika salia buvo nemazai. Pojutis, kad labai saugu. Beje, vyras buvo tam paciam kambarelyje priesais ant sofos, is pradziu bande ziureti, kas su manim vyksta, taciau kadangi as visa nakti snuduriavau, tai jis tiesiog skaite knyga ar irgi snaude. Beje, vyras buvo vaisinamas kava smile.gif

7 val. atejo gydytoja Meskauskiene - keitesi pamaina. Trumpas konsiliumas - Cezario nebus, Usonienes iprasta nuostata - jei nera grieztu medicininiu parodymu - reikia isskatinti naturalia veikla.
Taigi nuo puses astuoniu draugauju su gyd. Meskauskiene, plepames, juokaujam, ji nepaprastai atidi ir rami. Jauciuosi psichologiskai puikiai. Zinojau sia gydytoja, bet tikrai nesitikejau, kad ji tokia fantastiska - visiskai savim pasitikinti darbo vietoje - juk tai svarbiausia. Patyrusia akimi ji pasako, kad gimdysiu apie 10 valanda (pagimdziau 9.59 smile.gif ). Visa laika nuo 7.30 iki pat gimdymo Meskauskiene nepaliaujamai saremiu metu masazuoja gimdos kakleli.

Dar vienas itin malonus momentas - nereikejo guleti kraujo klanuose (gal del to ir vaikelis visai svarutis gime) - nuolat buvau apiplaunama ir sluostoma. Periodiskai state kateteri ir nuleidinejo slapima - del epiduro ne nejauciau, kada pusle budavo jau pilna. Si procedura buvo irgi visiskai nejuntama.

Buvo trumpam vaikiukas ivares soka - apie 8 val. sutriko vaisiaus tonai. Ne nepastebejau, kaip palata priguzejo akimirksniu personalo. Man buvo uzdeta deguonies kauke. Uz keliu minuciu Meskauskiene jau sypsojosi - "nusiraminkit, viskas gerai".
Snuduriavau toliau, o visai pries pat gimdyma isijungem televizoriu ir dar paziurejom "Simpsonus" biggrin.gif

Gimdymo metu gydytoja dare viska ir stengesi, kad vaikiukas gimtu kuo naturaliau (eitu takais pats, o ne butu prievarta stumiamas), kad as neplysciau ir nereiketu kirpti. Esu neispasakytai jai dekinga - butent taip ir buvo.

Po gimdymo akusere sake, kad ligoninej mane jau 5 kartus butu ispjove, niekas nesicackintu su tokiu kakleliu.

Po gimdymo dekojau visam personalui, juokemes, fotografavomes visi cia pat gimdykloj.

Abu su vaikiuku visiskai sveiki, uz poros valandu po gimdymo jau vaiksciojau, o vaikiukas pagal APGAR gavo desimtukus.

Mane uzbure tyla toj klinikoj. Juk nieko daugiau ir nesinori - girdeti tik vaiko kvepavima. Sesutes rode ir aiskino viska, kaip elgtis ir priziureti vaikiuka. Nuolat siule pagalba, kartais jau net pabosdavo, kad taip daznai ateina i palata blush2.gif Taciau paskui kazkaip visai susidraugavom ir jos ateidavo tiesiog siaip paplepeti. Nakciai vaikiuko neatidaviau, nors aisku yra tokia galimybe.

Vaikiukui viska irgi gavau vietoje - rubelius, pampersus, higienos priemones.

Del maisto. Tiesa, kol atveza is Cili jis praausta, taciau visada gaudavau ji pasildyta mikrobangeje - sesute derindavosi juk ir prie mano rezimo - maista gaudavau ne pagal griezta grafika, o tada kai to noredavau. Maistas buvo tikrai labai skanus, sesutes dar parekomenduodavo ir ka valgyti, kad nekietetu viduriai, kad vaikeliui tiktu skonis smile.gif Papildomai dar nese jogurtukus, kelis kart per diena prasiau arbatos ar kakavos.

Jau po gimdymo kelis kart mane lanke gydytoja Usoniene, gydytoja Meskauskiene ir neanatologe (kuri beje toliau privaciai priziuri mano Arturiuka).

Esu neispasakytai dekinga klinikai uz nuostabu darba. Pinigai gal ir nemazi, bet jie tikrai saziningai atidirba tuos pinigus. O svarbiausia - gauni dar nemaza doze silumos.... wub.gif
Atsakyti
Na galeciau pasakyti viena - gimdziau Antakalny susitarusi ir gavau lygiai tokias pat paslaugas (cia as apie darba gimdykloje) kurias minejo Daiva, o kaina buvo tris su puse karto mazesne, todel manau svarbiausia yra gydytojas-profesionalas, o kur su juo gimdyti cia jau antoje vietoje...Sekmes visoms!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eja: 26 lapkričio 2006 - 16:24
QUOTE(Daiva @ 2006 11 26, 11:39)
Nezinau is tikruju kaip yra su sutartim. Kiek man zinoma, VK nera isankstinio sutarciu pasirasymo (pataisykit ten gimdziusios jei klystu). As sutarti pasirasiau jau atvykus i gimdykla.

Vk isankstiniu sutarciu nera. tas ir blogiausia. prasideda gimdymas- jei abi palatos uzimtos vaziuoji kur nori.
kazkaip niekur nerandu info, kad kuri nors butu gimdziusi privacioje klinikoje su savo gydytoju unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,
esu naujoke siame forume, tai siek tiek dar sunku susigaudyti...
Noriu Daivos paklausti neanatologes pavardes? Kadangi pati gimdziau VK pries nepilnas dvi savaites ir musu leliuka priziurejo daktare Samuoliene. Man ji patiko, tik nesugalvojau jos pasiklausti ar ji gali priziureti ir privaciai.
Buciau dekinga uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(MDB @ 2006 12 02, 21:06)
Sveikos,
esu naujoke siame forume, tai siek tiek dar sunku susigaudyti...
Noriu Daivos paklausti neanatologes pavardes? Kadangi pati gimdziau VK pries nepilnas dvi savaites ir musu leliuka priziurejo daktare Samuoliene. Man ji patiko, tik nesugalvojau jos pasiklausti ar ji gali priziureti ir privaciai.
Buciau dekinga uz atsakyma

Ar nesuklydai del pavardes? Musiske buvo Jolanta Savulioniene. Ji priziuri privaciai, mes su ja sutarem mirksiukas.gif (jei reikes, parasyk az, duosiu telefona).
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2006 12 02, 22:22)
Ar nesuklydai del pavardes? Musiske buvo Jolanta Savulioniene. Ji priziuri privaciai, mes su ja sutarem mirksiukas.gif (jei reikes, parasyk az, duosiu telefona).

Jo, pasitikslinau pavarde, tikrai Savulioniene. Telefono noreciau smile.gif
aciu
Atsakyti
Dar pamirsau paklausti, ar ji pati atvaziuoja, ar ja reikia atsivezti?
Atsakyti