QUOTE(Dange* @ 2010 01 07, 09:13)
o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu?

as tai visada sulauzau gabaliukais ir pilu ant ju visa masa, tada ismaisau, suformuoju ir i saldytuva
Tai be abejonės, kas sausainiai sulaužomi

Ne taip supratot. Niekas niekada nesakė, kad sausainių nereikia laužyt

Ant sulaužytų užpili, maišai, kol tie gabaliukai pradeda lūžinėt. Na, bet aišku, nebūtina tiek maišyt. Bet, jei labai kieti sausainiai, tai tokiu atveju tiek maišant, tai ženklas, kad sausainiai pakankamai įsigėrė drėgmės iš masės ir tinginys gausis ne toks kietas

O jei tokie mikšti, kaip čia ką tik rašė, tai ilgai maišant paliks tik košė. Tad reikia žiūrėt į situaciją.
Aš., Dėl drėgnų sausainių rašė S.N.A.S

Kažkaip į abiejų žinutes bandžiau atsakyt.
O sausiainiai tai tikrai, kad įtakos gali turėt, nes visi skirtingi, ir ne tik skoniu, nuo ko ir tinginio skonis pasikeičia, bet ir kietumu. Vieni neįkandami akmeniai, kiti va tokie, kaip jums buvo, o kiti vėl kitoke. Aš naudoju Kauno arba Seimo Arbatinius, tai man jie kaip tik.
O dėl karamelizavimosi, tai taip, irgi esu rašiusi, kad ilgiau pakaitinus, gaunasi karamelinis skonis, bet nesu tikra, kad tai duoda tą lipnumą

Man taip nebuvo. O kokį kondensuotą naudojot ir kokį sviestą?
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 07, 13:39)
Aš ne kartą jau rašiau kad ankščiau kai aš nekaitindavu tos masės visai, arba kartą net dariau su netirpdytu sviestu.. visais kartais gaudavos idealus tinginys.. bet va prisiskaičiau, kad kaitint reik, tai paskutiniu metu toks
š ir gaunas..
Iš tikrųju, įdomu, kaip ką darot pažingsniui, ir pagal kokį receptą, nes neįsivaizduoju, kas ten jums š gaunasi...