Įkraunama...
Įkraunama...

K A K T U S A I

QUOTE(ziuzytea @ 2008 10 14, 17:34)
sveikos kaktusu myletojos 4u.gif gal galit jus man ka patarti g.gif nusipirkau as pries 4d pleiospila nelli ar reikia man ja persodinti ir jeigu reikia tai ar reikia isskirstyti nes ten tam mazame vazonike bent 5 augaliukai wub.gif kaip supratau is kitos temos tai laistyti ju beveik nereikia g.gif aciukas

Dabar neverta. Palaikyk iki pavasario kiek galima vėsiau ir sausai.Tada ir persodink. Išskirstyti gali, jei lengvai skirstysis, durpes atsargiai nukrapštyk.
Apie pleiospilų, litopsų auginimą yra straipsnis šios dienos Respublikos priede Pastogė 4u.gif Arba dar gali rasti jį čia http://www.rojaussod...i...=128&t=4833
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anril: 14 spalio 2008 - 23:02
QUOTE(Cinside @ 2008 10 14, 17:32)
Ten ne mano foto  blush2.gif
Pagūglinus radau.

Tai as taip ir supratau. Tiesiog grazia radai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2008 10 14, 20:29)
Crassuliuk gal gali placiau apie tas durpes ir kur tokiu reiktu ieskoti  g.gif

Kai nusipirksiu - tai nufotografuosiu.
Bet mano kaktusams jos tinka. Ir sukulentams. O tame durpiu misinyje yra smelio, ir jos turi specialu ph (ar kaip jis ten) tinkama kaktusams. Sheitling zemiu misinys irgi susideda ir is durpiu
Del maisymo zemiu tai misinio be durpiu neisivaizduoju, jos tikrai naudingos misinyje, tik dabar negaliu nieko parasyti, nes labai toli mano knygute kurioje tai skaiciau.
Durpiu egzistuoja labai ivairiu- o tos kur susodinti olandai tai tikrai kitokios. Ten gi jokio smelio, jokio akmenuko. O mano puodeliuose kaktusu saknytes jauciasi puriai. wub.gif ir sudziuvusi zeme lieka puri ir biri
O del to molio- tai esu i kazkuri puoda primaisiusi ir angliuku sudegintos obels- nu, bet negaliu nieko pasakyti, nes apipuole miltuotieji skydmariai, ir liudnai supratau- ne tiek jau ir svarbu, kokioje zemeje patiekti pietus unsure.gif Cia as del conophytum stengiaus. Bet ne iki galo esu i ju auginimo subtylibes issigilinusi- tai vienas gerai auga tam paciam puodelyje, o kitas sumazeja vis.

Bet atvirai pasakius tai patys "durniausi" yra tie lietuviski kaktusu zemiu misiniai- nes juose tik smelio yra, o noretusi ir ceolito, ir plytos sutrupintos.

NU, ir dar prisipazinsiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif NAUJOKAMS NESKAITYTI!!!!!!!!!!!!!! Pradejau kaktusus lenkisku guanio mesliuku laistyti rolleyes.gif blush2.gif Nu, toks universalus ir pigus- apie 5 lt. kainuoja. Prasidejo viskas nuo to, kad stapeliju giminieciams yra rekomenduojama organika.... Nu, zodziu galit pult mane, bet man patinka mano ropes lotuliukas.gif
O Pseudolithos dodsonianus si sezona jau antra syki gausiai zydeti susiruose thumbup.gif O kaktusai tai kazkaip nelabai - nes gi jauni, tai tik is astrphytum sulaukiau ziedu, is fraileju - uogu lotuliukas.gif
Tik nesakykit, kad salia kaktusu nieks nekakoja lotuliukas.gif Jau kai pavaro koks zaltis varliu prisiryjes, tai zinokit, nuo kvapo as tikrai zaliuodavau. Nu, ten barskuoles peliu priesdavo-- Meksikoje. O ir ant tu kaktusu zvirbliai tikra pridaro lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tiesa, as tuo lenkisku smarduku nepiknaudziauju- vasara karta i menesi, negausiai.... po kelis gramus mirksiukas.gif O sanpaulijos zydi raudoniau lotuliukas.gif
Nu prirasiau... rolleyes.gif NAUJOKAMS NESKAITYTI!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Crassula, pritariu tau 100 proc. del guano thumbup.gif As spec. trasas orchidejoms su guanu turiu, tai matosi rezultatai akivaizdus thumbup.gif Buvau dar kambario augalams (su tokiu pingvinu ant pakuotes) nupirkus.
O tu radai spec. kaktusams su guanu? bigsmile.gif nagi kur? kaip atrodo? ir t.t.
KLOK zodziu bigsmile.gif
Atsakyti
ogo apie tokia 'priprava " kaktusams net negirdėjau g.gif ax.gif
įdomu g.gif
Papildyta:
paieškojau kaktusams nieko neradau , reiks dar pasiknisti ,
Crassula nagi reklamytę
Atsakyti
Ir man įdomu kur to lenkiško smirdalo Guano pirkt yra.
O aš dabar pareklamuosiu Tik gėlės bazę.
Važiavau pro šalį ir užsukus buvau, tai kas sukulentus myli verta ten nulėkt, labai gražių ir man nematytų yra wub.gif bet tik 4 dėžutės tokios nedidelės ir padėtos jos ne prie kaktusų, o gretimam take, o ten visko po vieną: aoenium bordinis, haworhia tokia su plaukučiais tokiais retais ant lapų galiukų, crassulu gal 4 rušių vien tokia, kaip raudonais lapų kraščiukais, kita kraštai žalesni o per vidurį šviesenės juostos eina, dar kažkoks augaliukas pūkuotais lapais ir dar visokių kuriu nepažystu, labai gražių. Augaliukai maži ir po vieną nepardavė verysad.gif bet su kuo nors susimetus tai ir visą padėklą verta pirkt būtų. Dar didesniuose vazonikuose fritchijų daug yra ir Hawortijų tokių su baltom karputėm.
Atsakyti
Oi merginos, reklama tai tokia keista, ir beabejo, ne visoms kaktusu rusims tinkanti lotuliukas.gif , jau net bijau reklamuoti...

Bet kai tik fotika surasiu, nes namie toooks bardakas blush2.gif , kad fotiko jau nuo vakar vakaro nerandu verysad.gif idesiu nuotraukyciu savo ginklu.

Vat nezinau ar as graziai tuos kakusus auginu, bet matyt nebegaliu kaip zmogus elgtis doh.gif
Atsakyti
doh.gif Tai va kai pavadinimų nežinau tai mane pačią juokas ima kaip aš čia viską nupasakojau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivike.: 16 spalio 2008 - 10:04
As anadien ziurejau ziureja i viena Crassulos dovanota sukulenta, kuris labai graziai isbujojo, ir supratau - blyn jie tikrai grazus wub.gif doh.gif kaip ir kaktusai smile.gif
Atsakyti
pas Crassula pasivaikščiojus galima užsimanyt sukulentus augint , tikrai nuostabūs thumbup.gif
Atsakyti
O gal kuri is geliu bazes ka nors grazaus nukovet? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 10 16, 14:11)
O gal kuri is geliu bazes ka nors grazaus nukovet?  ax.gif

aš vakar buvau, bet nieko ypatingo nemačiau, net ir Daivikės sukulentų, o prieš savaitę mažiukų dėžutėse buvo keli echinofossulatus ( ko gero ne taip užrašiau, nepykit), bet ex nėštukę užmačiau - patingėjau kautis lotuliukas.gif
Atsakyti