ar verta
juk uzsieny taip gera
juk visi dirbam ten pagal specialybesir daug uzdirbam
tikrai kebabam bulviu neskutam uz ju minimumus

QUOTE(zerra @ 2008 09 21, 23:18)
ar verta
juk uzsieny taip gera

as isvaziavau ir man neblogai. uz kalbeti nedrisciau.
QUOTE(mamadina)
Ne tau mano gramatiką taisyt, pirmiausia išmok vaiko gimimo datą Lt rašyt. O jei neskaitai įdėmiau, tai ką tau 30 kartų aiškinsi, jokie pasaulio universitetai kvailei proto nepridės. Aš nesakiau, kad neužsidirba žmonės, kad jie degradavę ir panašiai. Aš ir rašiau, kad protingi supras, o kvailiai matau piestu stojasi lotuliukas.gif
Gal ir naivi optimistė esu, bet visad tikiu, kad rytoj gyvensiu geriau, sąžiningai dirbu savo darbą (gal ir ne visai tinkamą atlyginimą gaunu), bet kai pasensiu galėsiu su pasididžiavimu anūkams pasakyti, kad nepalikau skęstančio laivo kaip žiurkė ir kad stengiausi savo Tėvynės labui. Galit durninti, bet aš tuo didžiuojuosi. O visuomenę kokią nori tokią ir matai
Gal ir naivi optimistė esu, bet visad tikiu, kad rytoj gyvensiu geriau, sąžiningai dirbu savo darbą (gal ir ne visai tinkamą atlyginimą gaunu), bet kai pasensiu galėsiu su pasididžiavimu anūkams pasakyti, kad nepalikau skęstančio laivo kaip žiurkė ir kad stengiausi savo Tėvynės labui. Galit durninti, bet aš tuo didžiuojuosi. O visuomenę kokią nori tokią ir matai
o kodel as ja lietuvishkai tureciau rasyt? cia mamu uzsienyje subforumas

Nu griztant prie to ka dar cia pasakei, tai tu didziuokis savim Lietuvoj gyvendama, ar gi mes tau trukdom?

Vien gyvenimas ten ir nekulturingas spjaudymasis pykciu bei slyksciom rasistinem rastliavom internete nedaro nieko gero tavo Tevynei, kaip tik, tik geda traukia, kad tokie siaurai mastantys zmones ten gyvena. Paskaityk dar karta kokiu negraziu dalyku prirasinejai apie dirbancius uzsienyje butent vartodama ivardi "jus", kai tuo tarpu ir toj pacioj Supermamoj yra ne viena su mokslu daktaro laipsniu uzsienyje gautu, arba sekmingai studijuojanciu vis dar. Jei tau paciai negeda del savo tokiu kliedesiu bendrinem frazem ir epitetu kitu tautybiu atstovams tai tikrai nesi tu nei geras, nei mandagus zmogus, nei tolerantiskas zmogus, o is tokiu Lietuvai tikrai naudos labai mazai, netgi atvirksciai sakyciau... Jau geriau isvaziuotum kur savo Tevynei gedos nedarius.... gal i kokia JAV kai bevizis bus

Idomu pasidare,kiek Lietuvaiciu Patriotu,smeizianciu svetur isvaziavusiuosius,butent tu 'is laivo pabegusiu ziurkiu' deka gavo darba pagal specialybe,o ne sedi darbo birzoj uzsiregistrave...
o kodel jus tokios piktos merginos
dirbat pagal specialybes,esat issilavinusios ir daug pasiekusios
tai ko pykstat ant tu kurios toj lietuvoj liko,palikit jas ramybeje jeigu jom ten gerai
juk jei ne blogas gyvenimas lietuvoje,tai nieko butumet ir nepasiekusios ar ne
tai ar jau taip verta smerkti ta tevyne,jei ji suteike galimybe isvaziuoti ir taip istobuleti

Na ir karštos diskusijos senojoj temoj
Kas man idomiausia, kad visos, sėdinčios LT rašo, jog emigrantai tai tik juodus darbus tedirba???
Žiauru ne tas žodis
Lig jau LT nėra tokių darbų ir ne patys lietuvaičiai juos dirba
Kaip visada mokam matyt tik kitus, o ne patys save
Be žodžių....

