Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos...19 tema

Kažkaip pirmą kartą išgirdau, kad galima juo ir laistyti. Žinojau, kad actara galima laistyti, bet, kad nemaziliu, kažkaip neteko užtikt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 10 17, 20:47)
Bent aš Nemazilį perku "žalioje stotelėje", instrukcija yra ant įpokavimo parašyta.
Juo galima ir nupurkšti augaliukus ir palaistyti. Tinka tiek gydimui, tiek profilaktiškai.

ačiū ax.gif
Atsakyti
Nuo kenkėjų patartina naudoti NeemAzal'į - biologinės kilmės preparatą. Juo reikia purkšti visą augalą, o ne kenkėjus. Taipat laistyti substratą, bei vazonėlio apatinę dalį.
Veikimo būdas: nupurškus neemazaliu, augalas pasidengia plona plėvele, taip pat per lapų paviršių dalis preparato veikliosios medžiagos nukeliauja į vidinius augalo audinius. Kenkėjus preparatas veikia tik oraliniu būdu jiems maitinantis augalais, nupurkštais nimazalio tirpalu. Patekus veikliajai medžiagai į organizmą, kenkėjas nebegali nusinerti bet kurioje vystymosi stadijoje. Praėjus kelioms valandoms po nupurškimo, jau galima pastebėti pirmuosius preparato veikimo požymius: kenkėjai, jų lervos ar vikšrai praranda aktyvumą ir nustoja maitintis.
Po kelių dienų kenkėjai žūva, nespėję palikti palikuonių.
Naudojimas: kenkėjai, kurių trumpas vystymosi ciklas (amarai, voratinklinės erkės), purškiami preparatu pakartotinai po 5–7 dienų, tripsai – po 10–14, graužiantieji kenkėjai – po 12–14 dienų. Preparato veiklioji medžiaga vandenyje greitai skyla, tirpalą reikia sunaudoti tą pačią dieną.

Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2008 10 17, 20:45)
mano sanpauliją užpuolė musytės,gal patarsit kaip jas išnaikinti,ar persodinti reikia ,auga labai gražiai,nei perlietos buvo,galvojau gal žemė pūna.Viskas joms gerai tik pilna musyčių  doh.gif .

O man iškilo klausimų kokios tos musytės baltos,juodos,ant lapų,žiedų,žemėje ar šiaip skraido aplink?Tokiems kaip tripsams manau Nemazilio veikimas butu per silpnas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 17 spalio 2008 - 22:01

labutis
pamislyjau ,jog reik parodyti ,kas šiuo metu pas mane žydi
nepykit, pavadinimų mintinai nepamenu, tai nesudėjau.

user posted image..user posted image..

user posted image//..user posted image..user posted image,,user posted image..user posted image..
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 10 18, 00:03)
labutis
pamislyjau ,jog reik parodyti ,kas šiuo metu pas mane žydi
nepykit, pavadinimų mintinai nepamenu, tai nesudėjau.

Sveikutė,
Gerai pamislyjai, aš taip laukiu tavuju žiedelių pasirodant. bigsmile.gif
Dėl pavadinimų tikrai nepyksim, dar smalsiau juos pačiai susirasti, su savaisiais palyginti, nes yra tų pačių žydinčių šiuo metu irgi. wub.gif
Žinau kaip tau su laiku striuka, sėkmytės tau. 4u.gif

Raspberry Crisp pirmasis šio augaliuko žydėjimas...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 18 spalio 2008 - 08:32
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 10 17, 22:00)
O man iškilo klausimų kokios tos musytės baltos,juodos,ant lapų,žiedų,žemėje ar šiaip skraido aplink?Tokiems kaip tripsams manau Nemazilio veikimas butu per silpnas  doh.gif

Tos tokios kaip kad abuolys pūva ir jų atsiranda,ar tai kažkur nuo drėgmės jų atsiranda.Nei ant vienos gėlės nėra tik ant sanpaulijos,gal ten joms po lapais labai gera vieta slėptis.
Atsakyti
Šitos vaisinės muselės tikrai nekenksmingos,gali užtekti jas išgaudyt paprasčiausiai įsmeigus į vazonėlį lipnų popieriuką muselėms gaudyti.Jos atsirast gali ir iš durpių,kur buvo likę kiaušineliu ir nuo namie laikomų vaisių,uogų 4u.gif
[QUOTE]
Smagu ryte "prie kavos" rasti tiek daug žiedų bigsmile.gif Armagedonas tai man labai wub.gif pavadinimus aišku taip pat rūpėtų sužinoti,nes kartais nusižiūri kokia veislę iš merginų ir įsirašai į savo svajonių sąrašą lotuliukas.gif o šita tai į lietuvišką panaši tongue.gif "Žalčių karalienę" primena
http://keep4u.ru/img...6396aec0adb.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 18 spalio 2008 - 09:30
laba diena,
bandau jungtis prie jusu.as dar tik pradejau kaupti sanpaulijas,viena kaip tik pradejo siandien zydeti.deja rusiu tikrai nezinau,bet ziedeliai tokie svelniai roziniai nemazi.dar turiu tokia tamsiai violetiniai ziedeliai,beveik juodi.taip pat turejau balta,bet mano anyta nagus prikiso tai gelytes atgaivint neisejo.
norejau paklausti,kur butu galima surasti visu sanpauliju rusiu pavadinimus su nuotraukytem?dar labai noreciau isigyti daugiau rusiu,nes pastebejau,kad turint keleta norisi tik daugiau.tai kur butu galima isigyti daugiau rusiu?kur patartumet?
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 10 16, 18:20)
Ramblin Ruby puikuojasi  žiedukais. wub.gif
user posted image

Sigutė, štai kokią neveislinę turiu bigsmile.gif beveik kaip sesutės ax.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(vgtu vvn @ 2008 10 18, 14:22)
norejau paklausti,kur butu galima surasti visu sanpauliju rusiu pavadinimus su nuotraukytem?

Čia visos veislės su nuotraukomis surūšiuotos pagal abecėlę mirksiukas.gif O nusipirkti galima pas merginas, kurios bendrauja šioje temoje arba čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pigalica: 18 spalio 2008 - 14:37
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 10 18, 09:21)
Šitos vaisinės muselės tikrai nekenksmingos,gali užtekti jas išgaudyt paprasčiausiai įsmeigus į vazonėlį lipnų popieriuką muselėms gaudyti.Jos atsirast gali ir iš durpių,kur buvo likę kiaušineliu ir nuo namie laikomų vaisių,uogų  4u.gif

Tai žinau,kad gėlytei jos nekenkia,bet gėlytė kambaryje ir kaip patrauki užuolaidą,skraido mūselės,tai labai nesmagu.Nunešiau po dušu pakišau truputi apmažėjo,bet žinau kad šis būdas nepatinka sanpaulijoms.
Atsakyti
QUOTE(vgtu vvn @ 2008 10 18, 14:22)
laba diena,
dar labai noreciau isigyti daugiau rusiu,nes pastebejau,kad turint keleta norisi tik daugiau.tai kur butu galima isigyti daugiau rusiu?kur patartumet?

Laba dienikė.
Va tuo atvėju labai naudinga aprašyme turėti įrašą kur tu gyveni, tai daug lengviau galima susirasti augaliukų siūlytojus.
Atsakyti