Įkraunama...
Įkraunama...

K A K T U S A I

atsiprašau, kad įsiterpiu...bet noriu perspėti (ar tiesiog parašyti), kad po jūsų temos pradžioje nuoroda į kaktusų priežiūros kalendorių, yra labai nesmagus virusas (trojan)... blush2.gif
Atsakyti
O kaip cia taip nutinka? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 17, 14:34)
O kaip cia taip nutinka?  blink.gif

nežinau kaip...bet įėjus į šitą puslapį man kasperskis pradėjo labai keiktis...ir tebesikeikia vis dar... g.gif
tiesiog norėjau perspėti, kad kitoj temoj šitos nuorodos nebedėtumėt, nes kas gyvena be antvirusinių, gali labai stipriai nukentėti, o ten esanti informacija manau tiek neverta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvsidabris @ 2008 11 17, 13:00)

o mane toks klausimas domina o is kur jus siuntetes kaktusus? ax.gif
Atsakyti
[quote=Gyvsidabris,2008 11 17, 14:00]
o kas čia per sukulentas? gražus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 17 lapkričio 2008 - 15:11
QUOTE(Taniushka @ 2008 11 17, 14:51)
o mane toks klausimas domina o is kur jus siuntetes kaktusus? ax.gif

Aha ir dar tokius didelius. As tai tik tyliai sau sita klausima issikeliau ax.gif bet dabar gausi atsakyt mums biggrin.gif
Atsakyti
Neseniai kalbejom apie lauke ziemojancius augalus. O dabar bevartydama RS radau straipsni. Gal dauguma ir skaitet, bet as jo nepastebejau, nes jis ne prie kaktusu/sukulentu skyriaus idetas.

http://www.rojaussod...nis.php?id=1398

Visokiu bendru naudingu dalyku radau, o taip pat jis sustiprino mano eksperimentatoriska nora perkelti vasarai kai kuriuos savo sukulentus i mini alpinariuma. Na, su paciais paaugusiais augalais eksperimentu nedarysiu, bet kai kuriu O paskui stebesiu, kas kaip jauciasi, kam patinka, kas neisgyvena. Vien nuo minties apie si eksperimenta smagu darosi bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Atsakau visoms smile.gif
Kaktusus atsisiunčiau iš čia http://www.cactusshop.co.uk/
Praeitą savaitgalį užsisakiau, o penktadienį ryte jau gavau pranešimą iš pašto, tai aš tekina nulėkiau pasiimti clap.gif
Sukulentas vadinasi Crassula Buddha's Temple
Jei įdomu, štai čia visi mano kaktusai ir sukulentai su pavadinimais http://s246.photobuc.....r sukulentai/
Ir į mano klausimus atsakykite, please ax.gif nes žydinčių kaktusų iki šiol neauginau, tad neturiu patirties blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvsidabris @ 2008 11 17, 14:00)
Nusprendžiau ir aš savo gėlyną papildyti kaktusais. Informacijos prisiskaičiau ir iš knygų, ir internete, bet noriu sužinoti patyrusiųjų nuomonę.
Užsisakiau internetu kaktusus. Gavau labai greitai, bet jie visi atkeliavo be jokių vazonėlių, tad teko kuo skubiau juos susodinti. Visą tai padariau penktadienį. Susodinau, bet kol kas dar nelaisčiau, kad šaknys geriau įsitvirtintų žemėje. Dar porą savaičių taip palaikysiu, tada palaistysiu. Kažin ar gerai darau  g.gif
Patarkite, kaip man dabar juos auginti, kad augtų ir žydėtų  ax.gif
Žinau, kad ramybės metu reikia laikyti vėsiau, bet neturiu tokių vėsių patalpų - įstiklintame balkone ir garaže žemiau nei 10 laipsnių. Dabar laikau kambaryje, kuriame apie 18-20, kambario langai į rytus, bet kaktusėliai pastatyti ne ant palangės. O pavasarį planuoju išnešti į balkoną. Ar tokiomis sąlygomis auginami kaktusai žydės  blush2.gif
O štai mano naujieji augintiniai  smile.gif Žydinčią mammillaria šiek tiek anksčiau nusipirkau.

