Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkimas/pardavimas/registravimas

QUOTE(vysnea @ 2012 10 26, 18:55)
Sveiki, noriu pasiklausti dėl mašinos išregistravimo, nes niekas neatsako į šitą klausimą. Žodžiu mašina buvo parduota ne taip kaip reikia, be jokių dokumentų tvarkymo, tiesiog atiduota žmogui su dokumentais. Jau praėjo nemažai metų žmogus pradėjo gailėtis dėl tokio poelgio, nes nežino tas automobilis ar išvis dar egzistuoja, bet esmė, kad tie numeriai vis dar kabo ant jo. Norint išregistruot reikalauja numerių, bet gi neturi jis jų, nes mašina kažkur. Gal kas žinote ką tokiu atveju daryt ? 4u.gif

Ieskoti numeriu mano vyras kvailys buwo taip padares su savo pirma masina tai va neseniai tiek ieskojom jos vos atradom,nes ji jau buwo parduota ketvirtiems zmonems visa laime kad zmones nekeicia telefono numeriu.
Atsakyti
sveiki,

nepastebėjau panašios temos (o gal tik man tokie klausimai kyla? blush2.gif).
Esu toje stadijoje, kai laukiu, kol pagamins vairuotojo pažymėjimą ir toks klausimas iškilo -- kokia veiksmų seka, perkant automobilį? Juk būna jų visokių registruotų, neregistruotų Lietuvoje, su TA, be jos... Dar mašinos registravimas... Galų gale ir man pradedančiai reiktų KASKO + civilinės atsakomybės draudimo... Patarkit, kada ir kas daroma... Jei mašina neregistruota Lietuvoje, ar turiu iškart tą padaryti, jei be TA -- ko gero tik kažkaip partempti ją galima ar „ant tralo“? Jei nedrausta -- irgi kaip elgtis?

Ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Liniuks @ 2013 08 22, 12:50)
sveiki,

nepastebėjau panašios temos (o gal tik man tokie klausimai kyla? blush2.gif).
Esu toje stadijoje, kai laukiu, kol pagamins vairuotojo pažymėjimą ir toks klausimas iškilo -- kokia veiksmų seka, perkant automobilį? Juk būna jų visokių registruotų, neregistruotų Lietuvoje, su TA, be jos... Dar mašinos registravimas... Galų gale ir man pradedančiai reiktų KASKO + civilinės atsakomybės draudimo... Patarkit, kada ir kas daroma... Jei mašina neregistruota Lietuvoje, ar turiu iškart tą padaryti, jei be TA -- ko gero tik kažkaip partempti ją galima ar „ant tralo“? Jei nedrausta -- irgi kaip elgtis?

Ačiū!

As tu visu dalyku irgi smulkiai nezinau,bet manau,kad maziau galvos skausmo turesi jei pirksi jau registruota Lietuvoje masina-tiesiog bus maziau knisliavos,nes neregistruotoms yra papildomu reikalavimu TA.Bet ieskoti reiketu tokios,kuri neseniai praejusi tech.apziura,na,bent jau metai/pusantru kad butu like iki sekancios TA,apziureti masina geriau su kazkuo ismananciu,ir dar patarciau masinos ieskoti didesniuose miestuose-nes gerokai didesne tikimybe kad TA praejusi savarankiskai,be kysio. Mes ziurejome masina rajone,tik ka po TA buvo,o pagal savo bukle ji tikrai jos negalejo praeiti (gale net nebuvo saugos dirzu o priekiniai per trumpi kad galetum prisisegti doh.gif ),tai man jau nuo tos vienos fantazija atsoko,ziuriu tik Vilniuje-ieskau masinos dukrai... smile.gif
Atsakyti
Sveiki, reikia, kad kazkas mane prasviestu... vyras 2013m. pirko automobili ir fizinio asmens, pirkimo-pardavimo sutartyje nurodyta kaina 2000 EUR, siemet pardave ta automobili irgi fiziniam asmeniui, pirkimo-pardavimo sutartyje nurodyta kaina 10000LT, kokios dabar jam mokescius ir nuo kokios sumos teks susimoketi?
Atsakyti
(10000 - 2000 * 3,4524) * 0,15 = 464,28 Lt

Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 08 22, 14:46)
As tu visu dalyku irgi smulkiai nezinau,bet manau,kad maziau galvos skausmo turesi jei pirksi jau registruota Lietuvoje masina-tiesiog bus maziau knisliavos,nes neregistruotoms yra papildomu reikalavimu TA.Bet ieskoti reiketu tokios,kuri neseniai praejusi tech.apziura,na,bent jau metai/pusantru kad butu like iki sekancios TA,apziureti masina geriau su kazkuo ismananciu,ir dar patarciau masinos ieskoti didesniuose miestuose-nes gerokai didesne tikimybe kad TA praejusi savarankiskai,be kysio. Mes ziurejome masina rajone,tik ka po TA buvo,o pagal savo bukle ji tikrai jos negalejo praeiti (gale net nebuvo saugos dirzu o priekiniai per trumpi kad galetum prisisegti doh.gif ),tai man jau nuo tos vienos fantazija atsoko,ziuriu tik Vilniuje-ieskau masinos dukrai... smile.gif

O man vis iškildavo klausimas, kodėl žmogus tik metus pavažinėjęs parduoda automobilį, taip išeina, jeigu tiek laiko galioja TA. Ar tai nereiškia, kad auto su problema?
Atsakyti
TA galioja 2 metus.

Šiaip dažniausiai priregistruojamos, praeinama TA ir netrukus parduodamos būna iš Anglijos atvežtos mašinos su Lietuvoje perdėtu į kitą pusę vairu.

Nors yra ir ne angliškos kilmės mašinų. Man irgi nesuprantama kai matau skelbimą prieš kokius 8 mėn registruotos Lietuvoje mašinos, TA dar kone pusantrų metų likę ir dar aprašyme "suremontuota visa važiuoklė, nauji stabdžių diskai, restauruota turbina" ir t.t. ir pan. Nu nelogiška. Niekas taip kapitaliai suremontuotų masinų šiaip sau nepardavinėja.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2014 03 05, 11:11)
(10000 - 2000 * 3,4524) * 0,15 = 464,28 Lt

O jeigu parduotas automobilis už mažesnę sumą, o nusipirktas brangesnis, tokiu atveju nereikia nieko mokėti? Ačiū.
Atsakyti
Ne, mokesčius reikia mokėti tik nuo parduodant automobilį gauto pelno. Jei parduodate pigiau nei pirkote, tai jokiu mokesčių mokėti nereikia. Dar yra nustatytas trejų metų terminas, po kurio net ir brangiau pardavę auto, mokesčių nemokėsite.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2014 03 05, 15:25)
TA galioja 2 metus.

Šiaip dažniausiai priregistruojamos, praeinama TA ir netrukus parduodamos būna iš Anglijos atvežtos mašinos su Lietuvoje perdėtu į kitą pusę vairu.

Nors yra ir ne angliškos kilmės mašinų. Man irgi nesuprantama kai matau skelbimą prieš kokius 8 mėn registruotos Lietuvoje mašinos, TA dar kone pusantrų metų likę ir dar aprašyme "suremontuota visa važiuoklė, nauji stabdžių diskai, restauruota turbina" ir t.t. ir pan. Nu nelogiška. Niekas taip kapitaliai suremontuotų masinų šiaip sau nepardavinėja.

Yra zmoniu,kurie is to gyvena,arba nuolat keicia masinas (bet taip,kad nuostolyje neliktu),perka labai pigiai,kazkiek sutvarko svarankiskai,ir paskui parduoda brangiau...tokie dalykai,kaip pagrindinis dirzas,tokiose masinose paprastai nekeiciami...arba-islenda koks brangaus remonto reikalaujantis defektas,ir tada stumia...
Atsakyti
sveikos, turiu klausimą, ar mokami (ir kokie) mokesčiai, perkant mašiną iš vokietijos ir registruojant ją lietuvoje? prieš tai ji buvo pirkta usa ir parduota vokiečiui 4u.gif
Atsakyti
jeigu vokietijoje ji jau buvo registruota, t.y. sumokėti visi trečių šalių mokesčiai, tuomet standartiškai, tik registravimo mokesčiai.
Atsakyti