Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkimas/pardavimas/registravimas

QUOTE(džu @ 2014 09 29, 22:36)
jeigu vokietijoje ji jau buvo registruota, t.y. sumokėti visi trečių šalių mokesčiai, tuomet standartiškai, tik registravimo mokesčiai.

žinau, akd šiuo metu daromas maįinos išmuitinimas, tai kaip suprantu, tas ir reiškia registraciją ax.gif
Atsakyti
na, žiūrėk su tuo išmuitinimu, nes pirmas, kas registruoja ją ant savęs es šalyse, tas ir sumoka visus mokesčius. Pas mus daug ateina žmonių, kuriuos apgavo su Šveicariškais dokumentais, nes ji irgi nėra es šalis, o pardavėjas neinformuoja,arba apgauna, kad automobilis vokiškas, bet praeina metai, ar net keli ir juos visus išgaudo, ir ateina žmogelis susimokėt gerų sumų, net kai automobilio jau ir seniai nebeturi.
Atsakyti
sveikos mamytes,gal jus patarsit ka daryt,jei esu deklatruota vilniaus miesto savivaldybeje,o gyven soduose prie vilniaus.negaliu registruoti automobilio,nes neturiu deklaruoto adreso,obusto savininkai net nenori deklaruoti manes.ka man daryt,be automobilio kaip be ranku,ziema o 3 vaikai i darzeli lanko
Atsakyti
Neradau Regitroje atsakymo apie įsigaliojusį terminą dėl automobilio išregistravimo doh.gif Gal kas tiksliai žinote kiek laiko su TA, bet be draudimo prabuvęs automobilis visiškai išregistruojamas? 3 mėn. ar pusę metų? Tikiuosi, kad ne iš karto?
O jei nepraėjo dar terminas, o tik eismas sustabdytas, tai tik apdrausti ir viskas, niekam nieko nepranešinėti?
Atsakyti
be draudimo 3 mėn, aš jau gavau laišką iš regitros, pradžioj maniau, kad pusmetį.
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2015 01 20, 19:11)
be draudimo 3 mėn, aš jau gavau laišką iš regitros, pradžioj maniau, kad pusmetį.

Tai tiesiog apdrausti ir automatiškai grįžti į eismą?
Atsakyti
dabar galvoju, ar nepamelavau, gal visgi pusmetis, pas mamą laiškas, kurį gavau dėl draudimo, kadangi turiu mašiną,kuri žiemą nevažinėjama, mėnesio pradžioje pasibaigė draudimas, todėl gavau iš regitros laišką, įspėjantį, kad jeigu per tam tikrą dienų skaičių nesusitvarkysiu, išregistruos. Dabar tik galvoju, ar dėl dienų skaičiaus nesumaišiau, gal ir pusmetis, pasiimsiu laišką, patikslinsiu. Apsidraudi ir vėl toliau važiuoji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo džu: 21 sausio 2015 - 14:46
QUOTE(džu @ 2015 01 21, 14:45)
dabar galvoju, ar nepamelavau, gal visgi pusmetis, pas mamą laiškas, kurį gavau dėl draudimo, kadangi turiu mašiną,kuri žiemą nevažinėjama, mėnesio pradžioje pasibaigė draudimas, todėl gavau iš regitros laišką, įspėjantį, kad jeigu per tam tikrą dienų skaičių nesusitvarkysiu, išregistruos. Dabar tik galvoju, ar dėl dienų skaičiaus nesumaišiau, gal ir pusmetis, pasiimsiu laišką, patikslinsiu. Apsidraudi ir vėl toliau važiuoji.

Pas mane tas pats, irgi garažiukyje viena valkatėlė stovi smile.gif O laišką mama išmetė biggrin.gif Šiaip tenai buvo rašyta 3 mėn., bet rašyta dar prieš šventes ir tada dar, kai tas įstatymas buvo svarstomas. Tai regis kažką girdėjau skambinant, kad nepriėmė taip jau žiauriai ten jo ar pan.
Nesuprantu kaip Regitra gali sau leisti savo puslapyje aiškiai neinformuti didelėmis raidėmis dėl termino doh.gif Neradau aš schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 01 21, 15:47)
Nesuprantu kaip Regitra gali sau leisti savo puslapyje aiškiai neinformuti didelėmis raidėmis dėl termino doh.gif Neradau aš schmoll.gif

Yra parašyta, tik reik žinot ko ieškai:
Klausimas: Per kiek laiko reikia pašalinti sustabdymo priežastis?
Atsakymas: Priežastys, dėl kurių buvo sustabdytas leidimas, turi būti pašalinamos per 180 dienų. Jei per šį laikotarpį jos nepašalinamos, leidimas panaikinamas ir transporto priemonė išregistruojama.

Ir įstatymas nėra pakeistas, jame ir toliau figūruoja 90 dienų, o 180 dienų yra tik laikinas pakeitimas.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 01 22, 09:52)
Yra parašyta, tik reik žinot ko ieškai:
Klausimas: Per kiek laiko reikia pašalinti sustabdymo priežastis?
Atsakymas: Priežastys, dėl kurių buvo sustabdytas leidimas, turi būti pašalinamos per 180 dienų. Jei per šį laikotarpį jos nepašalinamos, leidimas panaikinamas ir transporto priemonė išregistruojama.

Ir įstatymas nėra pakeistas, jame ir toliau figūruoja 90 dienų, o 180 dienų yra tik laikinas pakeitimas.

Tuo labiau nieko nesupratau. Tai iki kada tas 180 dienų galioja? Iki kada čia tas laikinumas?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 01 22, 11:05)
Tuo labiau nieko nesupratau. Tai iki kada tas 180 dienų galioja? Iki kada čia tas laikinumas?

Nuo tada kai buvo sustabdytas leidimas - 180 dienų gali praeiti TA ar apdrausti automobilį, kitaip jis bus išregistruotas ir jau tada bendra tvarka registruosi. Bent jau aš taip suprantu. Paskambink į regitrą, gal tiksliau paaiškins.
O jei klausi dėl įstatymo, tai nežinau kiek laiko galios 180 dienų, neaktualu, tai per daug nesidomėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 22 sausio 2015 - 12:11
Situacija tokia: mašina išregistruota, kadangi jos savininkas išvykęs iš Lietuvos ir mašina kurį laiką buvo be draudimo. Kaip suprantu, jis bet kokiu atveju lieka auto savininku ir gali ją parduoti, tik klausimas kyla, ar gali parduoti kitas asmuo, savininkui nedalyvaujant?
Dar vienas klausimas, aukščiau minėto automobilio savininkas nesenai išsiskyrė, teismo sprendimu, mašina liko jam. Ar parduodant automobilį, reikia pateikti teismo nuosprendį ar ištuokos liudijimą, ar dabar tai tiesiog jo vieno turtas ir nereik jokių tai įrodančių dokumentų?
4u.gif
Atsakyti