Įkraunama...
Įkraunama...

KTU EVF ekonomika-vadyba

QUOTE(SAMANTA_ @ 2010 01 12, 20:54)
buvo su tykimybem,kur namu darbe pirmas uzdav
dar buvo su augimo tempais(g),sprendem auditorijoj,tik skaiciai kiti,reikejo surasti akcijos kaina po antruju metu
su obligacijom buvo
reikejo paskaiciuoti suma kuria,kuria reikia padeti i banka,kad gautum tarkim8000Lt 8m su 10%,

del teorijos,tai sukti klausimai buvo

jei kazka mokeisi ar bent ziurejei ir zinai kam kokia formule priklauso,isspresi,kad ziauriai sunku,nepasakyciau,del nusirasymo tiesa,be kalbos

Dėkui už info mirksiukas.gif
O tai visiem vienodi variantai buvo ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(ziviliukasss3 @ 2010 01 12, 22:09)
Dėkui už info  mirksiukas.gif
O tai visiem vienodi variantai buvo ar kaip?

Variantai vienodi visiems tuo pačiu laiku laikantiems, bet jūs vakarykščių variantų manau negausite, nes skirtingu laiku laikantiems buvo skirtingi variantai. O uždaviniai nebuvo labai sunkūs, bet laiko mažoka. Mums buvo su obligacijom, dar kiek pinigų bus po 3 metų jei padėsime į banką kiekvienų metų pabaigoje su kažkiek tai palūkanų, paskui dividendų procentinis prieaugis, investiciniai projektai, svertinis vidurkis, bet to formules buvo sunku atrinkti, nes ne taip pažymėta kaip mes rašėmės. Daugiau nepamenu, o teorijos klausimų net neskaičiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kometaa @ 2010 01 13, 11:44)
. Daugiau nepamenu, o teorijos klausimų net neskaičiau lotuliukas.gif

eina sau, jau baisu darosi unsure.gif aš teoriją vieną kart tik persiskaičiau,daugiau uždavinius mokiausi, bet dažniausiai būna,kad viską pamiršti doh.gif
sėkmės šiandien merginoms 4u.gif
Atsakyti
Na kaip sekesi laikyt finansus siandien? Gal kuri atsimenat kokie buvo uzdaviniai ir teoriniai klausimai?
Atsakyti
QUOTE(ausra2003 @ 2010 01 13, 19:08)
Na kaip sekesi laikyt finansus siandien? Gal kuri atsimenat kokie buvo uzdaviniai ir teoriniai klausimai?

Tai kad pas juos dėstytojas kitas/ -a . Tu juk iš vadybos, ar aš jau čia ką maišau? g.gif
Atsakyti
vadybininkams pas cvilika bus thumbup.gif super destytojas rolleyes.gif
ps.nusirasem ir teorija ir uzdavinius,i gala reikia sestis nes visa laika priekyje stovejo ir nieko nesake kai vartem viska ka turejom po stalu doh.gif bet pries tai mes jam nesem biski nuo visos grupes blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labamba: 13 sausio 2010 - 19:36
QUOTE(labamba @ 2010 01 13, 19:34)
vadybininkams pas cvilika bus  thumbup.gif super destytojas  rolleyes.gif
ps.nusirasem ir teorija ir uzdavinius,i gala reikia sestis nes visa laika priekyje stovejo ir nieko nesake kai vartem viska ka turejom po stalu doh.gif bet pries tai mes jam nesem biski nuo visos grupes blush2.gif

bigsmile.gif na jis toks nepiktibinis ax.gif , o pas mus dar kažkaip nebuvo kažkokio bendro sumestinio cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ERVInga @ 2010 01 13, 20:24)
Tai kad pas juos dėstytojas kitas/ -a . Tu juk iš vadybos, ar aš jau čia ką maišau? g.gif

Is vadybos tongue.gif Bet kad informacija ir pas mus ir pas ekonomistus ta pati ideta, tai ir greiciausiai uzduotys bus tos pacios smile.gif Nes musu tas vargsiukas abejoju ar ka be Rumsaites pats sugalvos. Na bet del nesimo jam, tai gera ideja Labamba smile.gif O ka jus neset, jei ne paslaptis? Gerai butu su tais finansais prasisukt...
Atsakyti
na va,jau po finansų egzo doh.gif
laiko tai tikrai mažai, teorijos klausimus tik perskaičiau ir net nesigilinau, nes tikrai nežinojau atsakymų.
o uždaviniai nebuvo sunkūs jei kažką mokeisi ir žiūrėjai smile.gif tik laiko mažokai.

pirmas uždav. apie investicinius projektus, reikėjo rast atsipirkimą ir NPV (2balai)

dar buvo panašus į šitą: jūs taupote kelionei, į kurią ketinate vykti po 3 metų.į taupomąją sąsk įdedate po 1200lt su 6% paluk.idėjimai daromi 2 kartus i metus. kokia suma bus po pvz2 metu? (atrodo kad kažkas panašaus,gerai neprisimenu)
man rodos, aš ant šito žioplai susimoviau su periodais verysad.gif (1 balas)

buvo su įmonės augimu, kur duota g1-11lt, g2-12lt, g3-13 lt ir g-5%, D0-10lt, reik4jo rast pirmų ir antrų metų procentines pajamas. (2 balai)
merginos papasakokit kas rašėt šiandien, kaip jūs vertėtės visus g,nes nežinau dabar ar gerai padariau paversdama į % g.gif

dar buvo vienas kur reikėjo apskaičiuoti WACC(šito nespėjau) irgi 2 balai

nu ir dar kažkoks buvo uždavinys man rodos doh.gif , jau neprisimenu net doh.gif

kažin ar būtina iš šito egzo surinkt 5? g.gif
Atsakyti
v.a.i.d.a. ačiūkas , gal ir mums kažkas panašaus bus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(v.a.i.d.a. @ 2010 01 13, 20:27)

buvo su įmonės augimu, kur duota g1-11lt, g2-12lt, g3-13 lt  ir g-5%, D0-10lt, reik4jo rast pirmų ir antrų metų procentines pajamas. (2 balai)
merginos papasakokit kas rašėt šiandien, kaip jūs vertėtės visus g,nes nežinau dabar ar gerai padariau paversdama  į %  g.gif

O čia ne dividendai?
Pavyzduką tokį turiu : Baziniais metais dividendai 8lt,1-ais m.10lt,2-ais–12lt,3-ais–13lt,o vėliau kasmet +3%.
Pelno norma 10%.Kokias procentines pajamas iš akcijų gaus 1 ir 2 metais
Atsakyti
o kas nors pamena, kokie teorijos klausimai finansu buvo?
Papildyta:
QUOTE(ERVInga @ 2010 01 13, 21:41)
v.a.i.d.a.  ačiūkas , gal ir mums kažkas panašaus bus 4u.gif
Papildyta:

O čia ne dividendai?
Pavyzduką tokį turiu : Baziniais metais dividendai 8lt,1-ais m.10lt,2-ais–12lt,3-ais–13lt,o vėliau kasmet +3%.
Pelno norma 10%.Kokias procentines pajamas iš akcijų gaus 1 ir 2 metais

man irgi atrdodo cia turetu buti dividentai schmoll.gif
Atsakyti
Aciukas v.a.i.d.a.i uz info smile.gif
Atsakyti