Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grįžti į Lietuvą gyventi?

QUOTE(Ereta @ 2008 09 22, 19:51)
Tai va, kad daugelis likusiu Lietuvoj isivaizduoja, kad cia pinigai ant medziu auga. Ziurek, lauktuvem ne ta, ko norejo parvezei, tai dar nosi suraukia, nepatenkinti. Po tokiu "sutiktuviu" net atostogu i Lietuva gryzt nebenorim.

Cia atvaziave visi nuo nulio pradeda. Daugelis juoda darba dirba. Niekas jo nesikrato. Negi Lietuvoj vien elitas? Pardaveju nera, fabrikuose lietuviai nedirba, nieks tualetu neplauna ir gatviu nesluoja? Visur darbai vienodi. Tik va, pragyvenimo lygis, zmoniu kultura skiriasi. Dziaugiuosi del tu, kuriems Lietuvoj gerai ir niekur isvykt nenori. As ir ilgai taip gyvenau, tikejau, kad teisybe tik kumsciais pasiekiama, o kokybiska gydytoju prieziura- kysiais. Isvaziavau, bliovau gal puse metu, kaip norejau i Tevyne. O dabar bliaunu atostogoms i Lietuva sugryzus. Nebesuprantu tokio gyvenimo. Tokio paprasto zmogiskumo nebuvimo. Eini gatve, visi susirauke. Nusisypsok- kaip i nesveika paziures.. Netycia uzkliudyk- iskolios. Nejau taip sunku mandagesniems buti?

ne tik kad nesikrato, bet svarbiausia is ju niekas nesisaipo ir nekeiksnoja. Lietuvoje yra problema zmoniu bendravime ir supratime.
Atsakyti
Jaučiuosi kaip tarp dviejų ugnių: LT gyvendama neesu burbanti, su žmonėm sutariu, kyšių nedalinu, šeimos pajamos toli gražu ne minimalios... Užsienyje taipogi gyvenimo džiaugsmo apturėjom, po 12 valandų nearėm, tautiečių nekeiksnojom... lotuliukas.gif Mes turbūt kažkokie nenormalūs, nes niekur š... neįžvelgiam. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 22 rugsėjo 2008 - 22:08
QUOTE(Ode @ 2008 09 22, 16:06)
Jaučiuosi kaip tarp dviejų ugnių: LT gyvendama neesu burbanti, su žmonėm sutariu, kyšių nedalinu, šeimos pajamos toli gražu ne minimalios... Užsienyje taipogi gyvenimo džiaugsmo apturėjom, po 12 valandų nearėm, tautiečių nekeiksnojom...  lotuliukas.gif Mes turbūt kažkokie nenormalūs, nes niekur š... neįžvelgiam.  lotuliukas.gif

netikri lietuviai musiet, kad jums visur gerai... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Jau mamaidinai baigesi baterijos ? g.gif
As va kaip tik uzvakar su drauge kalbejau ,kuri Lt gyvena .Toli grazu galo su galu durti nereikia ,bet tos seimos pajamos ,deja ne is Tevyneje siulomu geru darbu su "geromis" algomis.Tai irgi planuoja uzsienin ,nes sako kaip isvaziuoja atostogu i kita sali ,tai nors sirdis atsigauna , o grize tai vos depresijon nepuola.Pasirodo zmones dabar isvaziuoja is LT ne vien del mazu uzdarbiu ,bet ir kaip ir visos sakot del Lt sistemos ir zmoniu surugeliu,nemandagiu ir t.t. As toli grazu nesakau ,kad visi tokie,yra ir geru zmoniu toj Lietuvoj .As manau ,kad kas nepabande pagyventi svetur ,tai atrodo ,kad ir LT labai gerai ,deja kaip pagyveni kitur ,tai isvados ....liudnos verysad.gif
Dar manau yra viena priezastis ,del kurios nenoriu i LT.Tai nesaugumas.Va dabar imk zmogus ir nusipirk geresne masina ,tai idomu kiek laiko pasidziaugtum ,vidury dienos prie pirmos sankrizos ismestu gun_rifle.gif .(Cia tarp kitko istikruju taip buvo ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valdele: 23 rugsėjo 2008 - 05:17
QUOTE(MichGirl @ 2008 09 23, 00:15)
netikri lietuviai musiet, kad jums visur gerai... lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Seniai su mama bandom atkapstyt šaknis, nes įtarimų yra, nors diedukai mušasi į krūtinę, kad šimtaprocentiniai. hihihi.gif

