QUOTE(cipciukas @ 2008 09 11, 22:17)
Velnias kiek cia ju dauk yra , na sitas atrodo nesunkus.
OBUOLIU PYRAGAS PUOSTAS JUOSTELEMIS
250g miltu
2 pakeliai vanilino
250g. krakmolo
250g. sviesto
2 kg. obuoliu
100g. cukraus
125g razinu
kondencuoto pieno
Suberkite miltus ant lentos ir padarykite duobute.
I ja berkite 1 pakeli vanilino , krakmola , gabaliukais sukapota sviesta , apzerkite miltais ir skubiai minkykite ,kol pasidarys vientisa tesla .
Jei tesla labai minksta ,dadekite truputi miltu ir padekite 1 h. saltai.
Nulupkite obuolius , perpjaukite i ketures dalis ir isimkite seklytes.
Obuolius su antru pakeliu vanilino ir cukrumi pavirkite ant letos ugnies uzdagtame puode , kol tie suminkstes.
Leiskite atausti ir suberkite razinas .
Iskociokite 2/3 teslos ir dekite ant sviestu pateptos skardos.
Ant virsaus isdeliokite obuoliu ir razinu misini .
Plonai iskociokite likuse tesla ,supjaustykite 1 cm. juostelemis ir isdrkite tinkleli ( na tipo groteles ).
Aptepkite kondencuotu pienu , kad blizgetu .
Kepkite 30-35 min. jau ikaitintoje orkaiteje iki 200 - 225C.
Na man atrodo sitas ir lengvas ir gana idomus pyragiukas
Tai va, isbandziau sita dziaugsmeli siandien

Vargas man... vistiek sugebejau sudarkyt recepta. Idejau kiek ko reikia teslai, o ten gavosi kazkoks s..., sutrupejo ir viskas... tada neiskenciau ir imusiau viena kiausa, tada viskas gavosi gerai. Bent taip galvojau. Labai sunkiai kociojosi, nes ji tokia trapi tesla..Ir galu gale pagalvojau, ar as nesumaisiau mililitru su gramais, nu didesnes veplos negali but

nes ant matuoklio is vienos puses ml, is kitos g, bet jei sumaisiau, tai turbut idejau maziau nei reikia miltu ir krakmolo, o kas butu jei butu dar daugiau!!!! visai nesigautu tesla. na bet gal ir nesumaisiau, o jei ir apsirikau tai tik ant keleto gramu. Uztepiau kaip ir parasyta kondensuotu pienu, bet is jo gavosi karamele, tai nekaip atrodo pyragas. Paragavau, ir visai nieko, bet vyras liepe karsto nevalgyt, nes skrandziui negerai, kol duona, pyragas neatveses, tai padejau atvest. Bet siaip skanu!!!

bent jau man. Trapi tokia tesla, kaip sausainine.
Toli grazu skiriasi nuo knygoje pateikto paveikslelio

bet aij, suvalgysim

Ir gal reikejo mazesnej formoj det, kad tankesni langai butu
As jau knyga gavau is drauges