QUOTE(zerra @ 2008 09 22, 09:56)
o kodel jus tokios piktos merginos
tai ko pykstat ant tu kurios toj lietuvoj liko,palikit jas ramybeje jeigu jom ten gerai
juk jei ne blogas gyvenimas lietuvoje,tai nieko butumet ir nepasiekusios ar ne
tai ar jau taip verta smerkti ta tevyne,jei ji suteike galimybe isvaziuoti ir taip istobuleti 

Pataisykit mane jei klystu,bet nemaciau,kad svetur isvaziavusieji pirmi uzsipultu Lietuvoje likusius

QUOTE(zerra @ 2008 09 21, 21:18)
ar verta
juk uzsieny taip gera

apsvieskit mane nesusipratele...

Ir koki tie "ju" minimumai? yra valstybinis minimumas

QUOTE(zerra @ 2008 09 22, 09:56)
1. o kodel jus tokios piktos merginos
2. juk jei ne blogas gyvenimas lietuvoje,tai nieko butumet ir nepasiekusios ar ne
3. tai ar jau taip verta smerkti ta tevyne,jei ji suteike galimybe isvaziuoti ir taip istobuleti

2. juk jei ne blogas gyvenimas lietuvoje,tai nieko butumet ir nepasiekusios ar ne

3. tai ar jau taip verta smerkti ta tevyne,jei ji suteike galimybe isvaziuoti ir taip istobuleti

1. Merginos tai nepiktos, tik kad be reikalo uzsipuole

2. tikra nesamone

3. o kas smerkia Tevyne?

QUOTE(maybe24 @ 2008 09 22, 11:45)
Pataisykit mane jei klystu,bet nemaciau,kad svetur isvaziavusieji pirmi uzsipultu Lietuvoje likusius 

As vat kazkaip irgi nepastebejau to.
Isvaziavusios dalinasi mintimis, informacija, planais.. Tada ateina kazkokia "patriote" ir bando isaiskinti, kad visos isvykusios yra blogos, nieko nepasiekusios, pabegusios ir tt.

Aplamai tas apibendrinimas, kad visi like yra vienoke, o isvyke kitokie, yra nesamone. Visus yra geru ir blogu, kazka pasiekusiu ir tokiu, kuriems nesiseka... visur yra visko

Siaip laikas pasaulis yra atviras ir duoda galimybe ieskoti kiekvienam savo vietos tam pasaulyje

Ir negali sakyt, kad vienokio sukirpimo ar mastymo zmogus geresnis uz kitokio

Mano nuomone

Kažkaip paskaičiau, kad čia susipešė nuomonės ir savo istoriją prisiminiau
Kai buvau jauna, išvažiavau į užsienį dirbti. Padirbau metus, susitvarkiau dokumentus, įstojau mokytis, kaip ir viskas gerai, galėjau likti, bet ne
dangus ne toks mėlynas atrodė, paukščiai ne taip čiulbėjo. Nervino, kad viskas ne taip kaip LT, kad vaikai mokosi ne tiek daug mokyklose, kad manęs nemoko kaip LT, kad tik diskutuojam ir pan., ir daug tokių kad
Sakiau, dzin, pardavėja dirbsiu, valytoja, kad tik LT, kad tik namie. Mečiau mokslus, grįžau. Pagal specialybę niekas nepriėmė, įstojau mokytis kitur. Dirbau padavėja, vėliau vadybininke, vėliau vadove. Baigiau mokslus, atsirado šeima, nusipirkom butą
Praėjo 5 metai
Ir jei anksčiau tik mintimis nuklysdavau atgal į tą blogą užsieny, tai dabar realiai planuojam po metų kitų išvažiuoti, nes nežinau kas atsitiko, trenkė man kažkas per smegenis, bet nebesuprantu čia žmonių ir ne tik. Sako, elkis, kaip kad nori, kad su tavimi elgtųsi. Bet kad nepasitaikė man čia taip. Kaip autobuse silpna pasidarė ir atsitūpiau nes nebuvo kur atsisėsti, tai man moteriškė pasakė, kad pasitraukčiau, o tai dar apvemsiu
Nesigilinsiu į savo priežastis, kodėl aš noriu išvažiuoti, tik žinau, kad jei duotų man dabartinį mano protą prieš 5 metus, į LT nebūčiau grįžusi.
Va tiek

Sakiau, dzin, pardavėja dirbsiu, valytoja, kad tik LT, kad tik namie. Mečiau mokslus, grįžau. Pagal specialybę niekas nepriėmė, įstojau mokytis kitur. Dirbau padavėja, vėliau vadybininke, vėliau vadove. Baigiau mokslus, atsirado šeima, nusipirkom butą

Va tiek