Įkraunama...
Įkraunama...

Klaidų skrynelė

QUOTE(Ramune_lt @ 2008 11 08, 01:00)
Kiekvienas namas turi trukumu  blush2.gif . Kai statemes pirma nama - pasistatem ji per maza. Antra kas man nepatiko, tai svetaine sujungta su virtuve. Ir trecia - per maza vonios kambari pasidarem.
Dabar gyvenam jau antrame musu statybos name, tai kol kas nematau dideliu klaidu, bet jei statyciau trecia nama, daug ka daryciau kitaip  4u.gif .

labai sutinku drinks_cheers.gif kaip sako pirma nama reikia statyti pardavimui, antra uosvienei, o trecia sau smile.gif dar negyvename savo pirmajame name, tai tu trukumu dar kaip ir nematau blush2.gif pagyvensim pamatysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramune_lt @ 2008 11 07, 23:00)
Kiekvienas namas turi trukumu  blush2.gif . Kai statemes pirma nama - pasistatem ji per maza. Antra kas man nepatiko, tai svetaine sujungta su virtuve. Ir trecia - per maza vonios kambari pasidarem.
Dabar gyvenam jau antrame musu statybos name, tai kol kas nematau dideliu klaidu, bet jei statyciau trecia nama, daug ka daryciau kitaip  4u.gif .

o ka butent, labai idomu... kokie butu prioritetai ?
Atsakyti
QUOTE(Rataute @ 2008 11 08, 12:22)
labai sutinku drinks_cheers.gif  kaip sako pirma nama reikia statyti pardavimui, antra uosvienei, o trecia sau smile.gif  dar negyvename savo pirmajame name, tai tu trukumu dar kaip ir nematau blush2.gif pagyvensim pamatysim smile.gif

hehe, tikroji tautosaka sako, kad pirmas namas - nugriovimui, antras - pardavimui (kad ir uošvienei biggrin.gif ), o trečias - sau

aš tai šiandien kaip tik pagalvojau, kad nu načiort, kaip aš nekenčio to mūsų namo dydžio doh.gif nori į virtuvę - tai plumpini kilometrą, po to atgal doh.gif su siurbliu ir skuduru vėl šimtai mylių nužingsniuot doh.gif
svajoju apie nedidelį butą 3 k. su pakankamai sieninių spintų biggrin.gif per vieną aukštą!!! nes laiptai tai irgi mane užknisa.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 08, 13:57)
o ka butent, labai idomu... kokie butu prioritetai ?

Na dabar name daryciau rubu kambari ( rubine), o dabar viskas yra sieninese spintose. Jei statytume kita nama, tai garazo nedarytume, o statytume pavesine atskirai nuo namuko. Ir prie pavesines toki sandeliuka (zoliapjovei, dviraciams, ir kitokiam slamstui susideti). Nes garazas niekam nereikalingas, jis prigrustas visokiu statybiniu atlieku kuriu simta metu nereiks. O masinos vistiek kieme stovi.
Virtuveje darbastali ir virykle statyciau per virtuves viduri, kad visa seima galetu darbuotis. O tai pasidarem standartiskai palei siena ir malames visi kaip "mesmalej".
Zodziu rasciau prie daug ko prikibti, bet tiesiog kol neplanuojam nauju statybu, tol ir nesikabinesiu prie esamo namo thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ramune_lt @ 2008 11 08, 14:09)
Na dabar name daryciau rubu kambari ( rubine), o dabar viskas yra sieninese spintose. Jei statytume kita nama, tai garazo nedarytume, o statytume pavesine atskirai nuo namuko. Ir prie pavesines toki sandeliuka (zoliapjovei, dviraciams, ir kitokiam slamstui susideti). Nes garazas niekam nereikalingas, jis prigrustas visokiu statybiniu atlieku kuriu simta metu nereiks. O masinos vistiek kieme stovi.
Virtuveje darbastali ir virykle statyciau per virtuves viduri, kad visa seima galetu darbuotis. O tai pasidarem standartiskai palei siena ir malames visi kaip "mesmalej".
Zodziu rasciau prie daug ko prikibti, bet tiesiog kol neplanuojam nauju statybu, tol ir nesikabinesiu prie esamo namo  thumbup.gif .

