QUOTE(April-Aries @ 2008 09 26, 21:19)
Na,nefotkinau as ju,nes vistiek man foto neleidzia ideti.
Oi, kiek skanėstukų prikepėėėt
April-Aries,

Aš dėl to ir darau viską iš dvigubos ar trigubos normos iškart, jau pasimokiau nekartą

, o ir gerai kai dar kitai dienai lieka ko nors skanaus

O kaip čia tau taip neduoda fotkių dėt.

Aš irgi dar 100 žinučių neparašiau, bet per photobuketą įkėlinėju ir browse mygtukas apačioj yra (tik per jį dar nebandžiau dėt tiesiai iš kompo).
Aš išbandžiau dar vieną įdomų pyrago receptą (seniai nusižiūrėjus buvau, čia jo
originalas, tam psl. yra net 2 beveik vienodi receptai, aš kepiau pagal pirmąjį). Žodžiai autorės:
OBUOLIŲ-AGUONŲ-VARŠKĖS PYRAGASTešlai:
20 g mielių,
180 ml šilto pieno,
80 g cukraus,
50 g minkšto sviesto,
1 kiaušinis,
druskos,
400 g miltų.
Aguonų įdarui:
200 ml pieno,
15 g sviesto,
2 v. š. manų kruopų,
100 g maltų aguonų,
4 v. š. cukraus,
15 ml romo.
Varškės įdarui:
3 tryniai,
50 g sviesto,
100 g cukraus,
2 pak. vanilinio cukraus,
4 v. š. pieno,
500 g neriebios varškės,
2 v. š. vanilinio pudingo miltelių,
30 g razinų.
45 vidutinio dydžio obuoliai,
1 citrina,
50 g sviesto.
Sumaišyti produktus tešlai. Uždengti ir palikti 45 min. Pieną užvirinti su sviestu ir cukrumi, įmaišyti maltas aguonas (aguonų nemaliau, nes sulūžo kavamalė) ir virti ant silpnos ugnies 30 min. Aguonos truputį išbrinks. Sudėti manų kruopas. Pavirti 57 min. Masė sutirštės. Ataušinti. Supilti romą.
Sumaišyti trynius, sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Įmaišyti pieną, varškę, pudingo miltelius ir razinas.
Tešlą išminkyti, iškočioti ir įdėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikti dar 15 min.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis.
Ant tešlos uždėti varškės, o po to aguonų mases. Padengti obuolių skiltelėmis ir lengvai paspausti. Dar šiltą pyragą aptepti skystu sviestu. Kepti 180° C, 45 min.
Autorės patarimai:
*Kai pilsite pieną į varškę (viskas priklauso nuo varškės drėgnumo ir trynių dydžio), gali būti, kad jums užteks 3 šaukštų.
*Kai išvirs aguonų įdaras, jis jums gali pasirodyti skystokas. Nepergyvenkite. Lėtai auštant aguonos ir manai išbrinks.
*Pyragas gaunasi labai skanus. Įdarai gerai derinasi vienas su kitu.
Mano komentaras:
Pyragas labai labai skanus, toks naminis, skonis primena bandelių su varške skonį tik su daaaug įdaro. Didžiausias minusas labai daug darbo: kol tešla pakyla, obuolių lupimas, bent aguonų masę reikėtų pasiruošt iš vakaro, kad mažiau terliotis gaminant. Tešlos imiau 1 porciją, aguonų įdaro 1-ą porciją (jis man gerokai sutirštėjo, tam kad būtų įmanoma paskleist aguonų įdarą ant viršaus, įpyliau kelis šaukštus grietinėlės, gal manų per daug užkabinau; aguonas sumaliau per mėsmalę), o varškės įdaro man pasirodė mažoka tai dar įdėjau 2 trynius, papildomai 300 g varškės (iš viso varškės sudėjau 800 g), sviesto 75-80 g, žodžiu, visko dėjau truputį daugiau nei 1,5 normos. Nedavė ramybės klausimas, gal reikėjo baltymus išplakti ir įmaišyti į varškę, bet laikiausi recepto ir baltymų nedėjau, bet gal būtų puresnė varškės masė buvus

? Likusius baltymus užšaldžiau. Citrinos žievelė irgi būtų nepamaišius. Tešlą užmaišiau taip: mieles sumaišiau su cukrumi, truputį palaukiau, po to supyliau jas į šiltą pieną, įbėriau druskos, supyliau lengvai paplaktą kiaušinį ir pradėjau berti miltus, po to sudėjau minkštą sviestą, kol dar tešlą buvo įmanoma maišyti šaukštu. Ir baigiau užminkyt tešlą. Kildinau indą su tešla įstačius į kitą dubenį su šiltu vandeniu, po kiek laiko vandenį pakeičiau šiltesniu. Autorė nerašė kaip užmaišyt tešlą, bet man gavosi gerai, tešla iškilo normaliai. Kildinau ilgiau nei valandą. Sėkmės ir skanaus, kas kepsit
