Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grįžti į Lietuvą gyventi?

Kai as pasakau, kad i LT nenoriu, kartais buna tokiu nepatenkintu, kad as JAV. Nes daugeliui JAV yra ne salis. Niekada cia nera buve, o kaip kalba doh.gif net klausytis nesinori.

As LT pavargau nuo piktu zmoniu. Koks tu be geras bebutum, kiti to nesupras. Kazkodel lietuviai isvaziave i kitas salis, dziaugiasi, nenori grizt. O tie kurie turi pazistamu uzsienyje mandagiai prasosi, jiems padeti, kad tik butu geriau bent jau vaikams. Ir vat klausimas kodel?

Dabar jeigu man kas nors pasakytu, gerbiamoji grizk i Lietuva, as susirgciau depresija. Tikrai neturiu nieko pries LT, bet tas zmoniu ziaurumas, pasaipos ir abejingumas, mane zudo. Pamenu rytais vaziuodavau su mazyle i darba, trolikas pilnas zmoniu, kad kas nors leistu atsisesti mazam vaikui... sedi damutes su kailinukais arba vyrai, pamate vaika nusisuka i kita puse, kaip nemate. arba uzsimerkia.

Maximoj pardavejas klientai keikia, jeigu ji uztrunka ar kokia klaida padaro. Cia tokios pat pardavejos niekas nekeikia, mandagiai, tyliai laukia, arba eina i kita eile. O pardaveja atsipraso, kad negali aptarnauti, klientas nusisypso ir pasako, no problem.

nera pykciu. man tai svarbiausia.
Atsakyti

[quote=laureta,2008 09 22, 14:32]
Kazkodel lietuviai isvaziave i kitas salis, dziaugiasi, nenori grizt.

Toli grazu ne visi.As tikriausiai is kitos stovyklos busiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 22 rugsėjo 2008 - 15:42
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2008 09 22, 16:39)

Ne visi.As tikriausiai is kitos stovyklos busiu.

kaip aš kažkada norėjau grįžti, bet kol kas grįžus vietos nerandu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigtuna @ 2008 09 22, 14:42)
kaip aš kažkada norėjau grįžti, bet kol kas grįžus vietos nerandu ax.gif

Seniai grizai? 4u.gif

Manau viskam savas laiko reikalingas,juk ir isvaziavusieji ne taip jau greitai savo vieta atranda.

Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2008 09 22, 16:47)
Seniai grizai? 4u.gif

Manau viskam savas  laiko reikalingas,juk ir isvaziavusieji ne taip jau greitai savo vieta atranda.

Skaityk 1-ame pslp mirksiukas.gif

manau, kiekvienam savo, kas kaip nori, tas taip gyvena, nėra vienos tiesos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigtuna @ 2008 09 22, 14:20)

*Sakiau, dzin, pardavėja dirbsiu, valytoja, kad tik LT, kad tik namie.
** Sako, elkis, kaip kad nori, kad su tavimi elgtųsi.

*aš tokį bajerį buvau suskėlusi prieš daugiau ne dešimt metų doh.gif sakiau sau mintyse- geriau vargingiau gyvensiu,nereikia man tų pinigų,bet noriu gyventi LT...grįžau,ale ant rytojaus jau norėjau važiuoti į vadinamą baisųjį užsienį doh.gif ...
**nežinau,šiais laikais nebegalioja tas posakis schmoll.gif kad ir draugų tarpe,nori jiems gero,padedi ir t.t.ale kai viską gauna apš... ta žodžio prasme tau tiesiai ant galvos.... schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzde: 22 rugsėjo 2008 - 16:20
QUOTE(skruzde @ 2008 09 22, 17:17)
*aš tokį bajerį buvau suskėlusi prieš daugiau ne dešimt metų doh.gif sakiau sau mintyse- geriau vargingiau gyvensiu,nereikia man tų pinigų,bet noriu gyventi LT...grįžau,ale ant rytojaus jau norėjau važiuoti į vadinamą baisųjį užsienį doh.gif ...

Man tai išvis vienu tarpu tada buvo toks momentas, kad irgi sakiau, dėkit grynais kiek tik norit dabar, vis tiek išvažiuosiu biggrin.gif
Dabar taip nebesakyčiau rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos uzsienietes wink.gif prisijungiu ir as.. Paskaitinejau jusu "pokalbius".. Butu juokinga, jei nebutu graudu. Nu nebutumem mes lietuviai. Svarbu ikast kitam, izeist, pazemint, bet jokiu butu gero zodzio nepasakysim. Nu niekaip nesuprantu, kodem mes, emigrantai, taip uzkliunam Lietuvoj likusiems? Ar mes paskutini kasni atimam? Ar ka blogo darom? Kiekvienas iesko kur geriau.. Ir ta "geruma" kiekvienas suprantam skirtingai.. Jei esi tinginys, nesvarbu kokioj saly busi, gali keikt nors ir visa pasauli, bet kaip "nieku" buvai, tokiu ir liksi. O jei kazko sieki.. baltuoju negru niekas taves nelaikys. Juk sakoma "durna ir baznycioj musa".. O kas del juodadarbiu ir minimumu, tai as geriau svetur ta minimuma gausiu, bet gyvent galesiu, nei Lietuvoj mokesciams beveik visa alga paklosiu ir pusbadziu gyvensiu. Visi vis sneka apie kazkokias super algas Lietuvoj. Nu nesuprantu kur jos? Patikejo siom pasakom vienas pazystamas- statybose uz 1500 lt aria kaip jautis ir vel emigruot svajoja..
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2008 09 22, 16:41)
Toli grazu ne visi.As tikriausiai is kitos stovyklos busiu.

galbut is kitos stovyklos.