pas mus yra suprojektuota rubine (atskiras kambarys) salia miegamojo - negaliu pakesti miegamajam kambary rubu (ar jie kabetu, ar guletu ir pan.) ir rengimosi. Todel name atskira rubine buvo 1-oj vietoj.
Garazas yra komfortabilus dalykas, ne statybinems atliekoms, zinoma, bet ziema i silta masina isest, o ne langus grandyt... Kas gali sau tai leist, pasisakau 100% uz garaza. Pas mus "atsargines" statybines medziagos bus ant garazo.
Tavo atveju sala virtuvej butu gera iseitis 4u.gif .
As jau dabar zinau - projektuodamas gali sukt galva kiek nori - tobulai nepadarysi, visus + ir - pamatysi tik gyvenant, is anksto nera sansu numatyt, nebent tai butu jau nebe 3-ias, o 10 -as namas irnesakyk.gif.
Kaip as sakau - pasistatysim, tada ir matysim, ka ir kaip daryt reikia biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 08 lapkričio 2008 - 16:06
QUOTE(prieblanda @ 2008 11 08, 13:49)
hehe, tikroji tautosaka sako, kad pirmas namas - nugriovimui, antras - pardavimui (kad ir uošvienei biggrin.gif  ), o trečias - sau

aš tai šiandien kaip tik pagalvojau, kad nu načiort, kaip aš nekenčio to mūsų namo dydžio  doh.gif  nori į virtuvę - tai plumpini kilometrą, po to atgal  doh.gif  su siurbliu ir skuduru vėl šimtai mylių nužingsniuot  doh.gif 
svajoju apie nedidelį butą 3 k. su pakankamai sieninių spintų biggrin.gif  per vieną aukštą!!! nes laiptai tai irgi mane užknisa.

O tai kur ta jūsų virtuvė? AR plumpint toli nuo įėjimo ar nuo kitų kambarių? Pas mus virtuvė toliau nuo įėjimo, bet patogi svetanės ir kiemo atžvilgiu, todėl kol kas tikiuosi, kad gerai pasirinkau mastau.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 11 08, 16:05)
Tavo atveju sala virtuvej butu gera iseitis  4u.gif .

Bet tokiu atveju ar ta sala neturėtų būti ganėtinai didelė g.gif Mano požiūriu viryklė ir plautuvė turėtų būti vienoje plokštumoje (ar ta plokštuma yra tiesi, ar kampu nesvarbu), nes kažką pjaustant ir dedant į puodus nereikia pernešinėti "virš grindų", kur yra tikimybė, kad kažkas nukris (tad jei jos vienoje plokštumoje, tai reikia dar vietos darbastaliui tarp jų) rolleyes.gif Todėl aš buvau (ir bent jau kol kas esu) visiškai prieš tai, kad saloje įrengta pvz tik plautuvė, arba tik viryklė ax.gif Gal čia tik man tai tinka, nes dažniausiai virtuvėje sukuosi kaip vijurkas, todėl visko pasitaiko blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristik: 09 lapkričio 2008 - 01:04
QUOTE(kristik @ 2008 11 09, 02:02)
O tai kur ta jūsų virtuvė? AR plumpint toli nuo įėjimo ar nuo kitų kambarių? Pas mus virtuvė toliau nuo įėjimo, bet patogi svetanės ir kiemo atžvilgiu, todėl kol kas tikiuosi, kad gerai pasirinkau mastau.gif
Bet tokiu atveju ar ta sala neturėtų būti ganėtinai didelė  g.gif Mano požiūriu viryklė ir plautuvė turėtų būti vienoje plokštumoje (ar ta plokštuma yra tiesi, ar kampu nesvarbu), nes kažką pjaustant ir dedant į puodus nereikia pernešinėti "virš grindų", kur yra tikimybė, kad kažkas nukris (tad jei jos vienoje plokštumoje, tai reikia dar  vietos darbastaliui tarp jų)  rolleyes.gif Todėl aš buvau (ir bent jau kol kas esu) visiškai prieš tai, kad saloje įrengta pvz tik plautuvė, arba tik viryklė ax.gif Gal čia tik man tai tinka, nes dažniausiai virtuvėje sukuosi kaip vijurkas, todėl visko pasitaiko  blush-anim-cl.gif

