

INGREDIENTAI:
Tešlai:
4 kiaušiniai;
120 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 g miltu;
1 valg. š. krakmolo;
1 arb. š. kepimo milteliu.
Idarui:
500 g varškes;
150 g cukraus;
Tarkuota apelsino žievele;
6 arb. š. želatinos;
400 ml grietineles;
750 g braškiu.
GAMINIMAS:
Orkaite ikaitinti iki 200°C temperaturos.
Kiaušinius iki purios mases išplakti su šaukštu vandens.
Plakant po truputi berti cukru bei vanilini cukru.
Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušiniu mases.
Viska atsargiai išmaišyti.
Tešla supilti i 28 cm skersmens torto forma, kurios dugnas išklotas pergamentiniu popieriumi,
ir kepti 30-40 min. Paskui nuimti torto formos krašta, išimti biskvita ir ataušinti.
Nuimti kepimo popieriu ir biskvita perpjauti i dvi dalis (taip, kad gautusi 2 lakštai).
Varške išmaišyti su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele.
Želatina ištirpinti ir imaišyti i varškes mase.
Kai varške ims stingti, imaišyti standžiai išplakta grietinele.
Braškes nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti i keturias dalis.
Apatine biskvito dali pirmiausia apdeti braškemis.
Ant uogu užtepti puse varškes ir grietineles kremo.
Uždeti antraji biskvita ir aptepti likusiu kremu.
Palaukti, kol kremas sustings. Tada ant viršaus išdelioti likusias braškes.
Torto kraštus galima apibarstyti šokolado drožlemis.
