Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

pikkolo oi aciu uz tiek naudingos info mirksiukas.gif

QUOTE(comep @ 2008 09 25, 15:21)
ai va prisiminiau
pas mus dirbo vienas ekspeditorius kuris sakydavo kad masinoje reikia tureti 1kg druskos ir termosa arbatos
sakydavo-jei netycia prisals ratai,paberi druskos,kol ji tirpdo leda,tu sau ramiai isgeri arbata  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

geras lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 09 25, 14:14)
Tik nedaryk taip žiemą, nes rankinis gali prišalti ir tada ilgai ilgai lauksi, kol jis atšils.
Aš palieku tik ant bėgio.

aha, kažkas tą sakė, tai dabar jau tiksliai žinosiu ir palikinėsiu ant bėgio, nors kažkaip atrodo nesaugu, bet teks priprast ax.gif

QUOTE(pikkolo @ 2008 09 25, 15:50)

labai pravers patarimukai, jau nusirašiau smile.gif

bet kai paskaitai, tai atrodo, kad žiema taip jau sudėtinga važinėt, lyg kitas vairavimas būtų doh.gif oi kaip nelaukiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 09 25, 14:50)
Jeigu paliekat ant laisvo, tai būtinai reikia užtraukti rankinį. Tada galima įsitikinti ar rankinis gerai veikia. Bet taip daryti nepatariama žiemą. Sakau iš patirties (ne savo  tongue.gif ). Geriau palikti ant pirmo bėgio, tada rankinio nereikia. Nors jei statyčiausi įkalnėje, tai turbūt užtraukčiau, kažkaip man nelabai tikisi, kad mašina nenuriedės g.gif Jei paliekat ant bėgio, neužmirškit prieš užvedant ir išminant sankabą nuspausti stabdžių arba užtraukti rankinį, kitaip mašina gali pariedėti. Sakau iš savo patirties blush2.gif

Labai naudinga informacija thumbup.gif Tik papildyciau, kad nebutinai ant pirmo begio reikia palikt mirksiukas.gif Jei lygioj vietoj arba i ikalne - tada taip, o jei i nuokalne, tada ant atbulinio.
As vis atkreipiu demesi, kad tu Pikkolo, labai daug zinai techniniu dalyku. Galima suzinot is kur? Taip domiesi, vyra mechanika turi ar dar kokia priezastis? smile.gif
Atsakyti
laba 4u.gif

jaučiu, kad šį kartą iš meet'o nieko nesigaus blush2.gif
QUOTE(Liniuka @ 2008 09 26, 07:06)
Galima suzinot is kur? Taip domiesi, vyra mechanika turi ar dar kokia priezastis? smile.gif

niu aš ne pikkolo, bet ir galiu pasakyti, kad kai išgyvensit pirmą savo vairavimo žiemą, tai patirsit tuos dalykus, tai ir žinosit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2008 09 26, 07:06)
Labai naudinga informacija thumbup.gif  Tik papildyciau, kad nebutinai ant pirmo begio reikia palikt mirksiukas.gif  Jei lygioj vietoj arba i ikalne - tada taip, o jei i nuokalne, tada ant atbulinio.
As vis atkreipiu demesi, kad tu Pikkolo, labai daug zinai techniniu dalyku. Galima suzinot is kur? Taip domiesi, vyra mechanika turi ar dar kokia priezastis? smile.gif

Oi ačiū mergaitės už komplimentus flirt.gif
Man patinka automobiliai, bet labiau teorinė pusė, o ne praktinė. Mėgstu pasiskaityti apžvalgas tiek apie naujus, tiek apie senus automobilius. O kai kieme atsirado nuosavas automobilis, dar labiau pradėjau domėtis. Kai ką pasiskaitau internete, kai ko pasiklausiu vyro, kai ką suprantu iš praktikos. Ne, vyras ne mechanikas, bet ir ne visai žalias mašinose. Tai kartais padiskutuojam apie mašinas. Mano tėtė labiau prie technikos linkęs, o kadangi šeimoje nebuvo daugiau vyrų, tai man tekdavo tėtei ir mašina padėt taisyti, ar prie elektros pasikrapštyti. O kai susipažinau su vyru tai ir kompiuteriais domėtis labiau pradėjau, ir mašinom. Ai ir šiaip ne visai tradicinė mergina esu. Mėgstamiausias sportas - Formulė-1, perkamiausi žurnalai - apie automobilius.
O kad viskas taip gerai sektųsi ir praktikoje kaip teorijoje.
Smagu, kad jums padeda mano patarimai. Dalinkitės ir jūs savo pastebėjimais, juk tikrai ne viską ir aš žinau.
Papildyta:
QUOTE(Gardee @ 2008 09 25, 20:51)
aha, kažkas tą sakė, tai dabar jau tiksliai žinosiu ir palikinėsiu ant bėgio, nors kažkaip atrodo nesaugu, bet teks priprast  ax.gif
labai pravers patarimukai, jau nusirašiau  smile.gif

bet kai paskaitai, tai atrodo, kad žiema taip jau sudėtinga važinėt, lyg kitas vairavimas būtų  doh.gif oi kaip nelaukiu  blush2.gif

