
O kakava ta saldi dedas(granulem kur bonkutese buna) ar karti?

QUOTE(NePastebima @ 2009 11 04, 13:13)
Reiks tada ir man pabandyt baltą pasidaryt
vakar paziūrėjau pardotuvėj, kad tie Disko sausainiai pabrangę 2 lt su centais, seniau pigesni būdavo

vakar paziūrėjau pardotuvėj, kad tie Disko sausainiai pabrangę 2 lt su centais, seniau pigesni būdavo

Vieno pakelio uztenka laisvai

QUOTE(ugne23 @ 2009 11 04, 19:51)
Tada puiku



O dėl kakavos tai tos nesaldžios reikia

Na pasigirsiu ir aš savo kūriniu.
Biškiuka skolinausi receptą iš cipsiuko, ir pati kai ką pridėjau...
Viską galima daryti iš pusės porcijos, man reikėjo DIDELIO tynginio, todėl porciją dvigubinau.
2 pakeliai sviesto (vienas baltam, vienas rudam tynginiui)
2 indeliai (maži) saldaus kondensuoto pieno (vienas baltam, vienas rudam tynginiui)
3-4 šaukštai kakavos (rudam tynginiui)
8 pakeliai sausainių (keturi baltam, keturi rudam tynginiui)
graikiniai riešutai (rudam tynginiui)
saulėgrąžos (baltam tynginiui)
Pirmiausia dariau baltą tinginį:
Sviestą ištirpini anr ugnies,supilti kondencuotą pieną. Viską ismaišyti ir nukeli nuo ugnies. Į tą masę suberti sulaužytus sausainius ir saulėgrąžas. Viską gerai išmaišyti, supilti į maišelį ar formą , gerai paspausti.
Rudą tinginį dariau taip pat tik djau kakavos ir smulkintų graikinių riešutų.
Masę aplipdžiau ant baltojo tinginio į maišelį ir paslėgiau.
po to pagalvojau, kad gražiai būtų atrode, jei į baltą tynginį būčiau dėjusi rudus sausainius
Biškiuka skolinausi receptą iš cipsiuko, ir pati kai ką pridėjau...
Viską galima daryti iš pusės porcijos, man reikėjo DIDELIO tynginio, todėl porciją dvigubinau.
2 pakeliai sviesto (vienas baltam, vienas rudam tynginiui)
2 indeliai (maži) saldaus kondensuoto pieno (vienas baltam, vienas rudam tynginiui)
3-4 šaukštai kakavos (rudam tynginiui)
8 pakeliai sausainių (keturi baltam, keturi rudam tynginiui)
graikiniai riešutai (rudam tynginiui)
saulėgrąžos (baltam tynginiui)
Pirmiausia dariau baltą tinginį:
Sviestą ištirpini anr ugnies,supilti kondencuotą pieną. Viską ismaišyti ir nukeli nuo ugnies. Į tą masę suberti sulaužytus sausainius ir saulėgrąžas. Viską gerai išmaišyti, supilti į maišelį ar formą , gerai paspausti.
Rudą tinginį dariau taip pat tik djau kakavos ir smulkintų graikinių riešutų.
Masę aplipdžiau ant baltojo tinginio į maišelį ir paslėgiau.
po to pagalvojau, kad gražiai būtų atrode, jei į baltą tynginį būčiau dėjusi rudus sausainius


Sveikos, o as Tinginuka darau be kondensuoto pieno
Receptukas mano blog'e, stai cia:
http://aj-receptai.b...0/tinginys.html

http://aj-receptai.b...0/tinginys.html
QUOTE(Asseni @ 2009 10 13, 20:09)
Tas taip vadinamas Cipciuko tinginys (autorinės teisės nežinomos), tai senas receptas, kaip žemė turbūt