Gal ir tiesa del tos salos virtuveje doh.gif . Kiek ziurejau zurnalu, tai man taip patogiai ji pasirode. Bet kai paskaiciau si posta, gal is tiesu siek tiek nepatogu blink.gif .
Atsakyti
pati idomiausia tema smile.gif tik noretusi daugiau klaidu paskaityti biggrin.gif

man atrodo, kad saloje pilnai pakanka plautuves ir darbastalio, bet kad pagrindineje virtuves dalyje butu patogiai salos atzvilgiu isdestytas saldytuvas ir kaitlente. Bet jeigu jau kriaukle saloje, tai po ja siuksliadeze kaip iprasta, o po darbastaliu- indaplove. Taip butu patogu, bet tuomet indaploves veikimo garsas labai menkai butu izoliuotas, nebent ta sala is vienos puses turetu normalia siena.
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2008 11 09, 01:02)

nuo įėjimo toli, reikia garbės ratą daryt, bet man aktualiausia, kad ji toli nuo mano kambario, kuris yra antrame aukšte, o virtuvė - pirmame. na man 200 kv m namas yra per didelis, nes labai daug laisvos erdvės
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2008 11 09, 16:07)
nuo įėjimo toli, reikia garbės ratą daryt, bet man aktualiausia, kad ji toli nuo mano kambario, kuris yra antrame aukšte, o virtuvė - pirmame. na man 200 kv m namas yra per didelis, nes labai daug laisvos erdvės

Soriuxs už klausimą, bet ar yra vaikučių? Manau erdvė yra reikalinga, kai namie sukas vaikai ax.gif Kol buvom dviese, mūsų 37 kv.m. butukas mums pakankamas atrodė, o dabar nėra kur kojos padėt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2008 11 09, 01:02)
Bet tokiu atveju ar ta sala neturėtų būti ganėtinai didelė  g.gif Mano požiūriu viryklė ir plautuvė turėtų būti vienoje plokštumoje (ar ta plokštuma yra tiesi, ar kampu nesvarbu), nes kažką pjaustant ir dedant į puodus nereikia pernešinėti "virš grindų", kur yra tikimybė, kad kažkas nukris (tad jei jos vienoje plokštumoje, tai reikia dar  vietos darbastaliui tarp jų)  rolleyes.gif Todėl aš buvau (ir bent jau kol kas esu) visiškai prieš tai, kad saloje įrengta pvz tik plautuvė, arba tik viryklė ax.gif Gal čia tik man tai tinka, nes dažniausiai virtuvėje sukuosi kaip vijurkas, todėl visko pasitaiko  blush-anim-cl.gif

as asmeniskai nesu isanalizavusi salos privalumu ir trukumu, ir man jos nereikia, nes taip pat nemegstu darbo tarp darbastaliu (del tos pacios priezasties - nesiojimo "virs grindu"), bet vyro seses turi salas (pakankamai dideles), kuriose irengtos virykles ( apacioj spinteles visiems puodams ir stalciai), o pas viena, uz virykles dar prasitesia baras su kedem. Skirtumas tas, kad judejimo trajektorija gaunasi ne viena linija palei darbastali, o trikampiu - saldytuvas, kriaukle, virykle. Pas jas isplanavimas toks - prie sienos, vienam kraste saldytuvas, kitam - i auksta spinta integruota orkaite, virs jos mikrobange, mazdaug per viduri - kriaukle (apacioj indaplove). Sala su virykle gaunasi priesais kriaukle - negaliu sakyti, kad nepatogu, bet tas garu surinkejas, vidury virtuves, tai man schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2008 11 09, 17:13)
Soriuxs už klausimą, bet ar yra vaikučių? Manau erdvė yra reikalinga, kai namie sukas vaikai ax.gif Kol buvom dviese, mūsų 37 kv.m. butukas mums pakankamas atrodė, o dabar nėra kur kojos padėt doh.gif

šitam name aš esu vaikas biggrin.gif gyvenam 5 suaugę žmonės
vienintelė vieta, kur vietos nėra per daug, o neretai ir pritrūksta - virtuvė, nes dvi šeimos gaminamės savo puoduose ir reikia rakandus kažkur susidėti, bet vienai šeimai tai normaliai

37 kv m butukas man kiek mažokas, nors dabar neįperkam nė jo blush2.gif kažkada gyvenom 3 kambarių bute, iš kurių vienas buvo dirbtuvės, ir man tos vietos pakako, nes aš mažesnių erdvių mėgėja ax.gif
kol dar negyvenom name, o tik jį įrenginėjom, tos erdvės atrodė labai gražiai ir fainai, bet kad jos man bus per didelės, supratau tik atsikrausčiusi gyvent. pirmas porą savaičių dienos gale visa šeimyna būdavom leisgyviai vien nuo to vaikštinėjimo pirmyn-atgal biggrin.gif
tai va, kas negyvenę namuose, pasiruoškit, kad reikės laiko priprasti tuos kilometrus minti. pradžioj tai net planuodavom kur ko reikia eit, kad netektų kelis kartus, pvz., į rūsį lėkti, o paskui į antrą aukštą
Atsakyti