Ant rankinio anksčiau ir mano vyras palikinėdavo, kol kartą žiemą jis prišalo ir negalėjo niekur važiuoti. O jei tai nutiktų merginai, juk visi vyrai užjuoktų: boba už vairo, nieko neišmano.
Patarimai daugumoj iš patirties (nebūtinai mano biggrin.gif ). Žiemą ir taip nėra smagu važinėti, o koks nors neapsižiūrėjimas (kaip kad vanduo aušinimo sistemoje) gali visai sugadinti dieną. Ryte tamsu, vakare tamsu, sustojus kažkur kelyje tikrai nėra malonu laukti pagalbos. Geriau apsidrausti.
Aš kai pradėjau važinėti lapkritį, tai man vasarą buvo sudėtinga važinėti. Praeita žiema buvo labai dėkinga nepatyrusiems vairuotojams, kažin kaip bus šią žiemą? Aš irgi bijau žiemos, ypač jei bus daug sniego. Guodžiuosi tik tuo, kad kai važiuoju į darbą ir grįžtu, mašinų jau mažai.
Dar reiktų nepamiršti, kad lauke esant +3, kelio danga gali būti apledėjusi (bet nebūtinai). Tiesiog žiemą reikia važiuoti atsargiau, staigiai negazuoti, staigiai nestabdyti, švelniau perjungti pavaras. Turbū keistai atrodydavau: BMW velkasi lėtai, pirma juosta biggrin.gif Bet aš linkusi pasisaugoti.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 09 26, 08:55)
O kad viskas taip gerai sektųsi ir praktikoje kaip teorijoje.
Smagu, kad jums padeda mano patarimai. Dalinkitės ir jūs savo pastebėjimais, juk tikrai ne viską ir aš žinau.

friends.gif
man ir įdomu, tik kai mb pasakau, kad pamokytų, tai pastoviai atšauna:"o kam tau?" doh.gif o kai kartais ko nors nepadarau prie maškės, tai burbuliuoja biggrin.gif tai aš savarankiškai sau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nestta @ 2008 09 26, 08:54)
laba 4u.gif

jaučiu, kad šį kartą iš meet'o nieko nesigaus blush2.gif

niu aš ne pikkolo, bet ir galiu pasakyti, kad kai išgyvensit pirmą savo vairavimo žiemą, tai patirsit tuos dalykus, tai ir žinosit blush2.gif

Aha, aš irgi manau, kad mytas atidedamas. Nu ką padarysi. Jei bus geras oras, tai mašiniuką kieme nusiplausiu, o tai kažkas aptaškė visą šoną.
Būtent iš patirties. Norėtųsi, kad kitos nepatyrusios vairuotojos išvengtų bent dalies tų nesklandumų, kuriuos patyriau tik pradėjusi važinėti.
Reiks ir man pradėti ruoštis žiemai. Spalį išvažiuoju ilgam į komandiruotę, tai bus proga vyrui nuvaryt mašiniuką į servisą ir atlikti visas būtinas procedūras.
Koks šiandien oras bjaurus ryte buvo doh.gif Pusę kelio važiavau vos 50, o prie namų vos ant kapoto nepasiėmiau kažkokio vyrioko. Apsirengęs juodai, visiškai nesimatė. Ir kaip žmonės taip nesaugo savo gyvybės. Bent prožektorių kokį pasiėmęs būtų.
Atsakyti
as irgi pastebejau kad pikkolo mums cia tiek daug naudingu dalykeliu priraso:) kaip kokia profesionale thumbup.gif

siandien ryte as irgi vos nepavezinau keliu merginu kurios man staigiai issoko i gatve, ne perejoj, ir net nepasiziurejo jos i sona,,, kaliau per stabdzius, gerai kad is paskos niekas nevaziavo, o tai butu pabuciave mano uzpakali.. na.. ne mano:) bet supratot apie ka as cia:) o tos merginos net nekruptelejusios ramiai sau nuejo toliau..... nesuprasi..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(cami @ 2008 09 26, 10:27)
siandien ryte as irgi vos nepavezinau keliu merginu kurios man staigiai issoko i gatve, ne perejoj, ir net nepasiziurejo jos i sona,,,

man kartą dvi mergiščios ir taip į gatvę iššoko doh.gif teko stabdyti taip, kad net padangos sucypė.. pakalnėj jau ruošiausi pasigazavus į kalną kilt ir tik šats tos į gatvę.. tai per atidarytą langą užrėkiau ant jų:"dar kartą taip padarysit, tai kitą kartą net nestabdysiu mašinos" biggrin.gif
Atsakyti
tai kitam savaitgaliui bandom meeta nukelt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Padushkele @ 2008 09 26, 14:44)
tai kitam savaitgaliui bandom meeta nukelt smile.gif

Aš už bigsmile.gif
Įtariu kol bus geri orai, tol visos turėsim visokių reikalų savaitgaliais: tai į kaimą ar pas tėvus nulėkt, aplink namus pasitvarkyti ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 09 26, 15:11)
Aš už bigsmile.gif 
Įtariu kol bus geri orai, tol visos turėsim visokių reikalų savaitgaliais: tai į kaimą ar pas tėvus nulėkt, aplink namus pasitvarkyti ir t.t.

na teks ka jau darysi 4u.gif
Atsakyti