Mano močiutė, mama taip darydavo, ir aš, savaime suprantama

Kakavos, beje, pakanka man 2 - 2,5 šaukšto, jei daugiau, tai per juodas gaunasi, bet čia, manau, nuo kakavos kokybės labai priklauso. Net tą pačią perkant, ir dedant tiek pat, vieną kartą gaunasi per šviesus, kitą normaliai...
Ne kartą susiduriau, kad šeimininkės žino tik tokią kakavą, kur daromi saldūs gėrimai, ir daro klaidą dėdamos tokią į tinginį ar kitur, ir skundžiasi, kad nesigavo.
Labai labai mėgstu tinginį, galiu kiauras dienas maumot tik jį


Visko neperskaičiau čia, labai daug, bet prie progos peržvelgsiu naujas idėjas. Tik noriu dar pasakyt, gal minėta ir ne kartą, kad reikia naudot gerą, tikrą sviestą, o ne riebalų mišinį, ir viskas gausis kuo puikiausiai.
As tai laaaabai paprastai darau tingini
Panasus receptas, kaip ir Cipciuko, tik nededu kondensuoto pieno
3-4 pakeliai sausainiu "Gaidelis" ar panasiu
1 pakelis (200g) sviesto
1 stikline sukraus
0.5 stiklines pieno
4 valgomi saukstai kakavos
Sviesta istirpinu puode, suberiu cukru, kakava. Viska labai gerai ismaisau. Tada supilu piena ir visa mase truputi paverdu, kad burbuliuotu. Sutrupintus sausainius uzpilu mase, gerai ismaisau ir i maiseli sukraunu. Kai atvesta ikisu i saldytuva, kad sustingtu. Kadangi dabar salta lauke, tai uztenka porai valadu isnesti i balkona


3-4 pakeliai sausainiu "Gaidelis" ar panasiu
1 pakelis (200g) sviesto
1 stikline sukraus
0.5 stiklines pieno
4 valgomi saukstai kakavos
Sviesta istirpinu puode, suberiu cukru, kakava. Viska labai gerai ismaisau. Tada supilu piena ir visa mase truputi paverdu, kad burbuliuotu. Sutrupintus sausainius uzpilu mase, gerai ismaisau ir i maiseli sukraunu. Kai atvesta ikisu i saldytuva, kad sustingtu. Kadangi dabar salta lauke, tai uztenka porai valadu isnesti i balkona

QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 09, 13:56)
As tai laaaabai paprastai darau tingini
Panasus receptas, kaip ir Cipciuko, tik nededu kondensuoto pieno
3-4 pakeliai sausainiu "Gaidelis" ar panasiu
1 pakelis (200g) sviesto
1 stikline sukraus
0.5 stiklines pieno
4 valgomi saukstai kakavos
Sviesta istirpinu puode, suberiu cukru, kakava. Viska labai gerai ismaisau. Tada supilu piena ir visa mase truputi paverdu, kad burbuliuotu. Sutrupintus sausainius uzpilu mase, gerai ismaisau ir i maiseli sukraunu. Kai atvesta ikisu i saldytuva, kad sustingtu. Kadangi dabar salta lauke, tai uztenka porai valadu isnesti i balkona


3-4 pakeliai sausainiu "Gaidelis" ar panasiu
1 pakelis (200g) sviesto
1 stikline sukraus
0.5 stiklines pieno
4 valgomi saukstai kakavos
Sviesta istirpinu puode, suberiu cukru, kakava. Viska labai gerai ismaisau. Tada supilu piena ir visa mase truputi paverdu, kad burbuliuotu. Sutrupintus sausainius uzpilu mase, gerai ismaisau ir i maiseli sukraunu. Kai atvesta ikisu i saldytuva, kad sustingtu. Kadangi dabar salta lauke, tai uztenka porai valadu isnesti i balkona

labai noriu pabandyti be kondensuoto pieno. eisiu siandien gaminti

QUOTE(Dange* @ 2009 12 09, 15:09)
Man tai gerai gaunasi ir artimieji giria, patinka

Butinai parasykit atsiliepimus