Jei temperatūra bus 18-20, tai kartą į mėnesį turėsi po truputį palaistyti. Bet labai nedaug. O laikyti geriau ant palangės - nebent ne ant palangės vėsiau.O pavasarį žydėjimui reikia kuo daugiau saulės. Jei balkonas saulėtas tai labai gerai. Na dar ne visi kaktusai vienodo amžiaus žydi. Pirmais metais gal ir nežydės kurie, bet vėliau tikrai žydės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anril: 17 lapkričio 2008 - 16:24
QUOTE(Gyvsidabris @ 2008 11 17, 15:55)

Jei įdomu, štai čia visi mano kaktusai ir sukulentai su pavadinimais

Tavo Aeonium arboreum man labai jau panašus į eševerją rolleyes.gif Juolab,kad aeonium`ai pakankamai sunkiai pražysta namuose,o taviškis žiedą leidžia,būdingą eševerijai mirksiukas.gif

O šiaip smagu,kad myli kaktusus,kuo mūsų daugiau,tuo smagiau drinks_cheers.gif

Aš ką tik pasodintus kaktusus saugočiau nuo tiesioginės saulės,kad ir kiek nedaug dabar jos yra ax.gif

Kiek idėjų apie sodinimą ir persodinimą pasisėmiau Gyvsidabrio nuorodoj thumbup.gif
apažiūrėkit ir jūs,patiks kogero smile.gif--spauskit cactus tools
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 17 lapkričio 2008 - 16:55
QUOTE(anril @ 2008 11 17, 17:20)
Jei temperatūra bus 18-20, tai kartą į mėnesį turėsi po truputį palaistyti. Bet labai nedaug. O laikyti geriau ant palangės - nebent ne ant palangės vėsiau.O pavasarį žydėjimui reikia kuo daugiau saulės. Jei balkonas saulėtas tai labai gerai. Na dar ne visi kaktusai vienodo amžiaus žydi. Pirmais metais gal ir nežydės kurie, bet vėliau tikrai žydės smile.gif

Ant palangės šilčiau, nes saulė rytais šviečia, radiatoriai arčiau, tad ne ant palangės vėsiau. Balkonas saulėtas, tada pavasarį pernešiu.

QUOTE(@asta @ 2008 11 17, 17:37)
Tavo Aeonium arboreum man labai jau panašus į eševerją  rolleyes.gif  Juolab,kad  aeonium`ai pakankamai sunkiai pražysta namuose,o taviškis žiedą leidžia,būdingą eševerijai  mirksiukas.gif

O šiaip smagu,kad myli kaktusus,kuo mūsų daugiau,tuo smagiau  drinks_cheers.gif

Aš ką tik pasodintus kaktusus saugočiau nuo tiesioginės saulės,kad ir kiek nedaug dabar jos yra  ax.gif
Kiek idėjų apie sodinimą ir persodinimą pasisėmiau  Gyvsidabrio nuorodoj  thumbup.gif
apažiūrėkit ir jūs,patiks kogero smile.gif--spauskit cactus tools

Kažkas man pasakė, kad čia Aeonium arboreum. Pataisiau ax.gif

Na aš tik šiais metais susirgau gėlėmis. Susižavėjau orchidėjomis, sanpaulijoms, o dabar dar ir kaktusai apsigyveno. Turėjau ir anksčiau gėlių, bet per paskutinį pusmetį jų 4 kartus padaugėjo smile.gif

Tai vadinasi gerai padariau, pastatydama ne ant palangės smile.gif

Dėkui visoms už patarimus clap.gif
Prisijungiu ir aš prie jūsų 4u.gif

Papildyta:
Na dar pasiklausiu blush2.gif
Mano eševerijos apatiniai lapai labai negražūs sad.gif Ką su jais daryti? Gal jie patys su laiku nunyks?
Štai kaip atrodo
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gyvsidabris @ 2008 11 17, 19:15)

Na dar pasiklausiu  blush2.gif
Mano eševerijos apatiniai lapai labai negražūs sad.gif Ką su jais daryti? Gal jie patys su laiku nunyks?

Tokios jau tos eševerijos.Auga, tįsta ir nudžiovina apatinius lapus.Jas laikas nuo laiko geriau atsinaujint-arba vaikiuką augintis arba nuskinti viršūnę ir šaknydint.Nors man kompozicijoj ir nuogais stiebais jos visai nieko ax.gif
Atsakyti