Sakau, nei juoktis, nei verkti dėl abipusių kategoriškumų. Nu turim mes tą 'geresnę' mašiną, stovi sau bendram kieme ir niekas jos 'nerūšina'. Va JAV ėmė ir nulupo ženkliuką nuo kapoto, o čia ne - LIETUVOJ SAUGIAU MAŠINĄ PALIKT VIEŠOJ VIETOJ NEI JAV. lotuliukas.gif doh.gif
Pykstat, kad sukiša visus emigrantus į vieną rūšį (neišsilavinę, loozeriai, dirba juodus darbus, aria po 12 val per parą, dienos šviesos nematydami), o pačios lygiai tą patį darot, kalbėdamos apie Lietuvoj gyvenančius. Taip kad - 1:1 - lygiosios. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 09 23, 07:18)
Pykstat, kad sukiša visus emigrantus į vieną rūšį (neišsilavinę, loozeriai, dirba juodus darbus, aria po 12 val per parą, dienos šviesos nematydami), o pačios lygiai tą patį darot, kalbėdamos apie Lietuvoj gyvenančius. Taip kad - 1:1 - lygiosios. wink.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 09 23, 07:18)
*LIETUVOJ SAUGIAU MAŠINĄ PALIKT VIEŠOJ VIETOJ NEI JAV.  lotuliukas.gif  doh.gif
**Pykstat, kad sukiša visus emigrantus į vieną rūšį (neišsilavinę, loozeriai, dirba juodus darbus, aria po 12 val per parą, dienos šviesos nematydami), o pačios lygiai tą patį darot, kalbėdamos apie Lietuvoj gyvenančius. Taip kad - 1:1 - lygiosios. wink.gif

*nusispjauk...nežinai niekada nežinai wink.gif
** schmoll.gif aš nieko prieš ir niekada nieko nesmerkiau kas dirba ar dirbo juodus darbu ar JAV, ar Airijoj ar LT ar Anglijoj ir t.t. schmoll.gif man gaila LT likusių ne tik juodadarbių bet ir gerų specelistų, nes LT neįvertina tų žmonių,ne tiek jie verti schmoll.gif aš nebekalbu apie vadinamus juodadarbius aš niekaip nesuprantu kaip jie pragyvena iš tokio skurdaus lietuviško atlyginimo tai ir yra baisiausia schmoll.gif doh.gif todėl aš ir džiaugiuosi už tuos kurie nedejuoja o daro tai tą sugeba,bent jau važiuoja į užsienį....va tep va mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzde @ 2008 09 23, 12:03)
man gaila LT likusių ne tik juodadarbių bet ir gerų specelistų, nes LT neįvertina tų žmonių,ne tiek jie verti schmoll.gif

Keista, bet nei aš, nei tuo labiau MB nesijaučiam neįvertinti. Atvirkščiai - pasireiškimui galimybių milijonai, ir mes jomis naudojamės. (savo galvų, sugebėjimų, patirties pagalba, jeigu ką, 'švogerių' ir kyšių principo nepripažįstam)