QUOTE(Ereta @ 2008 09 22, 18:25)
Sveikos uzsienietes wink.gif prisijungiu ir as.. Paskaitinejau jusu "pokalbius".. Butu juokinga, jei nebutu graudu. Nu nebutumem mes lietuviai. Svarbu ikast kitam, izeist, pazemint, bet jokiu butu gero zodzio nepasakysim. Nu niekaip nesuprantu, kodem mes, emigrantai, taip uzkliunam Lietuvoj likusiems? Ar mes paskutini kasni atimam? Ar ka blogo darom? Kiekvienas iesko kur geriau.. Ir ta "geruma" kiekvienas suprantam skirtingai.. Jei esi tinginys, nesvarbu kokioj saly busi, gali keikt nors ir visa pasauli, bet kaip "nieku" buvai, tokiu ir liksi. O jei kazko sieki.. baltuoju negru niekas taves nelaikys. Juk sakoma "durna ir baznycioj musa".. O kas del juodadarbiu ir minimumu, tai as geriau svetur ta minimuma gausiu, bet gyvent galesiu, nei Lietuvoj mokesciams beveik visa alga paklosiu ir pusbadziu gyvensiu. Visi vis sneka apie kazkokias super algas Lietuvoj. Nu nesuprantu kur jos? Patikejo siom pasakom vienas pazystamas- statybose uz 1500 lt aria kaip jautis ir vel emigruot svajoja..

tai tiesa pasakei. daugelis isivaizduojua uzsieni su krentacia is dangaus tos salies valiuta doh.gif Visur sunkiai reikia dirbti.

as LT vos ne vos su savo DU pragyvenau, cia tiek pat gaunu (nedirbu) (alimentai, buto nuoma). Maistas ne daug kainuoja. Rubai taipogi. Baldu kaina panasi kaip LT.

Net ir siuo metu manau niekas nepaneigs, kad isvaziuojanciu daugiau, negu griztanciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 22 rugsėjo 2008 - 18:02
Tai va, kad daugelis likusiu Lietuvoj isivaizduoja, kad cia pinigai ant medziu auga. Ziurek, lauktuvem ne ta, ko norejo parvezei, tai dar nosi suraukia, nepatenkinti. Po tokiu "sutiktuviu" net atostogu i Lietuva gryzt nebenorim.

Cia atvaziave visi nuo nulio pradeda. Daugelis juoda darba dirba. Niekas jo nesikrato. Negi Lietuvoj vien elitas? Pardaveju nera, fabrikuose lietuviai nedirba, nieks tualetu neplauna ir gatviu nesluoja? Visur darbai vienodi. Tik va, pragyvenimo lygis, zmoniu kultura skiriasi. Dziaugiuosi del tu, kuriems Lietuvoj gerai ir niekur isvykt nenori. As ir ilgai taip gyvenau, tikejau, kad teisybe tik kumsciais pasiekiama, o kokybiska gydytoju prieziura- kysiais. Isvaziavau, bliovau gal puse metu, kaip norejau i Tevyne. O dabar bliaunu atostogoms i Lietuva sugryzus. Nebesuprantu tokio gyvenimo. Tokio paprasto zmogiskumo nebuvimo. Eini gatve, visi susirauke. Nusisypsok- kaip i nesveika paziures.. Netycia uzkliudyk- iskolios. Nejau taip sunku mandagesniems buti?
Atsakyti
QUOTE(zerra @ 2008 09 22, 04:56)
o kodel jus tokios piktos merginos doh.gif dirbat pagal specialybes,esat issilavinusios ir daug pasiekusios mirksiukas.gif tai ko pykstat ant tu kurios toj lietuvoj liko,palikit jas ramybeje jeigu jom ten gerai mirksiukas.gif juk jei ne blogas gyvenimas lietuvoje,tai nieko butumet ir nepasiekusios ar ne mirksiukas.gif tai ar jau taip verta smerkti ta tevyne,jei ji suteike galimybe isvaziuoti ir taip istobuleti biggrin.gif

as pasikartosiu, kad niekas nepyksta ant jos, kad ji Lietuvoj. Jezau, koks man skirtumas kuri cia kur gyvena? Paskaityk diskusija atgal, gerokai atgal, cia ji pati atejus pradejo sukaut ir prasivardziuot tiek apie dirbancius uzsienyje tiek apie ten gyvenancius kitataucius....
Atsakyti
QUOTE(zerra @ 2008 09 20, 15:31)
as tave mamadina palaikau simta procentu thumbup.gif  drinks_cheers.gif labai logiskai ir aiskiai tu cia pasisakei 4u.gif

QUOTE(MichGirl @ 2008 09 22, 18:03)
as pasikartosiu, kad niekas nepyksta ant jos, kad ji Lietuvoj. Jezau, koks man skirtumas kuri cia kur gyvena? Paskaityk diskusija atgal, gerokai atgal, cia ji pati atejus pradejo sukaut ir prasivardziuot tiek apie dirbancius uzsienyje tiek apie ten gyvenancius kitataucius....

matai,kad zerra pritaria mamaidinai.... wink.gif
Atsakyti