QUOTE(ajuka @ 2008 09 17, 13:19)
Sveikos,
mes ir tik pietavom su maziuke, privalgem darzoviu tyres su versiena, sakau sukusiu as dar tas tyres bevalgydama
eisiu baranku ant virsaus uzkasiu
kad sociau butu
vakar paskiepijom maziuke, gerai sikart nebuvo salutinio poveikio beveik, biski paberta tik, bet cia ir nuo maisto gali buti
kas apie zidini raset, prasom pas mane
kasdien kurenam dabar, kol sildymo nesusitvarkeme
deima, lazanija gaminu as kiek kitaip nei receptuose siulo, bet gaunas tikrai nerealiai skaniai, pabandysiu parasyt kaip darau.
Mano "firmine" lazanija (iseina 2 lazanijos)
Makoronu lakstu poko
apie 600g kiaulienos - jautienos farso
astraus pomidoru padazo
svogunu galvu, apie 3vnt
prieskoniu mesai, astriu
marinuotu agurkeliu
fermentinio surio
aliejaus
Padazui:
pieno stikline
pora saukstu miltu
50g sviesto
druskos paskaninimui
1. Apverdame lakstus (dviems lazanijoms reikia apie 2/3 poko lakstu), bent 5min, tuomet uzliejame saltu vandeniu, kad nesuliptu:
2. Iskepame farse, apibarstome mesos prieskoniais, idedame pomidoru padazo pagal skoni
3. Susipjaustome svogunus (ziedeliais), marinuotus agurkus (ziedeliais).
4. Susitarkuojame suri.
5. Istepame inda, kuriame keps lazanija riebalais (aliejumi). Idas turi buti toks, kuriame tilptu lazanijos lakstai, aukstesniais krastais, pvz., staciakampe kepimo forma.
6. Sluoksniuojame: vienas makaronu lakstas, aptepame ji plonu pomidoru padazo sluoksniu, aptepame keptu farsu, isdeliojame konservuotus agurkus, svogunus, apibarstome suriu ir vel is naujo. Dedame sluoksniu kiek geidzia sirdis
as darau kokis 4
5. paskutis suoksnis uzdengiams makaronu lakstu, aptepamas pomidoru padazu ir visa lazanija apliejama besamelio padazu su suriu ir dedame i norkaite, kol graziai apskrus, kepa apie 20-30min, 200 laipsniu orkaiteje.
6. Besamelio padazas su suriu:
Islydome inde sviesta, maisydamas apkepame miltus, ipilame karsta piena ir suberiame tarkuota suri.
7. Patiekiu i satla su pjaustytomis svieziomis darzovemis, pvz., su agurkiukais ar pomidoriukais, kad butu gaiviau.
Skanaus

mes ir tik pietavom su maziuke, privalgem darzoviu tyres su versiena, sakau sukusiu as dar tas tyres bevalgydama


vakar paskiepijom maziuke, gerai sikart nebuvo salutinio poveikio beveik, biski paberta tik, bet cia ir nuo maisto gali buti

kas apie zidini raset, prasom pas mane


deima, lazanija gaminu as kiek kitaip nei receptuose siulo, bet gaunas tikrai nerealiai skaniai, pabandysiu parasyt kaip darau.
Mano "firmine" lazanija (iseina 2 lazanijos)
Makoronu lakstu poko
apie 600g kiaulienos - jautienos farso
astraus pomidoru padazo
svogunu galvu, apie 3vnt
prieskoniu mesai, astriu
marinuotu agurkeliu
fermentinio surio
aliejaus
Padazui:
pieno stikline
pora saukstu miltu
50g sviesto
druskos paskaninimui
1. Apverdame lakstus (dviems lazanijoms reikia apie 2/3 poko lakstu), bent 5min, tuomet uzliejame saltu vandeniu, kad nesuliptu:
2. Iskepame farse, apibarstome mesos prieskoniais, idedame pomidoru padazo pagal skoni
3. Susipjaustome svogunus (ziedeliais), marinuotus agurkus (ziedeliais).
4. Susitarkuojame suri.
5. Istepame inda, kuriame keps lazanija riebalais (aliejumi). Idas turi buti toks, kuriame tilptu lazanijos lakstai, aukstesniais krastais, pvz., staciakampe kepimo forma.
6. Sluoksniuojame: vienas makaronu lakstas, aptepame ji plonu pomidoru padazo sluoksniu, aptepame keptu farsu, isdeliojame konservuotus agurkus, svogunus, apibarstome suriu ir vel is naujo. Dedame sluoksniu kiek geidzia sirdis


5. paskutis suoksnis uzdengiams makaronu lakstu, aptepamas pomidoru padazu ir visa lazanija apliejama besamelio padazu su suriu ir dedame i norkaite, kol graziai apskrus, kepa apie 20-30min, 200 laipsniu orkaiteje.
6. Besamelio padazas su suriu:
Islydome inde sviesta, maisydamas apkepame miltus, ipilame karsta piena ir suberiame tarkuota suri.
7. Patiekiu i satla su pjaustytomis svieziomis darzovemis, pvz., su agurkiukais ar pomidoriukais, kad butu gaiviau.
Skanaus

niam niam kai skanu

as irgi taip kepu, tik as kiekviena kart ant farso ta besamelio padaza dar uzpilu.
tikrai labai skanu