Aš suprantu, apie ką eina šneka, ir sutinku, kad minimos problemos egzistuoja. Prikaišioju čia savo patirtį tik todėl, kad nesutinku su visuotinu vienpusišku apibendrinimu. Lygiai kaip prikaišiojau savo sėkmingos patirties užsienyje patirtį, burzgiančioms, kokie loozeriai tie emigrantai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 23 rugsėjo 2008 - 11:33
QUOTE(Ode @ 2008 09 23, 10:33)
Keista, bet nei aš, nei tuo labiau MB nesijaučiam neįvertinti. Atvirkščiai - pasireiškimui galimybių milijonai, ir mes jomis naudojamės. (savo galvų, sugebėjimų, patirties pagalba, jeigu ką, 'švogerių' ir kyšių principo nepripažįstam)

nekalbu apie visus... schmoll.gif
bet,ką jaunam gydytojui daryti, tu tobulėk kaip nori,dirbk keliais etatais gausi tik skatikus ir kas liečia LT seniai gyd. labai neprileidžia jaunimo tam tobulėjimui... schmoll.gif ir dar daugybės tokių specelybių...... irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzde @ 2008 09 23, 12:45)
nekalbu apie visus... schmoll.gif
bet,ką jaunam gydytojui daryti, tu tobulėk kaip nori,dirbk keliais etatais gausi tik skatikus ir kas liečia LT seniai gyd. labai neprileidžia jaunimo tam tobulėjimui... schmoll.gif ir dar daugybės tokių specelybių...... irnesakyk.gif

Aš irgi nekalbu apie visus. Ale mano pažįstamų yra ne vienas ir ne du jauni medikai, dirbantys Santariškėse ir uždirbantys oijoijoij kiek. Už etatą. Taip kad... wink.gif
Kita kalba - kitų miestų ir miestelių situacija (neliečiant didžiųjų Kauno bei Klaipėdos ligoninių bei klinikų). Bet tuomet jau ir problema pasisuka kitu rakursu: pinigų paskirstymas (sostinės sindromas), įstaigos organizacija ir valdymas...
...Mano pačios abu tėvai pedagogai, bet turbūt bus paskutiniai, kurie skųsis blogu gyvenimu. Jiems ir dabar atrodo, kad jie turi padėti mūsų 'jaunai šeimai' - vos spėjam atsimušinėti. lotuliukas.gif
Kartoju - viskas priklauso nuo to, kaip pažvelgsi į tą pačią situaciją. Ir, aišku, nuo to, kokia yra asmeninė (ar artimų žmonių) patirtis. Bet pagal tai (arba pagal media, arba pagal VBS agentūros pranešimus) spręsti apie visumą - mano kuklia nuomone - neteisinga, o tuo labiau - mėtytis smerkimais, kaltinimais, žeminimais ar dar galas žino kuo (netaikau niekam asmeniškai, šneku apskritai). smile.gif
Atsakyti
Kartoju - viskas priklauso nuo to, kaip pažvelgsi į tą pačią situaciją. Ir, aišku, nuo to, kokia yra asmeninė (ar artimų žmonių) patirtis. Bet pagal tai (arba pagal media, arba pagal VBS agentūros pranešimus) spręsti apie visumą - mano kuklia nuomone - neteisinga, o tuo labiau - mėtytis smerkimais, kaltinimais, žeminimais ar dar galas žino kuo (netaikau niekam asmeniškai, šneku apskritai). smile.gif
[/quote]

Ode,tikrai labai pritariu tau,daug kas priklauso nuo pacio zmogaus poziurio i situacija.
Sakoma-kaltink save ,o ne saule ,kad tavo sodas nezydi.
Atsakyti
Nius tikrai karsta temele. Bet ko cia taip karsciuotis, kiekvienas zmogus daro taip kaip jam geriau. Tiems , kuriems gerai LT lai gyvena ir dziaugias, to paties linkiu ir svetur esantiems. Galu gale esame ES nariai, galim truputi cia, truputi ten pagyvent, o toliau bus matyt. Juk ne vien lietuviai emigruoja, grizta atgal ir vel emigruoja. Ta pati daro ir anglai, ir prancuzai ir t.t.
Atsakyti